He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

A nap "záró" eseményei, bejelentései, követelése

2016.03.15. 20:13 guma

Kossuth-díjjal a hóna alatt ment tüntetésre Nemes Jeles László

Nemes Jeles Lászlót és Röhrig Gézát is látták a budapesti tanártüntetésen. A Saul fia rendezője néhány órával korábban kapott Kossuth-díját is elvitte magával. 

Kossuth-díjával a hóna alatt fényképezték le a Saul fia rendezőjét a fővárosi tanártüntetésen. Nemes Jeles László mellett Röhrig Gézát, a film főszereplőjét is többen látták a tömegben. 

Nem sokkal korábban Nemes Jeles, Röhrig és az Oscar-díjas film

operatőre, Erdélyi Tamás is Kossuth-díjat kaptak a Parlamentben, a kitüntetést Orbán Viktor miniszterelnök és Áder János  köztársasági elnök adták át.

Bocsánat vagy sztrájk

A délutáni demonstráción több tízezren vettek részt, a főszervezők pedig ultimátumot adtak a kormánynak: ha nem kérnek tőlük bocsánatot, akkor március 30-án egyórás általános sztrájkot tartanak. 

Röhrig Géza, Nemes Jeles László és Erdélyi Mátyás operatőr a Kossuth- és Széchenyi-díjak átadásán

Forrás: MTI/Illyés Tibor http://www.origo.hu/itthon/20160315-kossuth-dijjal-a-hona-alatt-ment-tuntetesre-nemes-jeles-laszlo.html

  Fotó: Veres Viktor / Népszabadság

http://nol.hu/belfold/hatalmas-tomeg-a-hosok-teren-percrol-percre-a-pedagogusok-tunteteserol-1606433

Kevesebb, mint harmadannyi időt szánt a köztévé az oktatásos tüntetésre, mint saját fényezésére 

Az esti híradóban hét és fél perc jutott az egyéves m1 simizésére. A közoktatásra bő kettő, megszólalók nélkül.

A sajtószabadság napján sem hazudtolta meg magát az épp ma egyéves új köztévé. A 18 órás híradóban nagyjából 2 percet szántak a délutáni óriástüntetésre, amelyen Pukli István ultimátumot adott Orbán Viktornak és Áder Jánosnak. A szónokok vagy bárki illetékes közül senki nem szólalt meg az anyagban, egy tudósító foglalta össze a lényeget. Ugyanebben a hírműsorban a közmédia önfényezésére 7 és fél perc jutott.

Itt lehet megtekinteni.

A 21 órás, rövidebb híradó – amelyet volt szerencsém élőben megtekinteni – már csak 50 másodpercben foglalkozott a tüntetéssel.

Mindenféle kommentár nélkül következzen az m1 este 9-es híradójának leirata:

21:01 – 21:04: Orbán Viktor ünnepi beszédet mondott a Nemzeti Múzeumnál

21:04 – 21:04: Tüntetők próbálták megzavarni a miniszterelnök beszédét

21:04 – 21:05: Halász János (Fidesz) megmagyarázza, hogy a tüntetők gyurcsányisták és egyenesen Brüsszelből pénzelik őket

21:05 – 21:07: Átadták a Kossuth-díjakat

21:07 – 21:10: Az ellenzéki pártok is tartottak március 15-ei megemlékezéseket (LMP-től, a Munkáspárton át, a Fidelitasig)

21:10 – 21:11 Tüntetés a szabad oktatásért (itt már megszólalt Pukli, ha nem is túl hosszan)

21:11 – 21:13 Külföldön is ünnepeltek március 15. alkalmából

21:13 – 21:16 Világszerte ünnepeltek a magyarok

21:16 – 21:19 Egyéves a megújult közmédia

A közmédia épp egy éve összegyűjtött 10 legnagyobb hazugságáról itt olvashatnak.

http://24.hu/media/2016/03/15/kevesebb-mint-harmadannyi-idot-szant-a-kozteve-az-oktatasos-tuntetesre-mint-sajat-fenyezesere/

Nemzeti ünnep: Orbán Európa ellen, Pukliék Orbán ellen

A miniszterelnök a menekültválságra hivatkozva Brüsszelnek üzent hadat március 15-én, de nagyon úgy tűnik, hazai földön talán még nagyobb csatára kényszerül. Abban nincs semmi meglepő, hogy az ünnepen az ellenzéki szereplők - alkatuktól függő vehemenciával - bírálják a kormányt, de olyan talán még nem is volt, hogy praktikusan ultimátumot kap a hatalom, mint most a tanároktól: ha nem kér bocsánatot és nem tárgyal érdemben, sztrájk vagy - ha az törvényesen lehetetlen - polgári engedetlenség jön. Pukli István bejelentése szólt a legnagyobbat ma, de azért történt még egy és más. A nap összefoglalója.

tovább: http://hvg.hu/itthon/20160315_marcius_15 Lejátszás

Kéri László

„Ennyire két Magyarországot régen láttunk.”- mondta Kéri László az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A miniszterelnökét látjuk már hat éve, de a másik ilyen erővel, ilyen drámai módon már régóta nem látszott, tette hozzá a politológus, ahogy fogalmazott: „Utoljára 89-ben volt ilyen élményem.” Brüsszelben azon mesterkednek, hogy ideszállítsák és betelepítsék az idegeneket, mondta Orbán Viktor múzeumkerti ünnepi beszédében. A miniszterelnök szerint az a cél, hogy felszámolják a független nemzetállamokat. Az ellenzék szerint viszont éppen Orbán az, aki a szabadság útjába áll. Kéri szerint az ellenségképzés állandó eleme az orbáni politikának, megnevezni viszont soha nem nevezi meg, hogy konkrétan ki akar erre a „kis hazára rátörni”.

atv.hu http://www.atv.hu/videok/video-20160315-keri-laszlo-eb

Március 15-dosszié

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr938486154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása