He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

10 hely ahol a múlt a jelen és a jövő találkozik....

2014.11.21. 08:05 guma

Vannak városok, ahol a történelem életre kel és a históriák valósággá válnak. Hangulatos középkori terek, utcák, hatalmas, pompás kastélyok, rejtélyes városok, elrejtett kincsek és sötét történetek.

1. Trakai, Litvánia

Az 5 tóval körülvett Trakai nagyon kedvelt kirándulóhely, mind a helyiek, mind a turisták körében, így ha mi is a természet kedvelői vagyunk, akkor itt a helyünk. A csodálatos várkastély még ma is őrzi a hercegség egykori napjait. Utazzunk el Litvániába és ugorjunk vissza egy napra az 1300-as évekbe!

A csodálatos várkastély

2. Bath, Anglia

Az UNESCO által kulturális örökséggé választott kis várost, Bath-t, Angliában találjuk. Az ország egyetlen meleg vizes forrása is itt található, mely a 18. században az arisztokrácia legkedveltebb fürdőhelye volt. Üdüljünk és fürödjünk ott, ahol annak idején az elitréteg és kóstoljuk meg az igazi angol teakülönlegességeket!

Hangulatos fürdőváros, Bath

3. Brugge, Belgium  

Belgium egyik legszebb városa ideális hely egy kulturális sétára. Ez a kis régió megőrizte régi kinézetét, a színes épületek érintetlenek, a Miasszonyunk templom gótikus jellegzetességeivel pompázik, akár csak a harangtornyai, melyek hangja hallatán a középkorban érezhetjük magunkat.

Brugge színes házai

 

4. Bernkastel-Kues, Németország  

Ebben a festői városban élvezzük a díjnyertes borokat, látogassunk el a régi boros pincészetekbe egy finom kóstolóra vagy a meredek szőlőültetvényeken tegyünk egy kisebb sétát, hiszen ez Németország szíve! Túrák, kirándulások és kerékpártúrák legideálisabb kiindulópontja lehet Bernkastel-Kues, emellett a jó hangulatról a folyamatos utcai fesztivál, az őszi borfesztivál és a téli karácsonyi vásár gondoskodik.

Meseszép táj

5. Noyers-sur-Serein, Franciaország   

Noyers-sur-Serein középkori városában a gasztronómia világa nyílik meg előttünk. A burgundiai szarvasgomba specialitást feltétlenül meg kell kóstolnunk! Franciaország legszebb falva csendes, zöld és nyugodt környezettel fogad minket, a 17. századi városháza eredeti állapotában még mindig áll, és történelmi épületei is nagyszerű állapotban és pompában csak arra várnak, hogy megcsodáljuk őket.

Különleges hangulatú városka

6. Provins, Franciaország  

Provins, Franciaország kihagyhatatlan történelmi városa, nem messze Párizstól. A Ceasar-torony a város jelképe, melyet a 12. században a Champagnei grófok építettek. A város szinte érintetlen, a világörökség részévé nyilvánították, favázas házaival és kusza utcáival. Tavasszal és nyáron az itt élők fesztiváljai szórakoztatnak minket, népviseletbe öltöznek, izgalmas eseményekkel készülnek, és élő zenével szórakoztatnak minket az év minden napján. Baráti hangulat, jókedvű lakosok, történelmi maradványok - ez Provins.

Kihagyhatatlan látnivaló

7. Loch Ness, Skócia   

A Loch Ness-i szörny otthona, fantasztikus természeti adottságaival kápráztat el minket. A legenda szerint a már rég kihalt dinoszauruszok egy fennmaradt egyede él Skóciában. Eddig három tóban is látták már Nessit, a szörnyet, mely azért is érdekes, mert a három tó a legmélyebb Skóciában. Ha egy izgalmas kalandra vágyunk, ne habozzunk, elő a túrabakanccsal, a fényképezőgéppel és eredjünk Nessi nyomába!

A rejtélyes Skócia!

8. Dunnottar kastély, Skócia

Stonehaventől néhány kilométerre található Dunnottar vára, mely egy középkori erődítmény. Igazi kalandtúra, meredek sziklás hegyet megmászva juthatunk el oda. Ez a titokzatos hely csodálatos kilátást tár elénk, mely magában őrzi a sötét kor eseményeit. A romos épület nagyjából 12 ezer négyzetméternyi területen terül el, melyet érdemes felfedezni, mivel annak idején itt rejtették el a koronázási ékszereket az angolok elől.

Varázslatos skót kastély

9. Mystras, Görögország   

Peloponnészoszi félszigeten, Spártától nyugatra fekszik az egykori bizánci város, Mystras. Számtalan templom és kápolna épült itt, melyek a mai napig jó állapotban maradtak fenn. A vár alatt egy virágzó kis falu épült, ahova mindenképpen el kell látogatnunk, ha egy kellemes pihenésre vágyunk.

Egykori bizánci település

10. York, England  

York városában található a világ legérdekesebb utcája, a Shambles utca, mely néhol annyira keskeny, hogy a házak teteje már szinte összeér. Kellemes hangulatú éttermek és kávézók várnak itt bennünket. Ez az a város, mely legjobban megőrizte középkori kinézetét Angilában.

York, Shambles utca

http://www.femcafe.hu/cikkek/vilag/10-hely-idoutazas-gorogorszag-anglia-skocia-franciaorszag-var-kastely?page=0,2

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr66732083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása