He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

Az igazi lángos

2014.10.15. 08:01 guma

 

 

 

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr246673609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jaegtoer 2014.10.15. 09:39:25

Még sosem sütötem otthon gyári lángost:)
De! még eljöhet az az idő is.

Marcellusca 2014.10.15. 09:57:48

Jaaaaaj, az a stílus, brrrrrrrrr. :(

Asszem ez a blogger volt az, aki előadta, hogy hogyan lehet otthon, a tűzhelyen is szinte tökéletes ízű bográcsgulyást készíteni. Aszongya, hogy a bográcsgulyás egyedi ízét a füst adja, ami a készítésekor megcsapja. Ebben igaza is van. Szerinte ezt úgy "imitálhatjuk" tűzhelyen, hogy a készítéséhez használt sót előzőleg pölö egy faszenes grillen megfüstöljük.
Vaze, ha tudok grillezni, akkor már tudok bográcsolni is. Nem biztos, hogy örülnének a szomszédok a társasházban, ha az erkélyen "csak" sót füstölnék. :)

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2014.10.15. 10:25:52

@Marcellusca: de most mé? majd azt mondod, hogy ez egy ősi hungaro sámánszokás. Egyébként lángost mindenki tud sütni.

Marcellusca 2014.10.15. 10:49:16

@Penivaldes: Sütni igen. :)
De a tésztát elkészíteni ... :)

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2014.10.15. 10:52:03

@Marcellusca: azt is, csak össze kell a hozzávalókat egyesíteni, aztán ennyi. vannak dolgok amik velünk születnek, mint pl ez is.

Marcellusca 2014.10.15. 10:56:22

@Penivaldes: Én tudok és szokok is főznyi, nagy ritkán sütök is sütit, de a lángos receptyét nem tudom. :P :)

guma 2014.10.15. 12:04:02

@jaegtoer: @Marcellusca:

uraim!:))))

itt egy olyan recept ami a hütőben eláll 1 (egy) hétig is, és mindig csak annyit használsz fel belőle amennyi szükséges egy jó vacsihoz vagy reggelihez.
amire figyelni kell nagyon, az az olaj hőmérséklete. mert ha nagyon meleg megbarnul a lángos és esetleg nem sül át...
ha nem elég meleg akkor esetleg megszívja magát olajjal amíg sül.
tehát, kötényt (gatyát) felkötni és lehet az asszonyt, gyereket meglepni egy kis csemegével.
:DDDDD

6 dl tej
5 dkg élesztő
2 tojás

1 kg liszt
a sütéshez olaj

A tejben fakanállal elkeverem az élesztőt,tojást és sót.Ezután a lisztet is hozzákeverem.Az elkészült, kissé lágy masszát nagyméretű nylon zacskóba öntöm és lazán megkötöm a nylon száját,hogy maradjon hely a tasakban a kelő tésztának.Hűtőben tárolom. Másnaptól süthető. Olajozott kézzel csípek a masszából megfelelő méretű adagot, amit széthúzogatva forró olajban mindkét oldalán megsütök.Ízlés szerinti ízesítéssel fogyasztható. Azért olajozott kézzel formázom a lángosokat,mert így nem ragad a kézre a massza. A nyers lángos tészta hűtőben 1hétig is eltartható,így mindig csak annyit sütünk belőle, amennyit elfogyasztunk.

jó étvágyat! :))))))))))))))

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2014.10.15. 15:44:58

@guma: ez az elmélet, de a valóság
Előkeresem a vájlingot, és mindent beleöntök, plusz az asztalra, kevergetni kezdem, amivel még jobban szerte szóróm a masszát a konyhában. Aztán megpróbálom beletölteni egy nylon zacsiba, de a fele a padlón landol. Ker

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2014.10.15. 15:52:05

Keresek egy seprűt, felseperem, aztán felmosok. Megpróbálok úgy eljutni a hütőig, hogy nem vágódom hanyatt.miután ez meg van leülök a fotelba.
Másnap nagy sóhajjal neki állok sütni. Kicsit pirománkodom, játszom a tűzzel, és közben őrült fejet vágok. beolajozom a kezem, és közben arra gondolok, hogy ez most jó e a kezemnek vagy sem. Lángosokat formázok, amiket óvatosan a forró olajba rakok, és igyekszem ezt minnél távolabbról elvégezni, ha pattogni kezd az olaj, akkor szidni kezdem a nénikéjét.
miután elkészült tálalok, és próbálom nem lecsepegtetni a teritőt.
süti beállítások módosítása