He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

A sportvilágunk mélypontja?

2015.12.19. 06:19 guma

Hornyák Dóra

A női kézilabda-válogatott közel volt, de egyetlen vereség miatt nagyon távol került Riótól

Fél évszázad legkisebb olimpiai csapatával mehetünk Rióba

A legsötétebb forgatókönyv szerint egyetlen csapatsportágban sem leszünk jelen, és csak az úszóktól és a kajak-kenusoktól várhatunk aranyérmet.

Egy évvel a 2004-es athéni olimpia előtt 147 sportoló szerzett már kvótát, valamint a férfi és női kézilabda-, illetve a címvédő férfi vízilabda-válogatott is páholyból várhatta a játékokat. A jövő évi riói olimpia előtt nyolc hónappal, azaz idén decemberben sokkal borúsabb a helyzet. A kvótához jutott sportolóink száma jelenleg a 60-at se éri el, és aggasztó, hogy a vízilabdázókra és a kézilabdázókra is nehéz kvalifikációs akadálypálya vár 2016-ban, amikor már nem lehet hibázni, csak bravúrosan szerepelni.

Fél évszázad legkisebb csapata?

Ami egy „londoni méretű”, azaz 157 tagú magyar olimpiai csapat Riói felvonulásának esélyeit illeti, van egy erősen pesszimista, és egy derűlátóan optimista jövendölés is – írja a Telekom Sporthír Szolgálat. A pesszimisták csoportja úgy véli, hogy jövőre csak Benedek Tibor férfi vízilabdázói tehetnek kísérletet a 2012-es ötödik hely rossz emlékének feledtetésére. Azaz: a női pólózok, illetve a férfi és női kézilabdázók nem jutnak ki Rióba.

Még ebben a verzióban is a sor végén szerepel a szerdán lemondott Németh András Dániából vert seregként hazatért női együttesére, amelyen már csak az ellenfelek eredményei, illetve helyezései segíthetnek. Ha a borúlátó jóslatok beigazolódnak, akkor jövő nyáron az elmúlt fél évszázad legszerényebb létszámú magyar csapatának kell az ünnepélyes megnyitón felvonulnia. Csak összehasonlításképpen: Athénban 209, Pekingben 171, Londonban pedig már csak 157 tagú volt a nemzeti színeket képviselő együttesünk. Igaz, a szokatlanul kis csapati 18 érmet szerzett, amiből nyolc arany volt. Benedek Tibor és a férfi pólósok számára becsületbeli ügy ott lenni az olimpián

Az optimistábbak ugyanakkor azt sem tartják elképzelhetetlenek, hogy mégis csak összejön az „álombeli négyes”, tehát a jövő évi világversenyeken, valamint az olimpiai kvalifikációs, illetve pótkvalifikációs tornákon mind a pólós, mind pedig a kézilabdás válogatottak sikerrel küzdik át magukat – így azonnal ötvenhat fővel meg is emelnék az olimpiai indulásra jogosultak számát.

Ennek a vártnál lassabban bővülő társaságnak, amely jelenleg 35 férfi és 22 női versenyzőből áll, egészen különös az összetétele. A kvóták zömét, szám szerint 45-öt mindössze három sportág képviselői hozták össze. Tizenhatot az egynél több olimpiai éremre aligha számító atléták, 15-öt a kajakozók és a kenuzók, 14-et az úszók, akik viszont ismét a magyar sport „húzó ágazatai” lehetnek (a legszebb fogatókönyv szerint akár hat aranyérmet is gyűjthetnek). A vezető hármas mögött a sportlövők (5 kvóta) következnek, majd további négy sportág (öttusa, vitorlázás, birkózás és szörf) együttesen is csupán hat kvótával.

Ezek után a jó hír az, hogy a cselgáncsozók közül kilencen, a vívók közül pedig 8-an állnak ígéretesnek is nevezhető helyen a sportáguk ranglistáján, de nekik is rá kell még kapcsolniuk az olimpia esztendejében. Náluk jobban már csak a jelenleg „nullára” álló ökölvívóknak, súlyemelőknek, tornászoknak és evezősöknek. tökéletes test; Berki Krisztián Berki Kriszitán már biztos, hogy nem áll szer mellé Rióban, ami hatalmas csalódás mindenki számára

Amerikai és olasz statisztikusok, akik szinte mindig az olimpiát megelőző esztendő világversenyei és a ranglistái alapján igyekeznek előrejelzést adni, nekünk, magyaroknak 4-5 aranyérmet, és a londoninál kevesebb olimpiai pontot érő helyezést jósolnak. A miheztartás végett: 2012-ben Londonban 24 sportágban illetve szakágban képviseltette magát a magyar sport, ebből 13 szerzett pontot, 11-nek egy sem jutott. A pontjaink 29.13 százalékát a kajakozók és kenuzók gyűjtötték össze, az úszók 16.54 százalékkal járultak hozzá a csapat sikeréhez, a cselgáncsozók pedig 10.24 százalékkal. De ami ennél is fontosabb: a várakozást felülmúló 8 arannyal, 4 ezüsttel és 6 bronzzal igen magasra került a léc. Aminek most nehéz lesz nekifutni.

http://vs.hu/sport/osszes/fel-evszazad-legkisebb-olimpiai-csapataval-mehetunk-rioba-1216

 

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr518178078

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2016.01.07. 13:39:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása