He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Közállapot információ a kormánytól 256,7 millióért

2013.05.10. 08:06 guma

mjt.jpgMegint muszáj elraktározni napjain eseményéből pár jellegzetes momentumot: "A kormány eddig összesen 12 alkalommal kereste fel levélben a lakosságot, a levelek összköltsége 3,2 milliárd forint - tudta meg a Hír24." Tovább is van: Közadatigénylésben kérte ki az atlatszo.hu a "Magyarország jobban teljesít"-kampány részletezését. Az önfényezés összköltsége bruttó 256,7 millió, ebből 108 millió a közterületi megjelenésre ment el, a nyomtatott és online sajtóban pedig a Metropol tarolt 47,7 millióval, de a Magyar Nemzet sem járt rosszul.

"A nyomtatott sajtóban való megjelenésre bruttó 87 milliót költöttek. A legtöbb, 9 megjelenés az országos Metropolban volt bruttó 24,5 + 3 millióért, és még egy megjelenést kapott az észak-kelet-magyarországi száma bruttó 1,5 millióért. Ezt követi a Magyar Nemzet, Magyar Hírlap és a Napi Gazdaság 4-4 megjelenéssel, bruttó 9,5 millióért, bruttó 5 millióért, és bruttó 3 millió forintért. 3-3 megjelenés jutott a Blikknek és a Heti Válasznak, 2-2 a Nők Lapjának - nekik plusz egy 2,5 millióért - és a Demokratának, 1-1-nek pedig örülhetett a Népszabadság, a Népszava, a Story, a Világgazdaság, és még néhány lap.

Az online sajtóban való megjelenésre bruttó 36,3 milliót költöttek. Ebből 20 milliót a Metropolnál, 4 heti - vagyis a kampány teljes időtartama alatti - megjelenésre. Közel 11 milliót fizettek az Index.hu-n és a hozzá tartozó oldalakon (Velvet, Sportgéza, Totalcar) megjelenő hirdetésekre, az MNO Belföld rovatának csupán 3, a Hír24-nek pedig 2 millió jutott.

A közterületi megjelenés értéke bruttó 108 millió forint. Kétszer ezer darab óriásplakát összesen 22 millióért, kétszer ezer darab citylight összesen 60 millióért, és kétszer kilencven darab ragasztott teljes oszlop reklám majdnem 26 millióért. Azonban a Miniszterelnökség tájékoztatása szerint a március végi időjárásra való tekintettel, a sérült plakátok javítása miatt további 370 plakát utángyártása vált szükségessé, bruttó 3,2 millió forintért."

(kép innen)

Így ment össze a magyar állam: 3 ezer milliárdot vittek el a megszorítások

Alig több mint fél évtized alatt több mint 3 ezer milliárd forinttal csökkent az állami kiadások reálértéke. Az egészségügy finanszírozása 500 milliárd forinttal, az oktatásé 600 milliárd forinttal zsugorodott, ami azt jelenti, hogy mindkét terület harmadával kevesebb pénzből gazdálkodhatott 2012-ben, mint 2006-ban. A megszorítások eredményeképpen közelebb kerültünk a régiós átlaghoz, sőt egyes számítások szerint a kamatfizetések nélkül már kevesebbet költ a magyar állam, mint szomszédjai - milyen árat fizettünk ezért?

http://privatbankar.hu/makro/igy-ment-ossze-a-magyar-allam-3-ezer-milliardot-vittek-el-a-megszoritasok-257462

Megszereztük: hangfelvétel bizonyítja a trafikmutyit

Hangfelvétel bizonyítja, hogy nem mondott igazat a szekszárdi polgármester, amikor letagadta a trafikmutyit: a hvg.hu birtokába került felvétel tanúsága szerint valóban volt egyeztetés a helyi fideszesekkel, amelyen egyenként vették végig, ki ismeri a dohányboltra pályázókat. Horváth Istvánt az sem zavarta, hogy az egyik helyi képviselő maga is pályázott, mert szerinte az volt a lényeg, hogy "ne a szocik győzzenek".

http://hvg.hu/itthon/20130509_trafik_Szekszard_Fidesz_hangfelvetel

 Mielőtt a hangszalag előkerült, ezt mondták:

"Hazudik", "Polgármester lenne” Fideszes sortűz Hadházyra

Frakcióülésen szó sem volt a trafikpályázatokról; nem igaz, amit Ákos állít; szerintem nincs olyan a kezében, amivel zsarolhatná a polgármestert; hazudik, mert polgármester akar lenni – ehhez hasonló állításokkal bírálták szekszárdi fideszesek az ATV-nek képviselőtársukat, Hadházy Ákost, aki szerint pártja leosztotta a trafikpályázatok nyerteseit.
http://atv.hu/belfold/20130509_hazudik_mert_polgarmester_akar_lenni_fideszes_sortuz_hadhazyra
 

 Itt pedig hétköznapi nyelven blogokban megfogalmazva erről a nagy magyar közszolgálati média csendről, terelésről ami körülveszi a rázós témát, események láncolatát:

http://www.origo.hu/itthon/20130429-pofonegyszeru-ukazt-kaptak-a-trafikokrol-a-fideszesek.html

http://varanus.blog.hu/2013/05/10/fidesz_hazudj_hazudj_hazudj

http://vastagbor.blog.hu/2013/05/03/sokkal_tobb_embernek_sokkal_tobb_ismerose_van_kevesebb_embernek_meg_kevesebb

http://vastagbor.blog.hu/2013/05/08/a_tesco_es_a_mol_hellyel_kinalja_a_trafikosokat

http://kard.blog.hu/2013/05/01/kutyavakitas

http://kard.blog.hu/2013/04/30/fustuvegzseb_visszaeles_kozerdeku_adatigenylessel

http://velemenyvezer.blog.hu/2013/04/30/trafikmutyi_a_fidesz_eltuntetne_a_nyomokat

http://velemenyvezer.blog.hu/2013/05/10/trafikmutyi-hangfelvetel_bealdoz_vagy_beved_a_fidesz

Dal a drága trafikról

trafik.jpg

 Nincsen új a Nap alatt: a dal ismeretlen szerző műve az I. világháború idejéből.

http://serteperte.blog.hu/2013/04/28/dal_a_draga_trafikrol

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr355292366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása