He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

Öngyilkos lett a "rendőrgyilkos"?

2014.10.13. 07:21 guma

Vitatják a hummeres gázoló öngyilkosságát

Az utolsó napján még telefonált Thomas B, akivel az elsődleges információk szerint gyógyszer-túladagolás végzett, de ügyvédje szerint biztosan nem önkezűleg vetett véget életének – derül ki a Bors és a Blikk cikkéből.

A Bors információi szerint a szegedi börtön munkatársai semmi különöset nem észleltek Thomas B.-n a pénteki napon. A férfi részt vett a közös étkezéseken, a napi sétáját is megtette az udvaron. Az ominózus délutánon Thomas B. még egy telefonhívást is lebonyolított, nem sokkal később pedig meghalt. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a férfi kit hívott fel, a legvalószínűbb, hogy a feleségével beszélhetett.

A Blikk szerint minden különösebb figyelmeztetés nélkül vetett véget életének a hummeres rendőrgyilkos, a szegedi fegyházban 15 éves börtönbüntetését töltő Thomas B. Olyannyira, hogy ügyvédje szerint az is kérdéses, egyáltalán öngyilkosság történt-e. „Kizárt, hogy önkezével vetett volna véget az életének" – idézte a salzburg.com dr. Buza János, a hummeres magyar védőjének szavait.

A Blikk úgy tudja, a sokszorosan büntetett előéletű osztráknak nem volt része különlegesen szigorú bánásmódban a börtönben, úgy őrizték, mint bármelyik másik rabot. B.-t rabtársai többsége utálkozva fogadta, ennek ellenére viszonylag jól elboldogult többszemélyes cellájában. Péntek este fél nyolckor lett rosszul, az elsődleges vélemény szerint gyógyszer-túladagolás végzett vele, idegenkezűségre utaló jeleket nem találtak. A halál pontos okát a hétfői boncolás állapítja majd meg; egyelőre az is kérdés, hogy szándékosan vagy véletlenül adagolta-e túl a pirulákat.

Mint azt szombaton megírtuk Thomas B. 19 óra 39 perckor elvesztette eszméletét. A halálesetről a Hír24 számolt be elsőként. Úgy tudjuk, a férfi öngyilkos lett. A börtön ápolója azonnal megkezdte a férfi ellátását, amit a kiérkező mentőszolgálat munkatársai folytattak, a fogvatartott életét azonban nem sikerült megmenteni.

A rendőrség elsődleges helyszíni vizsgálata kizárta az idegenkezűséget, a halálesetet közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálják. A büntetés-végrehajtás vizsgálatot indított a haláleset körülményeinek feltárására. Az elhunyt hozzátartozóját a büntetés-végrehajtás a halálesetről értesítette.

http://www.hir24.hu/sotet-oldal/2014/10/13/vitatjak-a-hummeres-gazolo-ongyilkossagat/

Előjelek nélkül ölte meg magát a hummeres gázoló

Szeged – Minden különösebb figyelmeztetés nélkül vetett véget életének a hummeres rendőrgyilkos, a szegedi fegyházban 15 éves börtönbüntetését töltő Thomas B. (†36) – értesült a Blikk. Olyannyira, hogy ügyvédje szerint az is kérdéses, egyáltalán öngyilkosság történt-e.

Hirdetés

Kenéz Imre két évvel ezelőtt halt meg

– Kizárt, hogy önkezével vetett volna véget az életének – idézte a salzburg.com dr. Buza János a hummeres magyar védőjének szavait.

Információink szerint a sokszorosan büntetett előéletű osztráknak nem volt része különlegesen szigorú bánásmódban a börtönben, úgy őrizték, mint bármelyik másik rabot. B.-t rabtársai többsége utálkozva fogadta, ennek ellenére viszonylag jól elboldogult többszemélyes cellájában. Péntek este fél nyolckor lett rosszul, az elsődleges vélemény szerint gyógyszer-túladagolás végzett vele, idegenkezűségre utaló jeleket nem találtak. A halál pontos okát a hétfői boncolás állapítja majd meg; egyelőre az is kérdés, hogy szándékosan, vagy véletlenül adagolta-e túl a pirulákat.

Ha valóban öngyilkosság történt, elképzelhető, hogy Thomas B. a szeretteitől való távolságot nem bírta tovább elviselni. A férfi már tavaly nyár óta folyamatosan kérvényezte, hogy Szegedről helyezzék át a sopronkőhidai börtönbe, ahonnan könnyebben tudta volna tartani a kapcsolatot feleségével és gyermekeivel.

A férfi szinte napra pontosan Kenéz Imre (†34) rendőrmotoros halálának évfordulóján vesztette életét. A gázolót támogató Facebook-oldalon a bejegyzések sok erőt kívánnak a rokonoknak.

– Tom hazatér, de nem úgy, ahogy szerettük volna – írták a gázoló barátai.

Úgy tudjuk, Thomas B. családjával a magyar hatóságok közölték a férfi halálhírét, felesége összeroppant.

Martina asszony gyakran elment Thomas B. tárgyalására

 http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/elojelek-nelkul-olte-meg-magat-a-hummeres-gazolo-2294619

Halála előtt telefonált a hummeres gázoló

Rejtélyes körülmények között hunyt el a börtönben a hummeres gázoló. Ügyvédje kizárja az öngyilkosságot, ám a 36 éves Thomas B. olyan krónikus betegségben sem szenvedett, amely előrevetíthette volna hirtelen halálát.

Egyelőre csak annyi bizonyos: Thomas B. pénteken este rosszul lett a szegedi Dorozsmai úti börtönben, 19 óra 39 perckor elvesztette az eszméletét, s az újraélesztési kísérletek ellenére elhalálozott.

Az elsődleges helyszíni szemle kizárta az idegenkezűséget, arról pedig a boncolás dönt, hogy Thomas B. öngyilkosságot követett el vagy természetes halált halt. Az internetes kommentelők mindenesetre már több összeesküvés-elmélettel álltak elő. Magyar és osztrák fórumokon is többen felvetik, hogy az osztrák férfi gyilkosság áldozata lett. Többen a dátumnak is jelentőséget tulajdonítanak, hiszen Thomas B. Kenéz Imre motoros rendőr halálra gázolásának második évfordulóján távozott az élők
sorából.

Thomas B. a bíróságon

A Bors információi szerint a szegedi börtön munkatársai semmi különöset nem észleltek Thomas B.-n a pénteki napon. A férfi részt vett a közös étkezéseken, a napi sétáját is megtette az udvaron. Az ominózus délutánon Thomas B. még egy telefonhívást is lebonyolított, nem sokkal később pedig meghalt. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a férfi kit hívott fel, a legvalószínűbb, hogy a feleségével beszélhetett. Mint arról korábban beszámoltunk: az osztrák gázoló jelentős összegeket fordított havonta telefonálásra, a családjával foly-tatott beszélgetések tartották benne a lelket.

Híradások szerint Thomas B. valamilyen gyógyszert vehetett be, ez okozhatta halálát. Ugyanakkor a magyar bv-intézetekben szigorú szabályok szerint történhet a fogvatartottak gyógyszeres kezelése, gyógyszeradagolása. Csak orvosi javaslatra juthatnak gyógyszerhez, a készítményeket porítva kapják meg a bv egészségügyi dolgozójától. A börtönökben így igyekeznek meggátolni, hogy az elítéltek tablettákat halmozhassanak fel zárkáikban.

A börtönben elkövetett öngyilkosságok döntő többsége önakasztással vagy érvágással történik. De az is tény, hogy a zárkák ellenőrzése során a bv-őrök gyakran találnak nyugtatókat, amelyeket az elítéltek főképp egyfajta drogként, maguk „pörgetésére” használnak. A nyugtatókat a legtöbbször a rokonok, illetve látogatók csempészik be.

Thomas B. felesége nem nyilatkozik. A férje halála után egy osztrák lap telefonon érte utol az asszonyt, aki csak annyit közölt semmit nem akar mondani.

http://www.borsonline.hu/20141013_halala_elott_telefonalt_a_hummeres_gazolo

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr1006786169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása