He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Charles Dickens: Karácsonyi ének (két rajzfilm változatban)

2015.12.24. 13:31 guma

Talán a leghitelesebb feldolgozás mind közül, ez az 1982-es Ausztrál produkció. Kellemesen visszafogott látványvilág és kiváló magyar szinkron jellemzi. Az 1800-as évek Londonja, karácsony idején. Az ünnep iránt semmilyen kötődést sem érez Ebenezer Scrooge, a kapzsi és szívtelen öregember. Egész életében csak a pénz érdekelte, az érzelmekre, az emberi kapcsolatokra nem pazarolt időt. Ám ez a karácsony más, mint a többi. Scrooge-ot meglátogatja a múlt, a jelen és a jövő karácsony szelleme, akik magukkal viszik egy időutazásra. Szembesítik addigi kiábrándító életével, érzéketlenségével és hamarosan bekövetkező halálával. A fösvény és mogorva vénember kap egy utolsó lehetőséget, hogy átértékelje az életét, és nemcsak a saját, hanem környezete sorsát is megváltoztassa.

Frédi és Béni: Karácsonyi harácsoló

Ha az ajándékbontogatás már nem hoz lázba, csak tedd be e kőzetlemezt, és dőlj a székben hátra, hogy te is bebocsátást nyerj az alapkövi színházba. Erre kíváncsiak fiatalok és vének, hisz tudják, hogy kihagyni vétek! Hisz ma van az ősbemutatója Decens Károly Karácsonyi ének-ének. De Frédi hiába tehetséges, lehetséges, hogy megártott a sok dialógus, mit biflázott számtalan, s a feje nem káptalan.
Nem csoda hát a rövidzárlat, és mire észbe kapott az üzletek zártak. Megkésett a szándék, nem lesz így ajándék.
Egyszerre nem lehet színpadon és plázában, hogy lesz így estére karácsony házában?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr168154146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása