He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

Horvátország gyönyörű

2014.11.25. 08:02 guma

A világ legtisztább országa Az amerikai Forbes magazinnak a világ legtisztább országait számba vevő listája szerint a világon Svájc, Kelet-Európában pedig Horvátország a legtisztább ország cím büszke tulajdonosa.

Horvátország, hivatalosan a Horvát Köztársaság, egy egységes demokratikus parlamentáris köztársaság kereszteződésénél Közép-Európa, Délkelet-Európa, valamint a Földközi-tenger. A főváros és a legnagyobb város Zágráb.

1855_beachcroatia2

Az ország 20 megyére oszlik, és a város Zágráb. Horvátország kiterjed 56.594 négyzetkilométer (21.851 négyzet mérföld), és változatos, főleg a kontinentális és a mediterrán éghajlat. Horvátország Adriai-tenger partján, több mint ezer sziget. Az ország lakossága 4.280.000, akik közül a legtöbben horvátok, a legtöbb közös vallási felekezethez, hogy a római katolikus.

. A Nemzetközi Valutaalap besorolása szerint ​​Horvátországot, egy feltörekvő és fejlődő gazdaság, valamint a Világbank besorolta, a magas jövedelmű gazdaságok sorába. Horvátország tagja az Európai Unió, az ENSZ, az Európa Tanács, a NATO, a Világkereskedelmi Szervezet és alapító tagja az Unió a Mediterrán Térségért. Mint aktív résztvevője az ENSZ békefenntartó erők, Horvátország hozzájárult és csapatokat küldött a NATO-vezette afganisztáni missziójába, és kapott egy nem állandó helyet az ENSZ Biztonsági Tanácsban a 2008-2009 távon.

A szolgáltató szektor dominál horvát gazdaság, majd az ipari szektor és a mezőgazdaság. A turizmus fontos bevételi forrás a nyár folyamán, Horvátországgal a 18. leglátogatottabb turisztikai hely a világon. Az állam ellenőrzése alatt tartja a gazdaságot, és a jelentős állami kiadásokat. Az Európai Unió Horvátország legfontosabb kereskedelmi partnere.

2000 óta, a horvát kormány befektetett infrastruktúrába, különösen az útépítésbe így kapcsolódott a páneurópai folyosó forgalmába. Belső források egy jelentős részét képezik az energia Horvátországban; de azért importra is szorul. Horvátországban van általános egészségügyi rendszer és ingyenes alapfokú és középfokú oktatás. Támogatja a kultúra mellett a számos közintézményt és a vállalati beruházásokat, valamint a média és könyvkiadást ..

Turizmus uralja a horvát szolgáltató szektort. A számlák 20% adja a horvát GDP-t. Évi idegenforgalmi bevétel 2011-ben a becslések szerint 6610000000 €. A kedvező hatások egész Horvátország gazdaságára a megnövekedett üzleti forgalom figyelhető meg a lakossági, a feldolgozóipar megrendelések és a nyári szezonális foglalkoztatás. Az ipar minősül export üzlet, mert ez jelentősen csökkenti az ország külkereskedelmi egyensúlyát. Megkötése a horvát függetlenségi háború óta, az idegenforgalmi ipar gyorsan nőtt, bevétele négyszeresére emelkedése és a turisták száma is nőtt, már több mint 10 millió turista jön ide évente. A legnagyobb számú turista Németországból, Szlovénia, Ausztria és a Cseh Köztársaságból érkezik. Horvátországban eltöltött átlagok 4,9 nap

Az turizmus koncentrálódik az Adriai-tenger partján. Opatija volt az első üdülőhely 19. század óta. Az 1890-es években, ez lett az egyik legjelentősebb európai gyógyhely. Később számos üdülőhelyek közé a part mentén számos sziget bekapcsolódott, és kedvező szolgáltatást nyújt a tömegturizmus a vendéglátás és a különböző piaci réseket kihasználva. A legjelentősebb a hajózási turizmus, mivel számos kishajó, több mint 16 ezer ággyal, a kulturális turizmus támaszkodva a fellendültek középkori tengerparti városok is, és számos kulturális esemény zajlik a nyár folyamán. Szárazföldi területek a hegyi üdülőhelyek, falusi turizmus és a gyógyfürdők. Zágráb is jelentős turisztikai célpont, vetekszik nagyobb tengerparti városokkal és üdülőhelyekkel.

Horvátország a Közép-és Délkelet-Európában található, Magyarországgal határos az északkeleti, Szerbia a keleti, Bosznia-Hercegovina, hogy a délkeleti, Montenegró délkeleti, az Adriai-tenger, hogy a délnyugati és Szlovénia az északnyugati oldala. A terület a legdélibb része Dubrovnik és kapcsolódik még szárazföldön vagy a felségvizeken, egy rövid partvonalon Bosznia-Hercegovina Neum is.

.Lady in traditional clothes selling on booth Editorial Stock Image

Horvátország szennyezett tengeri területek tükröződik számos természetvédelmi és 116 kék zászlós strandok. Horvátország van rangsorolva, mint a 18. leglátogatottabb turisztikai hely a világon. Mintegy 15% a látogatók (több mint egy millió évente), akik naturizmus, az iparág, amely Horvátország világhírű. Ez volt az első európai ország, ahol kidolgozták a kereskedelmi naturista üdülőhelyeket.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr836736683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása