He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

Lakóbuszok akár garázzsal is

2015.06.20. 09:03 guma

Beraktam egy halom videót, mert fantasztikus követni hogyan készülnek ezek a csodajárgányok.

Egyszerű lakóbuszt bárki vehet magának, akinek van elég pénze, az igazán gazdagok azonban luxuskörülmények között kempingezhetnek, s mobil otthonukban akár sportautójuknak is jut hely. Mindezt potom 1,2 millió fontért, azaz mintegy 433 millió forintért. Volkner Mobil Performance

nappali_18.jpg

A Volkner Mobil Performance Bus nevet viselő gyönyörűséget olyan sztárok rendelték már meg, mint Eric Clapton vagy Rod Stewart. Pedig nem olcsó: alsóhangon 750 ezer fontba (262,5 millió forintba) kerül, a vége pedig 1,2 millió (420 millió forint) is lehet – amiben természetesen a képen látható Ferrari ára nincs benne.

Egyebekben is természetesen a „mindent a vásárlóért" elv érvényesül, a kedves vevő választja ki, milyen bőr- és faburkolatot szeretne a lakótérben, vagy éppen milyen kő legyen a konyhában, esetleg a fürdőszobában.

busz1

A lakókocsi és a lakóautó örök harcában azért nincs soha győztes, mert a lakókocsinak nagy előnye, hogy leakasztható előle a kocsi, amellyel aztán könnyedén lehet közlekedni, lakóautóval viszont amúgy sokkal egyszerűbb és jobb utazni, mint egy autóból és lakókocsiból álló szerelvénnyel. Azaz mégis van győztes, csak nem a Fiat Ducatón és klónjain vagy a Mercedes Sprinteren alapuló lakóautók között kell körülnézni. busz3
busz4
busz8
busz10 A német Volkner Mobilnál Volvo-alvázra építenek egy – kiviteltől függően – tíz–tizenkét méteres lakóautót, illetve inkább lakóbuszt, elképesztő luxussal és kényelemmel berendezve, kitolható oldalfallal, aljában egy garázzsal. A beállás ugyan egy fokkal bonyolultabb, mint otthon, de csak az pampogjon, aki egy akár ötméteres kocsit egyszerűbben és helytakarékosabban tud integrálni egy lakóbuszba. Az X6-os BMW mondjuk a magassága miatt nem passzol a Volkner Performance-ba, de egy Maserati Quattroporte vagy gyakorlatilag bármilyen kabrió kompatibilis vele.


Természetesen minden lakóbusz egyedi igények szerint, sok kézi munkával készül, ezért az ár is csak nagyjából lőhető be, úgy pár száz millió forintra. Drukkolunk, hogy egyszer egy rendes honlapra is jusson belőle a cégnek!

2 millió fontot, azaz nagyjából 700 millió fontot kóstál, arany bevonatú és a legkényesebb gazdagok igényeit is kielégíti: ilyen lakóbuszt kínál az arab világ olajmilliárdosoknak egy osztrák vállalat, a Marchi Mobile.

eleMMent Palazzo

Az osztrák Marchi Mobile kicsit újraértelmezte a lakóautó fogalmát, az eredmény pedig az eleMMent Palazzo névre hallgató jármű lett. Az óriási méretű busz neve is a luxust sugallja, aki első hallásra – olvasásra – szintén erre gondolt, az bizony egyáltalán nem tévedett nagyot. A modell ugyanis egy szárazföldi jacht, egy kerekeken guruló szállodai lakosztály. Aki ide beköltözik, annak valóban olyan érzése támadhat, hogy egy ötcsillagos létesítmény exkluzív vendége.

A külső egy külön történet, mindenki döntse el maga, hogy szép-e, viszont azzal talán kiegyezik mindenki, hogy különleges és egyedi. Talán a belső ez esetben fontosabb, az viszont minden igényt kielégít. 40 colos tv, minibár, kandalló, teljes mértékben felszerelt konyha és természetesen egy óriás hálószoba külön fürdővel. Ha ez még mindig nem lenne elég, a tető gombnyomásra nyitható, így egy padlófűtéses, koktélbárral és hangulatvilágítással felszerelt tetőterasz áll rendelkezésünkre. Az elegáns bútorzattal, minőségi anyagokból épített kerekes luxushajó azonban nem lesz mindennapi látvány az utakon és nem feltétlenül azért, mert a vásárlóknak nem tetszene az űrhajókat is megszégyenítő külső. Az ára ugyanis 3 millió dollár, ezért az árért pedig egy a lakóbusznál igencsak jobban felszerelt villát lehet vásárolni, lényegében a világ bármely pontján.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr627545236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása