He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

A felkelő Nap háza: Japán

2014.07.06. 08:10 guma

Ha Japánról hallunk, hajlamosak vagyunk egy szupermodern, futurisztikus társadalomra gondolni, mely napjait a természettől hermetikusan elzárva, felhőkarcolók árnyékában, neonfényben tengeti. 

Az országnak kétségkívül létezik egy efféle arca is, ám néhány lépésnyire a zsúfolt nagyvárosok határáról egy egészen másmilyen kép tárul elénk: egy 6852 szigetből álló, lenyűgözően sokszínű vulkáni tájé, melynek élőhelyei a hósapkás tűzhányóktól a napsütötte partvidékekig terjednek, és amelynek élővilágában a barnamedvéktől a nyestkutyákon át a forróvizes forrásokban pancsoló híres mákakókig ezernyi lenyűgöző faj megtalálható. Fedezze fel velünk a felkelő Nap országának igazi arcát!

Shibazakura virágzás

A Hitsujiyama Park híres a gyönyörű shibazakura virágzásáról. A virágpark Japánban, a Saitama Prefektúrában, Chichibu városától nem messze található. A shibazakura egy talajszinthez közel növő, legtöbbször rózsaszín, magenta, lila és fehér színekben pompázó virág. Április végétől május közepéig borul virágba, ekkor zajlik a Shibazakura Fesztivál, és ilyenkor érkezik meg a parkba legtöbb látogató. Hitsujiyama Parkban több mint 400 ezer shibazakura borul virágba minden évben, melyek a Hitsujiyama dombon, és a Buko-hegy lábánál terülnek el, valódi virágszőnyeget alkotva.Shibazakura virágzás

A shibazakurák a cseresznyefák virágzását követően nyílnak ki. A cseresznyevirágzás a tavasz hivatalos jelképének számít Japánban. A szirmok kibomlása “nemzeti ügy” Japánban, a média figyelme egy hónapon át szorosan követi a cseresznyevirágzást. A rózsaszín cseresznyevirágba borult Japánról gyönyörű képek készülnek, amikor megkezdődik a látványos cseresznyevirágzás.

Japán a Távol-Kelet egyik legjelentősebb állama. Gyönyörű és gazdag szigetekből álló ország, melyben együtt fedezhető fel a múlt, a jelen és a jövő. A legfőbb vonzerőket a hagyományos kultúrális értékek, a vallási értékek, valamint a legmodernebb technikai vívmányok jelentik. Az ország gazdasági jelentőségéből fakad üzleti és a konferenciaturizmusa. Az egészséges életmód divatja révén jelentős sportturizmusa is. Az ország az elmúlt 4 évtizedben három olimpiát rendezett.

Tokyo-Nikko-Fuji-Kyoto-Osaka-Nara-Hiroshiam-Miyajima

Kibune Shrine, Kiotó, Japán

A kert építészet:

A japánok óriási gondot fordítanak arra, hogy kertjük szép legyen. A több ezer éves tradíciókon alapuló japánkertekben mindennek jelentése van: a tárgyaknak, a formáknak, az elhelyezéseknek.

 És ez is itt történt ami ma már történelem

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr636282221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása