He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

A világ legszebb barlangjai

2014.12.05. 08:02 guma

A barlangászás minden bizonnyal az egyik legizgalmasabb extrém sporttevékenység. Ám nem kell profi barlangásznak lenni ahhoz, hogy megismerhessük a világ legimpozánsabb barlangjait, hiszen ezek nagy részét világszerte már mindenki számára látogathatóvá tették.

Postojnai barlang, Szlovénia

Szlovénia legismertebb, több mint 20 kilométer hosszú barlangja. Egy gyönyörű karsztvidék része a postojnai cseppkőbarlang. A látványosság Európa legnagyobbja a karszt kategóriában, egyben a leglátogatottabb is. Az érdeklődőket egy barlangvasút viszi le ebbe a föld alatti világba, ahol hatalmas cseppkövek, impozáns termek és a legkiterjedtebb barlangi állatvilág várja őket.

 Postojnai barlang, Szlovénia

Márvány barlang, Chile

Ha ezt a barlangot szeretnénk megtekinteni, hosszú út vár ránk, de az elénk táruló látvány mindenért kárpótol. Ez a lenyűgöző hely Dél-Amerika egyik legnagyobb, lélegzetelállító kékségű édesvizű tavában található, a víz formálta a barlang különleges márványfalait. A látogatók szerencséjére a víz által kivájt alagutak elég szélesek ahhoz, hogy csónakkal be lehessen járni a barlang jelentős területét, így ez a mágikus türkiz világ garantáltan emlékezetes élménnyé válik.

A chilei Márvány barlangról itt olvashatsz többet!

Márvány barlang, Chile

Márvány barlang, Chile

Avshalom barlang, Izrael

Izrael egyetlen nagyközönség számára látogathatóvá tett barlangja a szakértők szerint is a világ 10 legszebbje közé sorolható. A cseppkövek az idő folyamán elképesztő formájú képződményeket alkottak, ám a barlang az egyik legaktívabb, a cseppkőképződés ma is jelentős mértékű. Ez a rengeteg különleges forma egy viszonylag kis területen helyezkedik el és a barlanglátogatás is mindössze körülbelül 45 percet vesz igénybe.

Az Avshalom barlangról itt olvashatsz többet!

Soreq barlang, Izrael

Fingal-barlang, Skócia

Ennek a Skóciában található látványosságnak az egyediségét elsősorban anyaga adja. Ugyanis a tengerben levő barlang hatszögletű bazalttömbökből épül fel, melyek egy korábbi vulkánkitörés maradványai. A helyet az íves bejáraton túl is ellepi a tengervíz, ám nyitva áll a látogatók előtt, a barlangtúrákat ide egy közeli szigetről szervezik. A barlang különleges atmoszférája és a furcsa visszhangok sokakat megihlettek már, zeneszerzőket, költőket, zenészeket. Felix Mendelssohn komponált már művet a helyet alapul véve, de John Keats, sőt a Pink Floyd együttes is tett említést erről a nem mindennapi képződményről.

Fingal-barlang, Skócia

Fingal-barlang, Skócia

Mira de Aire barlangok, Portugália

A Portugáliában található barlangok egész területének felfedezése 6 évig tartott, ezek alkotják az ország legnagyobb barlangrendszerét. A barlangtúra itt szebbnél szebb, találó elnevezésű termeken, üregeken vezet át, ilyen a szikrázó „Ékszer” terme, vagy a „Galéria”. Olyan furcsa és változatos mészkőképződmények tárulnak szemünk elé, mint a medúza, a kis tavak, vagy a pokol szája.

Mira de Aire barlangok, Portugália

http://www.erdekesvilag.hu/gyonyoru-fotokon-a-vilag-legszebb-barlangjai/

Kék-barlang – gyönyörű tengeri barlang Capri szigetén

A Kék-barlang (olaszul Grotta Azzurra) az olaszországi Capri szigetének egyik legfőbb látványossága. Egy tengeri barlang, ami a fénytörés miatt kék színben pompázik. A napfény a külső tengerszintre verődik, s a fénytörés törvénye szerint látható a barlangon belül is: a kék szín nemcsak a vízbe ejtett tárgyakon, hanem a barlang falán és mennyezetén is visszatükröződik. A látogatónak legalább 10—20 percre van szüksége, hogy ezeket a jelenségeket észrevegye, az emberi szemnek ennyi időre van szüksége, hogy hozzászokjon a belső sötétséghez. A Kék-barlang nyílása lesüllyedt a tenger szintje alá, s így csak egy igen kicsiny bejáraton lehet megközelíteni.

Kék-barlang, Capri, Olaszország

A Marina Grandéból, a kishajók kikötőhelyéről induló motoros bárkák a barlang elé szállítják a turistákat. Itt csónakokba kell szállni, mert csak így lehet alacsony és keskeny bejáraton bejutni a barlangba. Az 54 méter hosszú és 15 méter széles barlangnak a végén egy háromágú torkolat található, amely egy hosszú barlangfolyosóba vezet. E mentén ókori építkezések nyomai láthatók.

Kék-barlang, Capri, Olaszország

Kék-barlang, Capri, Olaszország

Kék-barlang, Capri, Olaszország

Kék-barlang, Capri, Olaszország

Kék-barlang, Capri, Olaszország

Kék-barlang, Capri, Olaszország

Kék-barlang, Capri, Olaszország

Kék-barlang, Capri, Olaszország

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr76794651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Horizont 2014.12.06. 00:19:26

Mennyi szépség és csoda :)
süti beállítások módosítása