He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Nagy 5-let, ha rántott ételre fáj a fogad

2014.08.21. 08:03 guma

Tudom, nem  feltétlen egészséges a rántott étel, de

egyikőnk sem ússza meg ezek elkészítését!

Én sem gondoltam arra, mikor 2012-ben egy riportot olvastam, hogy egy írótól tanulok majd egy szuper panírozási technikát.  Az interjúban, mely Dragomán Györggyel és családjával készült, az író  mesélt arról is, hogy szeret főzni és a gyerekei kedvence a ropogós csirkefalatok, melyet ő egyszerűen készít. Elárulta azt is, hogyan. Persze kipróbáltam, és azóta én is így panírozok, de valamiért nem is jutott eszembe korábban ezt leírni! - írják egy emailban nekem...SAM_3436-600x450.jpg

Lássuk tehát az egyszerűsített, nagyon okos kevés munkával járó trükköt ami a háziasszonyok dolgát is nagyon megkönnyíti nem csak a panírozás de még a mosogatás terén is.SAM_3445-600x450.jpgA módszer nagyon egyszerű, kell hozzá egy nagy fedeles műanyag doboz, ebben fogunk panírozni. Tegyük bele a a panírozni kívánt gombát, és adjunk hozzá joghurtot. Nekem  kb. 70 dkg csiperkéhez 1 evőkanál joghurtra volt szükségem.  A mennyiség függ attól, hogy mennyi a panírozandó mennyiség, illetve mekkora annak a felülete (mennyire apró). Rázzuk jól össze. Fontos, hogy a joghurt jól benedvesítse a felületet, de ne tocsogjon.

Tegyünk hozzá lisztet. Ez kb. 1,5 evőkanál volt. Rázzuk jól össze.SAM_3448-600x450.jpg Jöhet a felvert tojás (jelen esetben egy darab) és persze rázd, rázd rázd!SAM_3457-600x450.jpg Legvégül pedig a zsemlemorzsa (itt 2-3 evőkanál), és rázás!SAM_3461-600x450.jpg És lehet sütni:SAM_3483-600x450.jpg Csirke esetében is hasonló a helyzet, kis módosítással: vagyis a csirkéhez adjunk joghurtot, ehhez tegyünk fokhagymát is. Rázás! Majd keményítőt adjunk, ettől ropogós lesz! Rázás. Következik a liszt. Rázás! Majd a felvert tojás. Rázás! És végül a zsemlemorzsa. Rázás!kép2-600x448.jpg A sózást ne felejtsd el!

A csirkéről hol a fotó? Sajnos lassú voltam, mert mire a gépért nyúltam a húsit a család már meg is ette... Nektek is jó "rázogatást" és az eredményhez, jó étvágyat kívánok!

És hogy hogyan született belőle ez a bejegyzés? Nos, az ihlet a Cafeblog VIP program gasztrofotózásán jött.  :-)  Így hát, íme! A képek saját fotózást tartalmaznak és köszönöm, ha továbbítod - írja az email...

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr996622253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marcellusca 2014.08.21. 16:35:36

Én inkább maradok a hagyományos, pepecselős panírozásnál. :)

Orica Középföldi 2014.08.21. 16:40:31

Szia Guma!

Ha még a mosogatást is el akarod kerülni, akkor mindezt egy erős nejlonzacsiban csinálod:))

guma 2014.08.21. 16:45:04

@Orica Középföldi: szia! :)))

hogy erre nem gondoltam! :DDD
pedig kézenfekvő. látszik, hogy öregszem... :D
fura volt ennyi idő után benézni a gyíkra, és rögtön Marcit látni...

@Marcellusca: :)

szerintem meg az apróbb dolgoknál ez nyerő. arról nem is beszélve, hogy anyagtakarékos is... :D

Marcellusca 2014.08.21. 17:08:16

@guma:
Lehet, hogy majd kipróbálom. :)

esernyősEvezős 2014.08.21. 17:49:46

Meg akartam nézni a világraszóló ötletet - lévén szeretem a panírozott ételeket, de utálok panírozni.
Namostan amikor én évekkel ezelőtt a gomba-karfiol panírozását egy (három) üres ORSI libazsíros bödönbe tettem át (műanyag, fél literes és műanyag kupakkal rendelkezik), akkor azt hittem, feltaláltam a melegvizet.
Erre itt van ez ...
Kisebb daraboknál biztos jó, de pl. tegnap töltött, rántott csirkemellet csináltam, annál nem hiszem, hogy működik.
De köszi, ki fogom próbálni!

guma 2014.08.21. 18:02:36

@Evezős: :)

nincs új a nap alatt! :DDD

gratulálok, ötletes vagy.
annál a mellecskénél valóban nem lehet jó, mert szerintem a tölteléket kiráznád...

Horizont 2014.08.22. 16:57:00

Eddig azt hittem ez a rázás csak a koktéloknál jó :))))

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2014.08.25. 09:13:23

@Marcellusca: csalatkozom hozzád, nincs annál nagyobb élvezetm, mint amikor a kezeddel csinálod.)
süti beállítások módosítása