He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

A baklava lehet mákos is

2016.04.18. 08:01 guma

Mákos baklava – akár az ünnepi asztalra is

Aki már evett, sőt készített baklavát, az tudja, hogy amúgy sokáig eláll(na) ez a közkedvelt finomság. Most egy mákos változattal csábítjuk el a vasárnapi vendégeket, vagy kényeztetjük a családunkat. Vali konyhájából hoztuk a receptet!

Hozzávalók:

  • 1/2 kg réteslap,(12 lap)
  • 25 dkg darált mák,
  • 1 pohár joghurt,
  • 4 db tojás,
  • 1 dl étolaj,
  • 2 dl cukor,
  • fél csomag sütőpor,

Sziruphoz:

  • 4 dl víz,
  • 4 dl cukor,
  • 1 citrom leve

Elkészítés:
A tojást, cukrot, joghurtot, étolajat, sütőport összekeverjük. Három réteslapot lerakunk a sütőlap aljára, meglocsoljuk az elkészített masszával, majd megszórjuk mákkal és így folytatjuk míg van a hozzávalókból. A legfelső réteg 3 réteslap. Mielőtt a sütőbe toljuk, felkockázzuk. Előmelegített sütőben 18o fokon kb 25-30 percig sütjük (pirosodásig).
Közben elkészítjük a szirupot : a vizet kb 15 percig forraljuk a cukorral, majd tűzről levéve hozzáadjuk a citrom levét. A kihűlt tésztára ráöntjük a forró szirupot, úgy, hogy mindenhova jusson, majd nehezéket teszünk a tetejére, hogy összenyomja.
Érdemes dupla adaggal kezdeni, mert gyorsan elfogy.

http://www.eletforma.hu/receptek/makos-baklava-akar-az-unnepi-asztalra-is/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr78450480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása