He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Mészárlás Franciaországban - hír, esemény gyűjtemény

2015.01.07. 20:07 guma

Vérengzés egy francia szatirikus lap szerkesztőségében: 12 halottparis_lovoldozes_1-760x520.jpg

A lövöldözésről több felvétel is készült, ezeket ebbe a posztba gyűjtjük. Figyelem, felkavaró videók!

http://444.hu/2015/01/07/egy-francia-szatirikus-tiz-munkatarsat-oltek-meg-fegyveresek-parizsban/

Ez volt Európa 9/11-e, innentől már semmi sem lesz ugyanaz

 

tikezbobc0qn69mvho59.pngRád és rám is lőttek abban a párizsi szerkesztőségben. Most jön a liberális demokrácia nagy tesztje a kontinensen. A Cink kiáll a megtámadott franciák és a sajtószabadság mellett.

folytatás: http://cink.hu/ez-volt-europa-9-11-e-innentol-mar-semmi-sem-lesz-ugya-1677984281

Ami most Franciaországban történt, az csak a kezdet

Amikor ezeket a sorokat írom, még küzdenek az életükért sebesült francia kollégáim. Beszéltem a főszerkesztőmmel. Abban maradtunk, hogy ez a szerkesztőség lehettünk volna mi is.

folytatás: http://www.hir24.hu/kulfold/2015/01/07/ami-most-franciaorszagban-tortent-az-csak-a-kezdet/

Példátlan hajsza a terroristák után Párizsban

A Charlie Hebdo szerkesztőségét délben megtámadó, 12 embert megölő, 11-et megsebesítő támadók még szökésben vannak, nagy erőkkel keresik őket, mondták a párizsi ügyészség kora esti sajtótájékoztatóján. Legalább két támadót keresnek, de egy autós vallomása alapján három emberre terjesztették ki a nyomozást, a harmadik a fegyveresek sofőrje lehetett.

A L'Union lap nem megerősített információi szerint azonosíthatták a támadókat a hatóságok, és egyikük reims-i, ezért a rendőrségi kommandósok egyik egységét kiküldték a városba. A Le Point pedig úgy tudja, hogy a rendőrök két, 32 és 34 éves, Pantinben élő algériai-francia állampolgárt vizsgálnak, akik mindketten Szíriában jártak, és nyáron érkeztek vissza Franciaországba.

folytatás: http://index.hu/kulfold/2015/01/07/hajsza_a_terroristak_utan_parizsban/

Miniszterelnökök, és a pápa is elítélte a merényletet

Az ENSZ, az olasz és az izraeli miniszterelnök, valamint a katolikus egyházfő egyaránt elítélte szerdán a Charlie Hebdo francia szatirikus hetilap szerkesztősége ellen elkövetett terrortámadást.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa nyilatkozatban ítélte el a "barbár terrorcselekményt". A francia kezdeményezésre mind a tizenöt tagállam által egyhangúlag elfogadott dokumentumban a testület kifejezte rokonszenvét és részvétét az áldozatok családjaival és a francia kormánnyal, sürgetve, hogy a tetteseket mielőbb állítsák bíróság elé. A BT tizenöt tagállama szerint minden eszközzel - az ENSZ Alapokmányának tiszteletben tartásával - küzdeni kell a terrorcselekmények ellen, amelyek a világ békéjét és biztonságát fenyegetik.

http://www.origo.hu/nagyvilag/20150107-miniszterelnokok-es-a-papa-is-elitelte-a-merenyletet.html

Világ karikatúristái rajzokkal emlékeznek a meggyilkolt francia újságírókra

http://hysteria.nolblog.hu/archives/2015/01/07/Rajzokkal_emlekeznek/

Magasba emelt tollakkal emlékeztek a megölt karikaturistákra – fotók

Nagy tömeg gyűlt össze szerda kora este a párizsi Place de la République-en, hogy kifejezze a szolidaritását a Charlie Hebro szatirikus lapot ért mai terrortámadás miatt. A résztvevők egy része mécsest vagy gyertyát gyújtott, mások egy-egy tollat emeltek a magasba az újság megölt karikaturistáira emlékezve. Más városokban, Berlinben és Londonban is megemlékezéseket tartanak.image_41.jpg http://hvg.hu/vilag/20150107_Magasbe_emelt_tollakkal_emlekeztek_a_mego

Gyászba borult Franciaország

A Mohamed-karikatúráiról ismert francia szatirikus lap, a Charlie Hebdo párizsi szerkesztőségébe három felfegyverzett férfi hatolt be és nyitott tüzet. Tizenkét halottat és tíz sérültet hagytak maguk mögött, a szerkesztőség mindegyik vezető tagja életét vesztette. Ekkora támadás 1945 óta nem történt Franciaországban. A támadókon látszott, hogy profik. Háromezer rendőrrel indították el ellenük a hajtóvadászatot.

folytatás: http://nol.hu/kulfold/lovesek-a-szerkesztosegben-1508313

Magyarországon és Közép-Európában tényleg nincs Charlie-megemlékezés?sdnw6dqyywckordckuf3.png

Ez a térkép a Le Monde-ról van, és a ma esti és holnap délelőtti szervezett megemlékezések helyszíneit mutatja. Több közleményt, emailt és bejegyzést láttam már, eseményt nem, de nem biztos, hogy jól figyeltem. Ha de van a válasz a címben feltett kérdésre, szóljatok, köszönöm.

http://cink.hu/magyarorszagon-es-kozep-europaban-tenyleg-nincs-charlie-1678048498

Kedves barátaim!

Szörnyű terrorcselekmény történt ma Párizsban.
A sajtóban olvasható beszámolók szerint 12 ember halt meg a támadásban, közöttük két rendőr, és többen is súlyosan megsérültek.

Pénteken este hat órakor találkozzunk a Francia nagykövetség előtt, (1062 Budapest, Lendvay utca 27) és gyertyagyújtással, egy szál virággal, fejezzük ki együttérzésünket a támadásban elhunytak hozzátartozói mellett!

Osszátok meg, hogy minél több emberhez eljusson!

Ez most nem politika, ez nem érdek, ez gyász, ez fájdalom, amelyben osztoznunk kell!

Barátsággal Tamás Paul

https://www.facebook.com/events/1539928116258804/?ref_newsfeed_story_type=regular

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr27051759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása