He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kik a Fidesz "hívők"?

2015.06.05. 06:05 guma

A PolicySolutions tanulmányából (policysolutions.hu), komoly részletességgel megtudható és kutatásokkal alátámasztva megérthető, kik is azok, akik minden józan érv, a tények és a csupasz valóság ellenére hisznek abban, hogy jó irányba halad az ország. Lássuk, kik is ők.

Az első csoport a "falusi munkáslányok" nevet kapta. Nem túl meglepő módon falun élő, fiatal-középkorú, szakképzetlen, vagy szakmunkás nők csoportja. Jellemzően betanított munkások, szakmunkások, fizikai munkakörben alkalmazottak - már akinek van munkája. Mert a többségnek nincs, vagy a keresete nem elegendő a megélhetésére. A csoport elnevezésének második felével szemben ezek a nők házasságban/párkapcsolatban élnek. Döntő többségben vallásosak, fő hobbijuk a tévézés és a mulatós zene. Szeretik a rezsicsökkentést és a békemenetet, nem szeretik viszont az Európai Uniót.

A következő csoport  a "konzervatív középosztály" néven fut. Fővárosban és megyeszékhelyeken élő, többnyire diplomás, 60 év körüli értelmiségi csoport, zömmel férfiak alkotják. Közép,- vagy felsővezető beosztásban dolgoznak. A keresetük kicsit átlag feletti, alig van azonban megtakarításuk és nem elégedettek a fizetésükkel. Jellemzően vallásosak, fő hobbijuk a tévé nézés, de olvasás és étterembe járás is szerepel a programjukban. Támogatják a békemenetet, a rezsicsökkentést és a trianoni megemlékezéseket. Kimondott ellenszenvvel viseltetnek a liberális gondolatok iránt. Általában, mindent ellenszenvesnek találnak, ami eltér az általuk helyesnek tartott normáktól, legyen az azonos neműek szerelme, bármilyen kormányellenes demonstráció, vagy egyes csoportok (diákok, pedagógusok) megmozdulása. Nem tartják jónak az uniós tagságot.

"Jómódú vidéki misejáró" nevet kapta a 45+ -os, nagyobb arányban férfiakból álló csoport. Vidéki városokban lakó, házas, közép- és felsőfokú végzettségű vallásos emberek. Jellemzően az előző rendszer vezető-kádereinek leszármazottai, megfelelő anyagi és kapcsolati tőkével rendelkező családokban nőttek fel. Maguk is jó anyagi körülmények között élnek, kapcsolati tőkéjük számottevő. Kevéssé használják az internetet, a televízió és az olvasás mellett aktív társadalmi életet élnek. Étterembe, templomba járnak, részt vesznek a politikai gyűléseken, szimpatizálnak a CÖF tevékenységével. Nem unió-ellenesek, de úgy vélik: Magyarország önállósága nagyban csorbult a csatlakozást követően. Elutasítanak minden olyan gondolatot, ami a vallásuk és világnézetük szerint nem tolerálható. Ilyen a liberális gondolkodás minden formája, a melegek elfogadása, a kormányellenes és bizonyos társadalmi csoportok jogaiért való kiállás. Kivétel a békemenet.

Az utolsó csoport a "vallásos falusi asszonyok". 45 év feletti nők, az átlagnál több gyermeket neveltek. Alacsony iskolai végzettséggel rendelkeznek, kisebb arányban érettségizettek. Alacsony jövedelműek, egy részük kisnyugdíjas. Kevés közöttük az internet-fogyasztó, inkább tévézés és olvasás tölti ki a szabadidejüket. Nem különösebben szimpatizálnak a CÖF-el, jellemzően nem érdekli őket az aktív politikai élet. Nem Unió ellenesek, helyeslik a rezsicsökkentést és a békemenetet. Kifejezetten vallásosak.

Egy csoport kimaradt a felmérésből, ahogy a közösségi oldalakat, főként Orbán Viktor oldalát nézem. Mégpedig a külhoni magyarok. Nem a mostanában kitelepültek, hanem a más országokban született (nyilván honosított) magyarok is feltünően nagy számban tartoznak a miniszterek elnökének rajongói közé.

Hát ők azok, akik jónak itélik az elmúlt időszak kormányzását, helyesnek tartják a döntéseket és jónak gondolják az ország helyzetét. Jellemzően az a véleményük, hogy csak az a szegény, aki nem akar dolgozni, egyébként minden nagyon jó és egyre jobb kicsiny hazánkban. Nekik nem fontos, vagy kimondottan riasztó a szabadság gondolata, helyesnek tartják az egyre jellemzőbb parancsuralmi rendszert, jónak tartják a közmunkát és helyesnek érzik a permanens szabadságharcot. Főleg, mert ebben ők is aktívan részt vesznek. Vagy így hiszik. Minden csoportnál visszatérő motívum a vallásos érzület.

Így már érthető a KDNP szükségessége és az egyházak kiemelt szerepe a kormány döntéseiben.

Összességében 1,2 - 1,5 millió emberről van szó. Ők a kétharmad.

innen: http://hu.blastingnews.com/hir/2015/06/kik-a-kormany-feltetlen-hivei-azt-mar-nem-is-kerdem-hogy-miert-00420325.html

Szólj hozzá!

Címkék: politika

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr187519184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása