Elkészítés:
|
A csirkemellet kis kockákra vágom. A felvágott csirkemellet sózom, borsozom és egy kicsit állni hagyom. Egy tálba a tejfölt és a tojásokat összekeverem, majd hozzáadom a lisztet. Sózom, borsozom, hozzáadom a petrezselymet és a 10 dkg reszelt sajtot. Masszává keverem és hozzáadom a felkockázott csirkemellet. Az őzgerincformát kikenem margarinnal zsemlemorzsával megszórom. Kibélelem baconnel úgy, hogy a szélei lelógjanak. Belekanalazom a húsos masszát, egyenletesre nyomkodom és ráhajtogatom a lelógó bacon széleket. Hosszába is teszek rá baconcsíkokat és kenek rá egy kanál tejfölt. Reszelek rá 5 dkg sajtot. Sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem az őzgerinc formát, hogy ha esetleg kifolyik a szaft, ne égjen le a sütőbe. 200 fokra előmelegített sütőben, kb. 40 perc alatt készre sütöm. Amikor megsült kifordítom a formából a sütőpapíros tepsire és addig pirítom amíg a szalonna aranybarna nem lesz. Kihűlve, szeletelve tálalom. Jó étvágyat! |
http://receptbazis.hu/receptek.tvn?cid=I8m&recept=Csirkemell%20baconbe%20tekerve%20%F5zgerinc%20form%E1ban%20recept