He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

A klasszikus forralt bor és más variációk

2015.12.24. 17:05 guma

A legfinomabb forralt bor variációk – És a klasszikus recept

A legfinomabb forralt bor variációk – És a klasszikus recept

Ahogy egy kicsit hűvösebb lesz, minden vendéglátóhelyen elhangzik a kérdés: forralt bor van már? Ha hozzánk hasonlóan te is alig vártad a szezont, akkor ezeknek a recepteknek biztosan örülni fogsz!

A klasszikus forralt bor

Kb 7,5 deci jó minőségű bort önts fel feleannyi vízzel és tegyél bele egy rúd fahéjat, ízlés szerint cukrot, szegfűszeget, citrom és narancskarikákat, majd kezd el főzni. Van aki szerint forralni tilos, mert elpárolog az alkohol. Szűrd le poharakba vagy bögrébe és azonnal tálald. Glühwein (forralt bor) Recept képpel - Mindmegette.hu - Receptek

A svéd forralt bor

A svédek karácsonyi italához 7 deci vörösbort kell összeforralni 5 deci brandyvel, 15 deka cukorral, 1 narancs megmosott héjával, 10 szem kardamom maggal, 1 rúd fahéjjal, 4 aszalt fügével, 5 darab szegfűszeggel, fél csésze mandulával és fél csésze szeletelt mandulával. Ez egy igazi édes ital.

Áfonyás, rozmaringos forralt bor

A megszokott receptet variálhatod fűszerezéssel és különböző gyümölcsökkel. Kísérletezz bátran. Ennél a receptnél 1 üveg bort 1 csésze vízzel, fél csésze cukorral, negyed csésze brandyt, 3 vagy 4 fahéjrudat, két evőkanál áfonyát (lehet aszalt is), fél teáskanál szegfűszeget, kevés szerecsendiót és 6-8 mandarin levét lassan forrald össze, míg a cukor el nem olvad. Szűrd pohárba és tegyél bele áfonyát meg egy kis rozmaringágat.

 

Forralt bor csokoládéval

Ehhez az ünnepi italhoz melegíts össze 1,5 csésze tejet, jó minőségű apródarabokra tört fél csésze csokoládéval, lassú tűzön, állandó kevergetés mellett, míg a csoki fel nem olvad. Ekkor önts bele egy csésze vörösbort. Fejeld meg az ízorgiát a kókusztejes tejszínhabbal.

Forralt fehér bor

Egy üveg fehérbort önts fel egy pohár narancslével. Egy felszeletelt narancs, 8 evőkanál cukor, 1 evőkanál méz, 5.6 szegfűszeg, 4-5 szem csillag ánizs és pár rúd hajat is bele teszünk, majd összeforraljuk az egészet.

innen

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr288123802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása