He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

1 Híradó és vélemény + hírmorzsák az elmúlt napokból

2013.11.25. 09:50 guma

Nincs rátok szükség menjetek kapálni

Nem akarok kegyelemkenyéren élni, mondtam a dékán-helyettesnek, tegyenek rá az elbocsátandók listájára, ha nem teszik, én mondok fel - nyilatkozta a Figyelőnek Balogh Zsolt György, a Pécsi Tudományegyetem Informatikai és Kommunikációs Jogi Tanszékének vezetője.

http://figyelo.hu/cikkek/nincs-ratok-szukseg-menjetek-kapalni

Közmédiás tolvajlás

A sajtó talán legnagyobb bűne, ha a valóságot lopja el.

http://www.vagy.hu/tartalom/cikk/5853_kozmedias_tolvajlas

Online kassza: nagy a káosz

„Tűrhetetlen és elfogadhatatlan, hogy olyanért fenyegetik üzletbezárással a kereskedőket, amiről nem tehetnek” – jelentette ki a Világgazdaságnak Vámos György , az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára.

Az elfogadott adótörvények szerint akár 12 napra is bezárathatja a NAV azt az üzletet, amelyik jövőre nem működtet megfelelő online pénztárgépeket.

http://ado.hu/rovatok/cegvilag/online-kassza-nagy-a-kaosz#

Fürdenek az adósságban az önkormányzatok

Az egy dolog, hogy a kormány átvette az önkormányzatok adósságát, de hamar újratermelődnek az anyagi problémák az ész nélküli fürdőépítések miatt...

http://444.hu/2013/11/25/furdenek-az-adossagban-az-onkormanyzatok/

A hónap Pinokkió-díját Matolcsy György és a példátlan gazdasági siker nyerte

Az MNB vezetője a példátlan gazdasági siker alapjaként a 2010-es kétharmados győzelmet emelte ki - nyugaton elképzelhetetlen lenne, hogy az elméletileg független jegybank elnöke ennyire egy adott párthoz húzzon, és annak választási győzelmét dicsőítse.

Így teljes a takarékok államosítása: a tulajdonosi jogokat is felfüggesztik

A Ténytár már korábban írt arról, hogy a takarékszövetkezetek államosítása a trafikmutyinál is komolyabb ügy lehet, amely sok milliárdos tőkét és több százezer tulajdonost érinthet. Bár a takarékszövetkezeti szféra élesen tiltakozott az átalakítás ellen, az végül - a dohánykereskedelem államosításához képest - viszonylag simán átment.

A külföldön tanulók, dolgozók sokkot kaphatnak itthoni orvosuknál

Kellemetlen változásokkal szembesülhetnek azok, akik a közeljövőben az Európai Unió bármely államában próbálnak egészségügyi ellátáshoz jutni. Miközben azt hihetik, hogy van biztosításuk, előfordulhat, hogy a végén mégis saját zsebből kell állniuk a számlát.

http://nol.hu/belfold/20131120-kellemetlen_mellekhatasok?ref=sso

Brutális adósságnövekedés

Egy hónap alatt több mint 23 milliárd forinttal nőtt, ezzel október végére meghaladta a 120 milliárd forintot az állami intézmények adóssága. A napokban bejelentett részleges kórházkonszolidáció nagyjából az egészségügyi intézmények 60 napon túl lejárt számláinak kifizetésére elegendő.

http://www.vg.hu/vallalatok/egeszsegugy/brutalis-adossagnovekedes-416568

Az állam tesztje

A karusszel- vagy körhintacsalás elkövetői azt az abszurd helyzetet használják ki, hogy az Európai Unió mint vámunió tagállamaiban az adórendszer, köztük az áfa beszedése nemzeti hatáskör....

http://www.vg.hu/velemeny/jegyzet/az-allam-tesztje-416465

Egykori vezető NAV-dolgozó tálalhatott ki: ellehetetlenítették a munkát

Újabb informátorok jelentkeztek az Átlátszónál a hálózatos áfacsalások Horváth András által kirobbantott ügyével kapcsolatban. Egyikük vezető beosztásban dolgozott a NAV egyik ellenőrzéssel foglalkozó szervezeti egységénél - írja a portál. Nevét egyelőre nem vállalja, de ő is azt állítja hogy akadályozták, ellehetetlenítették a munkáját, azért hagyta ott az adóhivatalt...

http://www.vg.hu/gazdasag/adozas/egykori-vezeto-nav-dolgozo-talalhatott-ki-ellehetetlenitettek-a-munkat-416581

Rosszabbul élünk, mint négy éve - most tényleg

A magyarországi szegénység alakulásával már több írásunkban is foglalkoztunk. Most a GfK Vásárlóerő tanulmányának és a KSH friss fogyasztási adatsorai alapján vizsgáljuk meg ismét a témát.

Alkotmányellenes a korlátlan időtartamú előzetes letartóztatás?

Újabb adóellenőr számolt be a csalások elnézéséről

Horváth András november elején állt nyilvánosságra azzal, hogy évente ezermilliárdos nagyságrendben okoznak az országnak károkat az áfacsalók. Azt mondta, hogy a NAV (egykori Apeh) ezeket az ügyeket nem vizsgálja kellő alapossággal, és a vezetők tudatosan akadályozzák az eljárásokat.

http://444.hu/2013/11/25/ujabb-adoellenor-szamolt-be-a-csalasok-elnezeserol/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr835654811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása