He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Újgazdagok (1997) - dokumentumfilm

2014.02.23. 08:09 guma

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr415790965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Knósszosz 2014.02.23. 19:28:24

Háátizé... a film címe elriasztott, de aztán mégis belenéztem és ha már... akkor a végéig.
Az "újgazdag" aposztróf, huszonakárhány éve Magyarországon csak pejoratív értelemben ( csak azt tudnám ez mit jelent...) jelenik meg és nagyon nem is véletlenül.

Ez egy folyamat volt (újgazdaggá válni), az állomásait nem sorolnám, meg nem is emlékszem mindenre, ami 89 óta történt. Ha a mai állapotokat vázolni kellene újgazdagság tekintetében, akkor nagy biztonsággal a megkérdezettek 90%-a azt mondaná, hogy:
-ja...? azujjgazdag waze?, há az a négykarikás telepjárós waze, amejiken szlovák rencám van oszt beál a rokant hejire a Tuskó parkolólyába... vágod waze? - meg van nekije szőke szolárplázakancája nyócátalánossal de nem azé me pedofil waze, hanem mer 30 évessen sikerűt a csajnak a suli és van nekije tizenhat méter szépirodalma a pócon, mer ennyit számolt ki a lakk és berendezője, plusz medencéje és egy hóvízagyú, Kettős Körösre néző vízfejű gyereke... viszont és DE: sok pííze!

Ez amúgy alap a mai magyar társadalom gazdagjaira nézve(nem véletlenül), de jó kivételt is látni és ez a két példa kellemes volt. Mondjuk megkérdezném az alkalmazottaikat is, csak, hogy objektív legyen a kép.
De így első nekifutásra nem fikáznám őket, talán valóban lehet így is...

guma 2014.02.26. 06:18:31

@Knósszosz: talán lehetett...

engem is riasztott a cím, de a kép miatt mégis belekukkantottam.
ma már ez nem megy.
nincs "talaj" amire építhetsz...

máshol és máshogy mérik ki az újgazdag. sőt... van aki azt sem tudja mitől és mikor lett az csak a számláján látja: jééééé! mennyi lé folyt be valahonnan, valakitől...
süti beállítások módosítása