He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kínai érdekességek

2014.01.31. 08:04 guma

Napjainkban Kína egyik fő törekvése, hogy a kulturális ipart a gazdaság egyik alappillérévé fejlessze. A Huaqiaocheng csoport egy állami érdekeltségű kulturális és turisztikai vállalat. Részlet Wang Ganggal, a csoport ügyvezető vezérigazgató-helyettesével készült riportból:

„1985-ben a kínai államtanács úgy határozott, hogy a Hongkong szomszédságában fekvő Shenzhen városában lakóövezetet hoz létre a tengerentúlon élő kínaiak számára. Ezzel szerették volna visszacsábítani a külföldön élő kínaiakat, hogy ők aztán a pénzüket Kínában fektessék be, ugyanakkor a külföldi vendégeknek is meg akarták mutatni a kínai reform és nyitás politikájának eredményeit."

A Huaqiaocheng csoport már több mint 20 éve folyamatosan fejlődik és terjeszkedik. Egyedül Shenzhenben a csoport több parkot és vidámparkot épített fel és üzemeltet, ilyenek például a Virágzó Kína, az Ablak a világra, a Vidám völgy, a Tengerentúli kínaiak városa vagy a Vidám strand. Shenzhen mellett Pekingben, Sanghajban, Tianjingban, Wuhanban, Chengduban, Kunmingban és Taizhouban is üzemeltetnek vidámparkokat és turistakomplexumokat, amelyekben évente több mint 20 millió látogató fordul meg.

A Virágzó Kína a Huaqiaocheng csoport – és egyben Kína – első olyan parkja, amelynek egy téma a vezérfonala. Wang Gang így foglalta össze:

„A Virágzó Kína park tervét a Gulliver utazásaiban felbukkanó Lilliput, a törpék országa ihlette. Ez adta az ötletet ahhoz, hogy bizonyos kínai nevezetességek kicsinyített mását felépítsük egy kertben vagy parkban. A kínai államtanács illetékes hivatalának nagyon megtetszett ez a gondolat. 1987-ben megalakult a szervezőbizottság, amely kínai és külföldi szakértőktől kért tanácsot a kivitelezéshez. Végül egy közel 30 hektáros területen 70-80 ismert kínai látnivaló mását építették meg."

A Virágzó Kína park egyik részét a kínai népi művészetek bemutatására különítették el. 22 kínai kisnemzetiség 25 falujának élethű másolatát építették fel, ahol a turisták részt vehetnek például a dai nemzetiség locsoló-ünnepén vagy a yi nemzetiség égő-fáklya ünnepén.

A Virágzó Kína tavaly több mint 1,5 millió vendéget fogadott, bevétele meghaladta a 170 millió jüant, a nyeresége pedig az 50 millió jüant. A nagyszerű üzleti eredmények ellenére, Wang Gang bevallotta, hogy a park üzemeltetése sok nehezséggel nézett szembe, amiket végül átalakítással és új programokkal küzdöttek le. Ahogy elmondta:

„Az első szakasz magának a Virágzó Kína parknak, és ezen belül a nemzetiségi falvaknak a létrehozása volt – Kínában azelőtt nem volt ilyen. Aztán a múlt évszázad kilencvenes éveinek közepén művészeti előadásokat kezdtük tartani a parkban – ez volt a második szakasz. A harmadik szakaszban már a különböző kisnemzetiségek népi ünnepeit is bemutattuk. Jelenleg a park negyedik átalakítási szakasza zajlik, hiszen ez ma már az informatika kora, így mi is új informatikai létesítményeket építünk."

A Huaqiaocheng csoport mindig fontosnak tartotta a külföldi partnerekkel fenntartott kapcsolatot, hiszen a téma-park ötlete is külföldről származik. A cég minden évben több munkatársát is tanulmányútra küldi Disneyland-be, hogy ott mélyítsék el szakmai tapasztalataikat. Wang Gang úgy nyilatkozott, hogy vállalata folyamatosan szeretné bővíteni a szolgáltatások számát és új szórakozási lehetőségeket kínálni a látogatóknak. A Huaqiaocheng csoport szeretné elérni, hogy a 12. kínai ötéves terv végrehajtásának időszakában a bevételei elérjék a 10 milliárd jüant, ugyanakkor a cég be is törjön a világ legerősebb turisztikai vállalatcsoportjainak élvonalába.

http://hungarian.cri.cn/341/2012/03/01/161s144326.htm

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr955771750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása