He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Csirkemell baconbe tekerve őzgerinc formában recept

2016.04.02. 08:00 guma

Hozzávalók 4 főre
» 80 dkg csirkemellfilé
» 40 dkg bacon szalonna
» 15 dkg sajt
» 4 kanál tejföl
» 3 kanál liszt
» 2 egész tojás
» 1 csipet
» 1 csipet bors
» 1 marék petrezselyemzöld
Elkészítés:

A csirkemellet kis kockákra vágom. A felvágott csirkemellet sózom, borsozom és egy kicsit állni hagyom. Egy tálba a tejfölt és a tojásokat összekeverem, majd hozzáadom a lisztet. Sózom, borsozom, hozzáadom a petrezselymet és a 10 dkg reszelt sajtot. Masszává keverem és hozzáadom a felkockázott csirkemellet. Az őzgerincformát kikenem margarinnal zsemlemorzsával megszórom. Kibélelem baconnel úgy, hogy a szélei lelógjanak. Belekanalazom a húsos masszát, egyenletesre nyomkodom és ráhajtogatom a lelógó bacon széleket. Hosszába is teszek rá baconcsíkokat és kenek rá egy kanál tejfölt. Reszelek rá 5 dkg sajtot. Sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem az őzgerinc formát, hogy ha esetleg kifolyik a szaft, ne égjen le a sütőbe. 200 fokra előmelegített sütőben, kb. 40 perc alatt készre sütöm. Amikor megsült kifordítom a formából a sütőpapíros tepsire és addig pirítom amíg a szalonna aranybarna nem lesz. Kihűlve, szeletelve tálalom. Jó étvágyat!

http://receptbazis.hu/receptek.tvn?cid=I8m&recept=Csirkemell%20baconbe%20tekerve%20%F5zgerinc%20form%E1ban%20recept

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr938409344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása