He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

A NAV-botrány kirobbantójának véleménye

2014.10.22. 23:57 guma

A NAV-botrányt kirobbantó közérdekű bejelentő, Horváth András szerint a magyar kormány az ügy kirobbanása óta eltelt egy év során nem aktivizálta magát a szervezett bűnözői hálózatok felszámolásában és a korrupt adóhivatali vezetők eltávolításában. Az amerikaiak nagyon szigorúan veszik, ha korrupciós megkeresést kap egy amerikai tulajdonú vállalat bárhol a világban, ilyenkor a cégeknek ezt jelenteniük kell.

„Biztos van olyan, hogy nem jelentik, de ha kiderül, az nagyon súlyos következményekkel jár, nem úgy, mint például Magyarországon, ahol az ilyen óriási gazdasági bűncselekmények vége vagy az ügy megszüntetése, vagy valami kis pénzbüntetés."

Horváth szerint az is probléma, hogy Magyarországon tíz év múlva érnek véget ezek az eljárások, amikor már nem lehet komolyabb büntetéseket kiszabni.

Horváth András szerint a NAV fantomcégekkel vitetné el a balhét

A volt adóellenőr azt mondta, csak figyelemelterelés a 2 milliárdos áfacsalás, aminek a szenzációs leleplezését ma jelentette be Varga Mihály.

Nagyon nagyot megy ma Varga Mihály, szerintem összesen nem írtuk le a nevét ennyiszer eddig a Cinken, ahányszor ma megtettük. A nemzetgazdasági miniszter ma délben jelentette be, hogy sikerült lebuktatni egy áfacsaló bandát, melyből négyen már előzetesben vannak.

Az persze már akkor nyilvánvaló volt, hogy Varga pont a lényegről nem beszél, de most ezt a témához nálunk sokkal jobban értő Horváth András el is magyarázta az Origónak. A kétmilliárdos áfacsalásra azt mondta, hogy „egy strómanok által vezetett fantomcég, három hónap alatt okoz ennyi kárt az államnak áfavisszaigénylés vagy -elkerülés segítségével. A piac jelenleg olyan szennyezett, hogy több ezer hasonló cég lehet, az adóhivatal tudtával, így bármikor találhatnak ilyet, ha éppen arra van szükség, hogy látszólagos eredményeket mutassanak fel."

Horváth szerint az is gyanús, hogy ezt az ügyet most, az amerikai kitiltási botrány kellős közepén vették elő, miközben állítólag már december óta vizsgálják. Az egykori adóellenőr is megerősítette, hogy a Bunge már évekkel ezelőtt jelezte a tömeges adócsalásokat a NAV-nak, ám a vizsgálatot akkor leállították, most pedig a hálózat legalsó szintjét képviselő stróman cégeket kapcsolták csak le.

Fotó: Botos Tamás/444

http://cink.hu/horvath-andras-szerint-a-nav-fantomcegekkel-vitetne-el-1649345294

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr926825169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása