He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Megsütöttem

2016.03.21. 08:01 guma

Bögrés túrós meggyes: elolvad a szádban, olyan könnyű

A töltelék valami isteni! A recept annyira könnyű, hogy bárki meg tudja csinálni, mert a bögrés sütiket nem lehet elrontani!

Hozzávalók:
(2-dl bögrét használunk a hozzávalók kiméréséhez)

másfél bögre cukor
20 dkg vaj
4 tojás
3 bögre liszt
1 tasak sütőpor
1 teáskanál vaníliaaroma
A töltelékhez:
30 dkg tehéntúró
15 dkg cukor
1 teáskanál vaníliaaroma
1 tojás
50 dkg cseresznye, vagy meggy (befőtt)
Elkészítése:
A tojást, a vajat és a cukrot egy tálba tesszük, jól összekavarjuk. Majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és az aromát is. A tészta ragadós lesz, de ettől ne ijedjünk meg, ilyennek kell lennie. Két részre osztjuk, az egyik felét sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. A lecsöpögtetett meggyet, vagy cseresznyét rászórjuk. Megcsináljuk a tölteléket: a túrót, a cukorral, a tojással és az aromával összekavarjuk. A masszát rásimítjuk a meggyes rétegre, majd befedjük a tészta másik felével. 180 fokos sütőben nagyjából 40 perc alatt megsütjük. Amikor készen van, a tepsiben hagyjuk kihálni, majd felszeleteljük, porcukorral megszórva fogyasztjuk.

http://kiskegyed.blikk.hu/kiskegyed-konyhaja/kiskegyed-konyhaja/bogres-turos-meggyes-elolvad-a-szadban-olyan-konnyu-149324

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr588476110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása