He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Választ kapott a Dániában tanuló diákoktól Szijjártó Péter

2016.06.01. 12:40 guma

Magyar diákok hackelték meg Szijjártó Péter koppenhágai előadását

Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági miniszter előadást tartott a Copenhagen Business School-ban, de nem zajlott zavartalanul az esemény, miután kinn tanuló magyar diákok plakátokkal, molinókkal dekorálták ki a helyszínt.

A tiltakozók - a kutyapárt plakátjaihoz hasonló megoldásokkal - többek közt arról tájékoztatták a jelenlévőket, hogy csak Szijjártó beszédének ideje alatt négy diák hagyja el majd Magyarországot, a helyi diákmunkások pedig kétszeresét keresik a magyar átlagfizetésnek. Volt látható olyan poszter is, ami azt üzente a Fidesznek: "azért tanulunk itt, mert tönkretettétek a felsőoktatást."

A hallgatóság asztalain a diákok tájékoztató füzeteket helyeztek el, amin a magyar kormány ellentmondásos külpolitikai kijelentései olvashatóak - többek között a bevándorlás és terrorizmus közötti összefüggésekről.

A plakátokat úgy rakták ki, hogy a terembe érkező külügyminiszter előtt is láthatóak legyenek, de a beszélgetést szervező helyi összekötő ezeket igyekezett eltüntetni.

Szijjártó az unió jövője címen futó előadásában ezúttal inkább nyugati irányba beszélt: azért bírálta például az európai közösséget, mert nem tesz kellő lépéseket az energiafüggetlenség megteremtése irányába, amiért Közép-Európa számára nem marad más lehetőség, mint az orosz energiára támaszkodni. A beszéd első és második része itt és itt nézhető végig.

A külügyminiszter hangsúlyosan beszélt arról, hogy több pénzt kell az uniónak határvédelemre fordítania, és támogatnia azokat az országokat, amelyek a schengeni zóna határvidékein helyezkednek el.

Szijjártó a megjelent hallgatók felvetéseire is válaszolt, de a legnagyobb tapsot nem egy válasz, hanem az a kérdéscsomag kapta, amelyben felmerült az is: ha ennyire fontos a határvédelem, miért stadionokra költ tízmilliárdokat a magyar kormány. A részlet az előadás harmadik részéről készült, fent beágyazott videón látható, 12.30-tól.  

 http://444.hu/2016/06/01/magyar-diakok-hackeltek-meg-szijjarto-peter-koppenhagai-eloadasat

+1 "csemege"  ami igazolja a diákokat:

A köztévé rácsodálkozott a magyar oktatási program sikerére Erdélyben, csak azt felejtették el, hogy Magyarországon nem lehet használni

A tankönyvpiac államosításának egyik nagy vesztese a hosszú évek óta kiváló minőségű tankönyveket gyártó Mozaik kiadó lett. A 2010-es évek elején még piacvezetők voltak a közoktatásban, de a 2013-as államosítás óta gyakorlatilag a fennmaradásért küzdenek, jelenleg abban sem biztosak, hogy 2018 után választhatóak lesznek-e a könyveik.

A szegedi vállalat a tankönyvpiac mellett évekkel korábban a digitális oktatás felé is fordult, a mozaBook névre keresztelt, digitális táblákhoz kitalált szoftvercsomagjuk számos rangos külföldi díjakat is elnyert. Minden szakmai siker és elismerés ellenére termékük magyar kormánynak nem kellett, a Magyar Nemzet nemrég arról írt, hogy a céget sosem kereste meg a magyar állam, a Nemzeti Közoktatási Portál hárommilliárdos pályázatán csak az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet indulhatott.

„Adott egy termék, amit az utolsó bájtig magyarok készítenek, az összes szoftverfejlesztő, tartalomkészítő itt ül Szegeden. Szomorú látni, hogy ennek ellenére Magyarországon, ahonnan jövünk és amire büszkék vagyunk, az állami monopolhelyzetet kihasználva lehetetlenítik el a terjesztését”

– fogalmazott akkor a lapnak Török Ildikó, a cég nemzetközi kapcsolatokért felelős vezetője.

Mivel a hazai piacra az állami kézivezérlés miatt nincs esélyük bejutni, a Mozaik külföldön próbálkozik. Például Romániában, ahol egy sepsiszentgyörgyi iskolában vezették be a mozaBook digitális rendszerét. Minderről az MTVA híradója számolt be, a magyar köztévé tudósítója Erdélyből jelentkezett be és

magyar fejlesztésű oktatási program a Székely Mikó kollégiumban

felirattal a képernyőn az iskola igazgatója és egy tanár is nagyon lelkesen ecseteli, hogy mennyire remek ez a program. A végén az is elhangzik, hogy a gyermekek imádják ezt az eszközt, ami azért is fontos, mert Székelyföld és Erdély jövője is azon múlik, hogy versenyképes diákok kerüljenek ki a tanintézményekből.

Arról, hogy a remek szoftvert Magyarországon nem lehet használni a közoktatásban, nem esett szó a riportban.

http://444.hu/2016/05/31/a-kozteve-racsodalkozott-a-magyar-oktatasi-program-sikerere-erdelyben-csak-azt-felejtettek-el-hogy-magyarorszagon-nem-lehet-hasznalni

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr768766786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása