He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

In memoriam: Váradi András

2014.10.12. 17:10 guma

A mindenéből kifosztott juhász rokonai a sírt is megáshatják, szociálisan? Vagy lesz annyi tisztesség a faluban, hogy eltemettetik ezt az embert aki a hatalom ellen kinyitotta a száját?

Mi lesz a következő? Vagy ki?

Váradi Andrást Alcsút határában ütötte el egy autó, amikor a saját kocsijáról lecsúszó létráért sétált vissza. A polgármesterjelöltet életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. Váradi elhunyt a székesfehérvári kórházban.

Szombat este nyolc órakor gázoltak el egy férfit Alcsútdoboz határában egy külföldi rendszámú gépkocsi – a rendőrség honlapján csak ennyit közölt. A hvg.hu információi szerint az elgázolt férfi az Együtt polgármesterjelöltje, akit mindenki csak a Mészáros Lőrinccel tengelyt akasztó alcsúti juhászként ismer. Noha a rendőrség adatvédelmi okokra hivatkozva nem árulhatta el, ki az áldozat, a hvg.hu kérdésére annyit közölt a Fejér megyei rendőrfőkapitányság, hogy a gondos egészségügyi ellátás ellenére 22.20-perckor életét vesztette az áldozat.

Horváth Sándor, az Együtt bicskei listavezetője elmondta a hvg.hu-nak, hogy beszélt Váradi András feleségével, aki a következőről értesítette: Váradi a saját autójával járt bent Alcsútdobozon választási plakátokat ragasztani. Horváth úgy tudja, amikor ment haza a tanyára, Göböljárásra, a félúton lévő golfpálya közelében lecsúszott a létra az autójáról, ezért megállt, hogy visszamenjen érte. Ekkor gázolta el egy külföldi rendszámú autó. Horváth és Pápai többször hangsúlyozták, nem direkt gázolták el Váradit, nem cserbenhagyásos gázolásról van szó. A rendőrség annyit mondott a hvg.hu-nak, hogy Alcsút külterületén gázolt el egy férfit egy 84 éves osztrák-magyar kettős állampolgár egy osztrák rendszámú autóval.

Nos, mivel olyan nincs, hogy osztrák-magyar állampolgárság – ezt az osztrák törvények nem engedik – kérdés, hogy a rendőrség tudatlan, avagy csak hazudik. A rendszámtábla érdektelen. Ha nem cserbenhagyásos gázolásról van szó, akkor tán megvárta a helyszínen a gázoló, amíg kiér a rendőrség, akiket ki is értesített? Alcsútdoboznak egyetlen főútja van, a Pannonia Golf & Country Clubon túl Hatvabpuszta felé csak egy nyúljárta földút vezet, mit keres ott egy élemedett korú autós, a nagy semmi közepén? Mindegy is. Ettől a maffiától még több is kitelik.

Váradi András többször szervezett tüntetést a felcsúti polgármester ellen, miután Mészáros Lőrinc ki akarta tiltani azokról a földekről, ahol a birkáit tartotta. Mészáros ugyanis megvette azt a birtokközpontot, amelynek egy kisebb részét Váradi is használta, ott tartotta a birkáit. Orbán Viktor barátjával hosszú ideje háborúztak, idén májusban első fokon pert is nyert ellene. Váradi azért perelte be a Mészáros tulajdonába tartozó Búzakalász 66 Felcsút Kft-t, mert állítása szerint a felcsúti polgármester két embere ellopta a trágyáját, amit aztán beledolgoztak a milliárdos főnökük földjébe.

De nemcsak ezért pereskedett, hanem azért is, mert magának követelte azt a területet Mészárostól, ahol korábban a birkáit tartotta. Csakhogy ez a per megakasztotta a hirtelen gazdaggá vált polgármester nagy terveit: így nem tudta megvenni az újabb földeket, ahhoz ugyanis hitelre lett volna szüksége. A banknak viszont a per miatt várnia kellett a sorára.

Az Együtt júliusban jelentette be, hogy támogatják Váradi jelöltségét, másnapra viszont maradék földjét is letarolták.

Váradi András földjeit Mészáros Lőrincék vették el. Ő azonban nem hunyászkodott meg, hanem keményen küzdött az igazáért. Amikor Mészáros Lőrinc ellopta a trágyáját, a bíróságon megnyerte a pert. Most az Együtt polgármester-jelöltjeként kampányolt. Ma este egy keskeny út szélén plakátolt, amikor egy 84 éves osztrák-magyar állampolgár elgázolta. Váradi pedig a kórházban meghalt.

Tavasszal egy  videóban beszélt a küzdelméről:

“A 20 éve két kezemmel művelt földemet elvették, és egy messziről jött fideszes pártkatona kapta meg. Most a földem parlagon hever, csak a támogatást veszik fel rá, hektáronként százezer forintot. Azt mondták, visszajöhetek dolgozni. De nem megyek, mert nem leszek a cselédjük. Ez itt az én földem. Ez itt az én hazám.”
(Egy hete nyilatkozott. Tetterős volt és természetes szerénységgel arról beszélt, hogy nem olyan nagy dolog, amit csinál. Nehéz ezt most felfogni.) A kép előterében az a juhász, Váradi András látható Felcsúton, akitől Orbánék elvették a földjét, és ezzel kisemmizték. Mögötte az ordibáló viktorozók.

Váradi András viktorozók körében

Váradi András viktorozók körében

De nem ez a lényeg. Nézzék meg a kislányt, hogy kapaszkodik félelmében az apjába.
Őket semmizték ki, az igazság az ő oldalukon áll, miközben csak a szemellenzős tömeg ordibálása hallatszik.

Ez a kislány, ez a jelenet ma Magyarország szimbóluma. Apaként is azt mondom, hogy véget kell vetni ennek a világnak!
Csak erre a jelentre gondoljanak, amikor belépnek a szavazófülkékbe!

http://kanadaihirlap.com/2014/10/12/mi-lesz-a-kovetkezo-vagy-ki/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr206784511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása