Tudom, nem feltétlen egészséges a rántott étel, de
egyikőnk sem ússza meg ezek elkészítését!
Én sem gondoltam arra, mikor 2012-ben egy riportot olvastam, hogy egy írótól tanulok majd egy szuper panírozási technikát. Az interjúban, mely Dragomán Györggyel és családjával készült, az író mesélt arról is, hogy szeret főzni és a gyerekei kedvence a ropogós csirkefalatok, melyet ő egyszerűen készít. Elárulta azt is, hogyan. Persze kipróbáltam, és azóta én is így panírozok, de valamiért nem is jutott eszembe korábban ezt leírni! - írják egy emailban nekem...
Lássuk tehát az egyszerűsített, nagyon okos kevés munkával járó trükköt ami a háziasszonyok dolgát is nagyon megkönnyíti nem csak a panírozás de még a mosogatás terén is.A módszer nagyon egyszerű, kell hozzá egy nagy fedeles műanyag doboz, ebben fogunk panírozni. Tegyük bele a a panírozni kívánt gombát, és adjunk hozzá joghurtot. Nekem kb. 70 dkg csiperkéhez 1 evőkanál joghurtra volt szükségem. A mennyiség függ attól, hogy mennyi a panírozandó mennyiség, illetve mekkora annak a felülete (mennyire apró). Rázzuk jól össze. Fontos, hogy a joghurt jól benedvesítse a felületet, de ne tocsogjon.
Tegyünk hozzá lisztet. Ez kb. 1,5 evőkanál volt. Rázzuk jól össze. Jöhet a felvert tojás (jelen esetben egy darab) és persze rázd, rázd rázd! Legvégül pedig a zsemlemorzsa (itt 2-3 evőkanál), és rázás! És lehet sütni: Csirke esetében is hasonló a helyzet, kis módosítással: vagyis a csirkéhez adjunk joghurtot, ehhez tegyünk fokhagymát is. Rázás! Majd keményítőt adjunk, ettől ropogós lesz! Rázás. Következik a liszt. Rázás! Majd a felvert tojás. Rázás! És végül a zsemlemorzsa. Rázás! A sózást ne felejtsd el!
A csirkéről hol a fotó? Sajnos lassú voltam, mert mire a gépért nyúltam a húsit a család már meg is ette... Nektek is jó "rázogatást" és az eredményhez, jó étvágyat kívánok!
És hogy hogyan született belőle ez a bejegyzés? Nos, az ihlet a Cafeblog VIP program gasztrofotózásán jött. :-) Így hát, íme! A képek saját fotózást tartalmaznak és köszönöm, ha továbbítod - írja az email...