He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Demis Roussos élt 68 évet...

2015.01.27. 10:30 guma

Titkolt betegség vitte el Roussost

Athén — Hosszú betegség után, kórházi ágyában érte vasárnap hajnalban a halál Demis Roussost (†68). A görög énekes a hetvenes-nyolcvanas évek egyik legnagyobb nemzetközi sztárja volt, s olyan slágerek kötődnek a nevéhez, mint a Rain and Tears, a We Shall Dance, a Forever and Ever, a My Friend the Wind, vagy éppen a Goodbye My Love, Goodbye.

Roussos utoljára 2009-ben jelentetett meg albumot, abban az évben Budapesten is koncertezett. Nemrég azonban visszavonult, sokat betegeskedett, utolsó hónapjait egy athéni magánkórházban töltötte, ahol lánya, Emily látogatta. Ő közölte halálának hírét is hétfőn a francia Le Figaro napilappal, de arról nem adtak felvilágosítást, hogy pontosan mi baja volt az énekesnek.

enekar A hatvanas években barátjával, Vangelisszel (balra) megalapította az Aphrodites's Child nevű progresszív rockbandát

 A rajongók régóta találgatták, mitől szenved az előadó, de a család és az orvosok mindvégig tartották magukat ahhoz, hogy nem közölnek részleteket a súlyos, s ezek szerint halálos lefolyású kórról.

Első gyermek Az énekes 1970-ben vette el barátnőjét, Monique-ot, aki egy lánygyermekkel, Emilyvel ajándékozta meg

 – Negyvenéves karrierem során a legfontosabb talán az, hogy én mindig más voltam, mint mások – mondta öt éve a Fókusznak az énekes. – Engem rengetegen utánoztak, de én soha nem utánoztam senkit.

Siker, siker, siker Roussos több mint négy évtizedes pályafutása során sikert sikerre halmozott, nevéhez több sláger fűződik

 Roussos a hatvanas években Vangelisszel megalapította az Aphrodite's Child nevű, ma már klasszikussá vált rockbandát. Pillanatok alatt meghódították Európát, de később, Roussos szólókarrierje alatt is több száz turnén járta be a kontinenst. Később Dél-Amerikában tartott több koncertkörutat, a nyolcvanas években, egy brazíliai fellépésére 150 ezer ember váltott jegyet – ezt a rekordot azóta sem sikerült túlszárnyalnia senkinek.

Elhunyt Demis Roussos 68 évet élt – milliók gyászolják világszerte a nagyszerű énekest

 Roussos kétszer nősült életé­ben, 1970-ben, már Párizsban vette el Monique nevű barátnőjét, akitől Emily lánya született. Egy évre rá azonban elváltak, és egy Dominique nevű francia asszonyt vett el, aki 1975-ben fiúval ajándékozta meg. Ám ez a házasság is kudarcba fulladt, a nyolcvanas évek elején tőle is elvált, és ezzel együtt korábbi, meghatározó imázsa is megváltozott. Védjegyévé vált termetéből csaknem nyolcvan kilót adott le tíz hónap alatt, bár ennek a felét később visszaszedte. 1968 és 2000 között összesen 34 stúdióalbuma jelent meg, de az ezredfordulón csaknem egy évtizedre eltűnt. Ennek ellenére 2009-es visszatérésekor még mindig meg tudta tölteni a világ legnagyobb arénáit. Becslések szerint karrierje során mintegy 60 millió lemezt adott el világszerte.

K. Á.

http://www.blikk.hu/blikk_sztarvilag/titkolt-betegseg-vitte-el-roussost-demis-roussos-2324267

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr517113777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása