He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Lubickolj sörben

2014.02.20. 20:45 guma

Tiroli sörfürdőForrás: [origo]

Innsbrucktól alig 55 kilométerre található a Starkenberg kastély és gyógyfürdő. A kastélyban, - ami sörfőzde és üdülőközpont is - hét, egyenként 4 méter hosszú, 24 ezer liter csapolt sörrel telt medencében áztathatjuk magunkat. A "Biermythos" -ban egy kétórás sörfürdő 135 euróba kerül, de plusz 4 euróért egy nagy adag tiroli egytálételt és egy üveg Starkenberger sört is felszolgálnak.

Cseh sörfürdő

A cseheknél például komoly kultúrája van, pedig alig néhány éve nyílt az első ilyen jellegű létesítmény. Ma már azonban komplett kezeléseket vehetnek igénybe a vendégek, és a sör jótékony hatása még a legnagyobb sörivókat is meglepi. Sörfürdő és gourmé wellness itthon és a környező országokban. Forrás: Beerrarium

A leleményes cseheknek bejött

Chodova Plana Prágától nyugatra, egészen a német határnál elhelyezkedő alig 2000 lelkes település.A faluban már az 1500-as években hektószámra fogyott a sör, és feljegyezések vannak egy bizonyos Albi nevű Labrador kutyáról, aki az emberekkel együtt élvezte a sör jótékony hatását. Albi azóta már csak az egyik chodovari sör címkéjéről néz vissza ránk.

Forrás: [origo]

A turisták minden nap délután kettőkor indulhatnak kóstolóval egybekötött üzemlátogatásra. A Beerrariumban ennél sokkal alaposabban megismerkedhetnek a sörfőzés titkaival, és lényegesen több sört kóstolhatnak. Az étteremben az cseh konyha jellegzetes fogásai mellett a füstölt húsos, káposztás sörlevest, vagy a barna sörös pisztrángot is ki lehet próbálni.

A sörgyár maga kész turistaparadicsom pince-és üzemlátogatással, sörös receptekkel operáló étteremmel, és sörkozmetikumos illatszerbolttal. Az igazán érdekes dolgok azonban komplexumhoz tartozó szállodában történnek.

Élesztős, malátás termálvizes sörfürdő, meleg sörhabos malátapakolás

Mivel van sörünk és van termálvizünk is, eszünkbe jutott, hogy miért ne csinálhatnánk sörfürdőt, emlékszik vissza a kezdetekre Mojmir Prokes szállodaigazgató. A fémmenedcéket helyi iparosok készítették, a termálvíz, a gyógyfű és a sör szintén helyi.

Forrás: Beerrarium

A fürdő tartalma hagyományos víz, termálvíz, fürdősör, sörélesztő-kultúra és szárított morzsolt gyógyfűkeverék. A fürdő felszínét a jellegzetes, sárgás-barnás színű sörhab borítja. A fürdőkúrához egy pohár pasztőrözetlen Skalní lezák sört is kínálnak, amit ha rendszeresen fogyasztunk a sörvakáció alatt, az a szakértők szerint felér egy ivókúrával. A sörben található élesztőkultúra állítólag igen jó hatással van az emésztőrendszerre.

A sörfürdőt - amelynek hőmérséklete 34 fok - egy úgynevezett rehabilitációs kádban élvezhetjük. A legfontosabb adalékanyag a sötét színű fürdősör, amelyet a titkos, eredeti recept szerint kizárólag a Chodovar családi sörfőzde készít hagyományos eljárással.

http://www.origo.hu/utazas/20091111-europai-utazas-varoslatogatas-sor-wellness-csehorszag-ausztria-magyarorszag.html

Itt pedig pár fafürdő ahol azt töltesz a kádba amit akarsz...

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr245824752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Knósszosz 2014.02.20. 21:39:37

Ahhh...
Úgy vélem, ezen a településen kihalásos alapon lehet valaki a csatornázási művek alkalmazottja. De nem a vezető pozíciók a kelendőek, csak az egyszeri melósoké, akik "duguláselhárítási" feladatokat látnak el!

Ez jó!
-:DDD

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2014.02.21. 09:01:41

Boldog névnapot az Eleonóráknak, Adolfoknak, Bódogoknak, Germánoknak, Györéknek, Györgyöknek, Györkéknek, Lenóráknak, Leonáknak, Leonóráknak, Nóráknak, Patonyoknak, pétereknek, Petőknek, Zakariásoknak, Zelmiráknak.

Boldog születésnapot Honthy Hannának!
süti beállítások módosítása