He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

Dokumentumfilmek a városról és a Vasműről

2013.08.22. 09:09 guma

tumblr_mhv2q2CRTS1s2vdo6o4_1280.jpg

A "fakaruszok"

Itt további fantasztikus felvételeket és történelmi áttekintést találsz:  http://ujvaros.tumblr.com/

Ez a film korabeli híradók összevágott részletei nem a legjobb minőségben, de érdekes

és ma :

Újabb hatalmas pénznyelőt venne a kormány?

 

A Dunaferr már júniusban jelezte, hogy komoly elbocsátások jönnek, mivel a vállalat lényegesen több embert foglakoztat annál, amit a versenyképes gazdálkodás elbír. Amikor azonban ténylegesen be is jelentették az 1500 fő elbocsátását, a kormány bepánikolt, hirtelen ötlettől vezérelve államosítaná a céget. Az oroszok mondjuk nem valószínű, hogy eladják, legfeljebb valamilyen más gigaprojektért cserébe. Nem tudni, hogy pontosan mire lenne jó az államnak a vásárlás: az 1500 embertől a cégnek mindenképpen meg kell válnia, ha talpon akar maradni a versenyben. Lehet, hogy az egész vásárlási szándék csak kommunikációs fogás a kormány részéről.

http://index.hu/gazdasag/allas/2013/08/22/dunaferr/

"A nyilvánvaló szociális szándékok mellett azért felmerül más is. Nehéz lenne elhinni, hogy a Moszkvával több szálon is intenzív tárgyalásokat folytató magyar kormányt váratlanul érte a bejelentés (egyrészt a magyarországi cégvezető is pedzegette már, hogy fajlagosan negyedével-harmadával többen dolgoznak a vasműben, mint a versenytársaknál, másrészt az elmúlt egy évben többször is felmerült néhány forgatókönyv a cég jövője kapcsán). Azt kell tehát feltételezni, hogy a forgatókönyvet már előre megírták, most már csak a dramaturgok mozgatják a kommunikációs időzítés szálait, és a kérdés csak annyi, hogy ki fektet további összegeket, továbbá persze az, hogy mi szerepel majd a mérleg másik serpenyőjében „cserealapként”. Paksi bővítés, Déli Áramlat, gázszerződés, a Dunaferr mögött álló Donbass tulajdonosa, a Vnyesekonombank 120 millió eurós (36 milliárd forintos) követelése a felszámolás alatt álló Malév Zrt. kisebbségi részvényeseként – e folyamatban lévő ügyek mind abba az irányba mutatnak, hogy „véletlenek” és „hirtelen döntések” ezen a szinten már nem lehetnek.

...............

Addig is sokkal valószínűbb, hogy gondos kezek egy olyan politikai-gazdasági mixet kevertek ki az orosz-magyar projektekből, ami újabb közvetlen anyagi előnyt hoz az orosz félnek, cserében pedig „valami jóban” reménykedhet Magyarország is. Korábban már az is előfordult, hogy a kormány képviselője „könnyes szemmel” a keleti nyitás mintapéldájának, a régi barátság újjáéledésének nevezte a Dunaferrt, akkor éppen egy évvel ezelőtt elkezdett fejlesztés záróaktusát ünnepelve.

Ezzel a barátsággal pedig az egyik fő baj, hogy adófizetői tíz- és százmilliárdok állják."

http://ideaintezet.blog.hu/2013/08/21/nemzeti_acel_zrt_szinjatek_megegyezes_utan

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr975469864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása