He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Nem öröm, ami miatt megint ránk figyel a világ...

2013.03.13. 03:52 guma

"Keresztülkorbácsolt akarat" Puccsistának tartják Orbánt a németek

Jelentős figyelmet szentelt a magyarországi alkotmánymódosításnak kedden a német és az osztrák sajtó.
 
A konzervatív Die Welt Orbán lerombolja a jogállamiság kultúráját címmel közölt kommentárjában úgy véli: egy "hajlíthatatlan ember akaratát" lehet felismerni amögött, ami Magyarországon a Fidesz választási győzelme óta zajlik. A lap szerint ez az akarat arra irányul, hogy a megrázkódtatások során keresztülment ország végre stabilizálódjék.

Orbán "nem ellenállóbbá teszi országát, hanem veszélyes keményedés felé vezeti", ami pedig "túl kemény, az könnyen törik" - írta az újság.61471_foto_tuba_zoltan_origo.jpg
 A baloldali Frankfurter Rundschau és fővárosi laptársa, a Berliner Zeitung ugyanazt a vezércikket közölte. Az írás szerint a hatalom a modern államokban legfeljebb csak első pillantásra tűnik vulgárisnak, másodjára már a dolgok kényszerítő erejének, logikus következménynek tetszik.

A magyar parlament döntése azonban "második pillantásra is a hatalom nyers demonstrációja", a módosítás tartalma pedig provokáció - olvasható az újságban.

A Der Tagesspiegel Puccs felülről címmel számolt be a módosításról, amelynek a lap szerint az a célja, hogy biztosítsa a kormánypárti világnézet érvényesülését, és minél több hatalmat mentsen át a következő választások utáni időszakra.

A Spiegel Online Vitatott alkotmánymódosítás: Magyarország búcsúzik a jogállamtól című cikke kiemeli: "egy ország Európa közepén feladja a jogállamiság elvét, Magyarország megfosztja hatalmától az Alkotmánybíróságot". Magyarország és az Európai Unió közötti viszony „minden, csak nem normális” – írja le tömören a lényeget a német Der Spiegel, amely szerint Európa szívében egy ország éppen feladja az alkotmányos rendet, búcsút mond a jogállamiságnak, kormányfője pedig masszívan bővíti hatalmát. Mindeközben az unió tanácstalanul, meghasonlottan téblábol.

"Orbán Viktor masszívan növeli befolyását, a polgári jogokat korlátozzák", és Magyarország így elbúcsúzik az Európát jelentő valamennyi értéktől - írta a német lap.

Az ARD televízió Tagesschau című híradója hírportáljának szerkesztője, Stephan Osvath úgy vélte: a választási reklámokra vonatkozó szabályozás "frontális támadás az ellenzék ellen".
A Der Standard című liberális osztrák napilap úgy látja: Orbán Viktor a klasszikus szalámitaktikával alakítja saját elképzelése szerint a demokráciát, ennek eleme az Alkotmánybíróság hatalmának kurtítása.

A gyanút, hogy az igazságszolgáltatásnak és a hatóságoknak a jövőben a hatalom birtokosainak érdekei szerint kell eljárnia, erősíti a külföldiek földvásárlása körüli átláthatatlan jogi helyzet - fogalmazott a szerző, aki az Európai Bizottság, az Európai Néppárt és Magyarország szomszédjainak fellépését sürgette.

A Die Presse című konzervatív osztrák napilap cikkírója szerint "ha ellenállásra talál, többnyire kevéssé válogatósan reagál Orbán Viktor", és a kormányfő ilyenkor nem ritkán "a feszítővashoz nyúl". Az újság ebbe a kategóriába sorolta a "keresztülkorbácsolt" alkotmánymódosítást is.

Az egyik legolvasottabb, a jobboldalhoz közel álló román hírportál, a Hotnews.ro főszerkesztője úgy értékelte, hogy a német, a finn, a dán és a holland külügyminiszter kimondatlanul is Magyarországgal és Romániával szemben sürgette az Európai Bizottság elnökénél egy erősebb számonkérési mechanizmus bevezetését az európai alapértékek védelmében.

Cristian Pantazi úgy vélekedett: Magyarország és Románia Európa két problémás országa, amelyekkel szemben az unió most kezd hatékonyabb "antitesteket" termelni, hogy a "fertőzés ne terjedjen át más testrészekre is".

A román kormány semmibe vette az európai figyelmeztetéseket, nem cserélte le korrupt tisztségviselőit, nem tette átláthatóvá a főügyészek kinevezési mechanizmusát. Magyarország is figyelmen kívül hagyta a felhívásokat, Orbán Viktor pedig folytatta a független intézmények térdre kényszerítését - vélekedett a Hotnews.ro főszerkesztője.

 
És Lengyel lapszemle se maradjon ki, hiszen innen hozza ismét a kormány március 15-i rendezvényére a támogatókat különvonattal :
 

Orbán diktálja az alkotmányt

A lengyel sajtó az alaptörvény módosításáról

A mértékadó lengyel lapok és hírportálok mindegyike terjedelmes anyagokban foglalkozott a magyar alaptörvény módosításának megszavazásával és az alkotmánymódosítás kiváltotta tüntetésekkel. Ugyanezek a médiumok még nem adtak hírt arról, hogy a radikális ellenzéki párt, a Kaczynski vezette Jog és Igazságosság hívei ismét Magyarországra készülnek a héten a Békemenet támogatására.

A különböző hírügynökségek beszámolóira hivatkozva az onet.pl azt írta, hogy a magyar parlament törvénybe iktatta az ellentmondásos alkotmánymódosításokat, s ez – kritikusai szerint – veszélyt jelent a demokráciára. A változtatások ellen nem csak az Alkotmánybíróság emelte fel szavát, de az EU és az USA is, és tiltakoztak a magyar ellenzéki pártok és a civil szervezetek.

A parlamenti ülés viharos hangulatban zajlott, a módosítás mellett 265 kormánypárti képviselő szavazott, ellene 11, a szélsőséges Jobbik tartózkodott. Az MSZP bojkottálta a szavazást, mert nem akart „részt venni a színjátékban”. A parlament ülése alatt az országház épülete előtt tüntettek társadalmi szervezetek képviselői, „Orbán diktátor” és az „Alkotmány nem játék!” transzparensekkel.

A cikk részletesen leírja, milyen lényegi változtatásokat vezetett be az elfogadott új törvény. Ezek értelmében a családot csak két különnemű fél házassága jelenti, és a parlament dönthet arról, mely vallási szervezetek kaphatják meg az egyházi rangot és melyek nem. A módosítások szerint a választások előtt kampányt nem lehet folytatni a kereskedelmi médiában, és most alaptörvénybe foglalták a diákok röghöz kötését is, valamint a hajléktalanokra vonatkozó szankciókat.

Csaknem minden most elfogadott változtatást megkérdőjelezett már korábban az Alkotmánybíróság, de a kormányzó Fidesz a 2012. január 1. előtt kiadott döntéseit hatályon kívül helyezte, és bevezette azt a szabályt, hogy ezekre a 22 év alatt meghozott döntésekre a továbbiakban nem is lehet hivatkozni az eljárásokban. Az ellenzék szerint ez komolyan meggyengíti az Alkotmánybíróság ellenőrző funkcióját.

Az írás ezután részletesen beszámolt a parlament döntése következtében kialakult tüntetési hullámról. Mint írja, a döntés most Áder János köztársasági elnök kezében van, akinek egyik neves alkotmányjogász elődje, Sólyom László szavait idézik: „Itt nem módosításról van szó, hanem új alkotmányról”.

Az anyag ismételten idézi, hogy mekkora külföldi tiltakozást váltott ki Európában és még az Egyesült Államokban is már az alkotmány módosításának szándéka is.

Tüntetés a Dísz-téren
A Rzeczpospolita című konzervatív napilap az alkotmánymódosításról beszámoló jelentését a kormányellenes tüntetések bemutatásával kezdi, kiemelve, hogy a késő éjszakáig is tartott a többezres tömeget megmozgató, állampolgári szervezetek tagjaiból álló demonstráció, amelynek üzenete a köztársasági elnökhöz:”János, ne írd alá a módosítást!” volt.

„El a kezekkel a jogainktól! Nem hagyjuk, hogy elvegyék az egyetemek autonómiáját! Tisztességes és szabad választásokat követelünk! Független bíróságokat, az egyházak és vallások szuverenitását akarjuk!” – idézi a jobboldali lap a tüntetők jelszavait.

A Gazeta Wyborcza című vezető napilapban Michal Kokot számol be a magyar fejleményekről. Írása szerint az Európai Unió aggodalmai és fenntartásai ellenére a magyar parlament a Fidesz képviselőinek többsége miatt megszavazta az alaptörvény módosításait, amelyek közül nem egy Brüsszel véleménye szerint ellentétes az uniós joggal.

– Nem engedjük meg, hogy bármilyen nemzetközi pénzügyi vagy politikai erő befolyásolja a magyar parlament döntését – idézi a cikk Rogán Antal szavait. Az un. negyedik alkotmánymódosítás ellen szólalt meg Barroso, az EB elnöke, aki személyesen Orbán miniszterelnökhöz fordult ez ügyben, és Martin Schultz, az EP vezetője is. Kifejezte kétségeit az USA külügyminisztériuma is.

Magyarországon a Fidesz diktálja az alkotmányt, a párt képviselői azonban úgy gondolják, hogy a nemzetközi kritika válasz arra a lépésre, amelyet a francia és a német cégek kárára is bevezetett a magyar kormány – a 10 százalékos gáz és áramár csökkentésre. Ezek ellen a cégek a bírósághoz fordultak jogorvoslatért, amely igazat adott nekik. Erről azt mondta a magyar kormányfő, hogy „botrányos döntés”, és bejelentette, hogy a kormány egy lépést sem hátrál, sőt további árcsökkentéseket fognak javasolni.

A lap cikke szerint a miniszterelnök és a Fidesz bármilyen törvényt hozhat Magyarországon, mert a parlamentben alkotmányos többséggel rendelkezik. Ezután részletesen bemutatja azokat a változtatásokat, amelyeket most a magyar parlament megszavazott, s amelyek többségét már az Alkotmánybíróság jogellenesnek ítélt.

A Gazeta Wyborczának Kiss Csaba kultúrtörténész, az MDF egykori alapító tagja kommentált, aki szerint a magyarok többsége inkább támogatja Orbán politikáját, semmint alávesse magát a Nyugat nyomásának. Véleménye szerint a „Fidesz népszerűsége fokozódik, ha azt mondja, hogy nincs szándékában engedni a Brüsszel által diktáltaknak”. Ez az EU-ból való kiábrándultságból is fakad. Az emberek azt hitték, hogy az unióba való belépéssel napról napra jobb lesz a soruk, ugyanakkor látják a szomszédos Ausztriát, és folyamatosan látják a két ország közötti gazdasági különbségeket is.

Kiss Csaba szerint a Fidesz változatlanul a legnépszerűbb párt és ez a jövő évi választásokig valószínűleg nem is fog változni. Ez ugyan az ellenzék gyengeségéből is fakad, de az emberek arra is emlékeznek, mennyire kompromittálták magukat a szocialisták, akik a Fidesz előtt 8 évig vezették az országot, és 2002-2010-ben hatalmas gazdasági romlásba vitték. A Fidesz politikája ugyan a magyarok egy részének ellenszenvével találkozik, de a többség tudatában van annak, hogy ennek a pártnak nincs alternatívája – nyilatkozta Kiss Csaba.
http://www.lengyelnet.hu/lengyelrolunkirjak/magyarorszagon-a-fidesz-mindent-megtehet-mert-alkotmanyozo-tobbsege-van-111417.html

Scheppele: Magyarországon a jog nem korlátozza, hanem követi a politikát

NOL| 2013. március 13.  Magyarország szövetségeseinek át kell látniuk a módosítás ködén. Mostanra világosnak kell lennie, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és pártja nem ismer semmiféle korlátot a hatalomért való hajszában –közli a The New York Times Paul Krugman Nobel-díjas közgazdász blogjában Kim Lane Scheppele alkotmányjogász írását.

http://nol.hu/kulfold/scheppele__magyarorszagon_a_jog_nem_korlatozza__hanem_koveti_a_politikat


Friss: A hétfő másról is szólt! Országházban bemutatva az új elveket : Bíróság nem ítélkezhet a kormány ellen! Itt két blog,  jó összefoglaló a jobboldalról:
http://velemenyvezer.blog.hu/2013/03/13/orban_mar_az_eu-penzek_elbukasara_keszulhet
http://kard.blog.hu/2013/03/13/rezsimodositas_es_alkotmanycsokkentes
 
vagy erre mertél-e valaha gondolni?

Kövért nem fogadja a bajor parlament elnöke

A hírt a Heti Válasz online kiadása közölte.

és aláírja!

42 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr605132077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fejesrob 2013.03.13. 16:01:06

Lesz is ezeknél ledöbbenés, amikor 2014-ben újra Orbán lesz.

Orbán 2/3-al átírhatja az alkotmányt, ez van, az MSZP is átírhatja 2/3-al.

Ha ez NEKÜNK és nem a németeknek, franciáknak vagy másoknak nem tetszik, akkor 2014-ben ezt kifejezésre is juttatjuk.

Eszem-faszom megáll, hogy az EU -val akarnak nyomást gyakoroltatni egyesek.

Elég nyilvánvaló, egy magyar jobboldali kormány nem fog szélsőséges német, vagy USA liberálisok szerint kormányozni, hiszen ekkor biztosan elbukná a választásokat.

percenként százhuszat verő gumibot 2013.03.13. 16:14:41

"a családot csak két különnemű fél házassága jelenti, és a parlament dönthet arról, mely vallási szervezetek kaphatják meg az egyházi rangot és melyek nem. A módosítások szerint a választások előtt kampányt nem lehet folytatni a kereskedelmi médiában, és most alaptörvénybe foglalták a diákok röghöz kötését is, valamint a hajléktalanokra vonatkozó szankciókat. "

Nem házasodhatnak a buzik, nem kaphat állami támogatást a Hetedhétnapi Táltosfejőnők Egyháza, Berlusconi nem kampányolhat a saját médiájában Ungherisztánban, utcán xarni nem lesz ildomos az új alaptörvény szerint, hát ez már tényleg több a soknál!

Európa fegyverbe, wehrt euch!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.03.13. 16:17:17

Ezek a cikkek csak a liberálbolsevikmelegszingli érdekcsoportok esztelen vergődését mutatják, mellyel le akarják járatni Hazánkat és annak vezérét. Ne törődjetek vele. Szorgos népünk győzni fog!

guma 2013.03.13. 16:35:05

szeretek beszélgetni.
valószínű a humort is értem...
fegyvert nem fogok - Gandhi elvét vallom, nem háborúzom.

ezen felül értékelem az értelmes embereket, a felelősséget és ha butaságot gondolok - bárki meggyőzhet ellenkezőjéről érvekkel, adatokkal...

tehát vegyél emberszámba, ha mondanivalód van!

Orbán Diktor (törölt) 2013.03.13. 16:44:00

Az egész világ összeesküvését látjuk a magyar nép forradalma és szabadságharca ellen, amit a gaz Európai Unió és az imperialista USA teljes mellszélességgel támogat. Azonban mi sziklaszilárdan kiatrtunk a Kedves Vezető mellett, nem engedjük eltiporni a fülkeforradalmat és felkészülünk a liberál-bolsevik ellenforradalomra, amit a külföldi oligarchák és a bankjaik ellenünk indítottak. Nem leszünk gyarmat, éljen a Párt!

Netuddki. 2013.03.13. 16:46:13

@percenként százhuszat verő gumibot: Utczán szarni nem lehet, mindezt alaptörvénybe foglalva. Ungarische virtschaft...

Orbán Diktor (törölt) 2013.03.13. 16:47:48

@Fejesrob: Egyedül vagy ennyire hülye, vagy még vagytok páran odahaza?

Netuddki. 2013.03.13. 16:47:51

@Orbán Diktor: NEM LESZÜNK GYARMAT!
NEM .ESZÜNK ....MA.! :(((

Orbán Diktor (törölt) 2013.03.13. 16:54:46

@Fejesrob: "Orbán 2/3-al átírhatja az alkotmányt, ez van, az MSZP is átírhatja 2/3-al."

Leszarom Orbánt, az emeszpét meg téged is. Hoznának kétharmaddal olyan törvényt, hogy a hozzád hasonló fanatikus barmokat elsőre jól verjék fejbe egy szeneslapáttal, és ha ettől még nem jön meg az esze, akkor küljék le a Dunába búvárkodni oxigén-palack nélkül.

HaCS 2013.03.13. 16:56:00

@Fejesrob: @pocakos focista:

Honnan is lehetnek ismerősek ezek a szavak?

Meg is találtam:

"Az 1956 októberi események menetében a fasiszta magyar burzsoázia, amely egyrészről az ellenforradalom posványába süllyedt áruló Nagy Imre-csoporttal, másrészről az amerikai nagytőke által vezetett nemzetközi imperializmussal szövetkezett, megdöntéssel fenyegette a Magyar Népköztársaság társadalmi rendjét. Halálos veszély, a megsemmisítés veszélye fenyegette a magyar munkás-paraszt államot, a néphatalmat, a proletariátus diktatúráját Magyarországon. Veszélyben volt népünk nemzeti függetlensége, a béke ügye éppen úgy, mint a gyárak, a bankok, a bányák államosítása, a földosztás, mindazok a nagy vívmányok, melyeket népünk a társadalmi haladás 12 éve alatt elért."

(Kádár János 1957 Május 1.)

s 2013.03.13. 17:02:25

Azért a német kutúra előtt kalapot kell emelni, ez nem is kérdés.

"A Die Presse című konzervatív osztrák napilap cikkírója szerint "ha ellenállásra talál, többnyire kevéssé válogatósan reagál Orbán Viktor", és a kormányfő ilyenkor nem ritkán "a feszítővashoz nyúl"."

Mi nem reszeljük meg ezt itt ennyire. Egyszerűen azt mondjuk, hogy egy ösztönök által vezérelt cigány suttyó. Nem annyira pc, de a lényeget talán jobban lefedi, kedves Die Presse.

s 2013.03.13. 17:04:49

@HaCS:

Nyugdíjasnak nincsen lángos,
nem él ma már Kádár János.

Vagy mégis?

Fejesrob 2013.03.13. 17:05:33

"Azt már láttuk jó néhány hónappal ezelőtt, hogy a magyar kormány egyes lépései ellen mekkora felzúdulás volt Európában. Beleértve a belga országgyűlést, amelyben a pártok határozatot fogadtak el Magyarországgal szemben. Én pedig ez ellen tiltakoztam és kijelentettem, hogy Belgium nem avatkozhat be Magyarország belügyeibe. Orbán Viktort igen jelentős támogatással és többséggel választották meg. Teljesen normális, hogy úgy kormányoz, ahogyan jónak látja és ehhez Belgiumnak az égadta világon semmi köze nincs. Ez jelenti a nemzeti szuverenitást. "

Ezzel a belga képviselővel miért nem értenek egyet a "demokraták"?

s 2013.03.13. 17:07:23

@Orbán Diktor: Baszod, nekünk végünk van. Leszedem a koffert a szekrény tetejéről és meg sem állok Kaliforniáig.

Fejesrob 2013.03.13. 17:08:27

@Orbán Diktor: Mi van hülyegyerek, te vagy itt ma az ügyeletes ballibsi bohóc, akin ma röhögni kell?

Gondolom, demokratázod magad rendesen Gyurcsányék tüntetésén a volt munkásőrök között?

Fejesrob 2013.03.13. 17:09:21

@s: Szerintem itt nem a német kultúra előtt emelsz kalapot.

HaCS 2013.03.13. 17:17:20

@Fejesrob:

Ugyanazért, amiért a többi belga képviselő sem.

Kardinális alapvető kérdésekben mi is megpróbálunk beleavatkozni a szlovák, román belügyekbe. Sokkal inkább, mint ők a mienkbe.

Ez szerintem így van rendjén.

s 2013.03.13. 17:21:12

@Fejesrob: Persze, tudom az osztrák, de nem ez a lényeg. Vannak civilizációs különbségek. Sajnálatos módon veszem tudomásul, hogy ebben a konstellációban mi vagyunk a neander völgyiek.

becike4 2013.03.13. 17:21:12

Miért nem azt írják,hogy egy hormonzavaros elmebeteg,és seggnyalói,ne írjanak már Magyarországot!

s 2013.03.13. 17:27:55

@becike4: Mert még találkozniuk kell vele, és nehéz lenne kidumálni. A laca gyereket a bajor punci kihagyta, de ez nem lehet általános gyakorlat.

s 2013.03.13. 17:31:08

@percenként százhuszat verő gumibot: Jobb lett volna, ha a te szüleid is azonos neműek lettek volna, és soha nem gondolkoznak el az örökbe fogadáson. Persze ettől még valami csoda folytán felbukkanhatsz, ezt nem tudtam teljesen kizárni.

Dr.Bio74 2013.03.13. 17:54:34

Szerintem sem kell a kintről érkező hangokat követni, de figyelmen kívül sem szabad hagyni őket, pláne ha az anyaországban is erősen hallatszanak hasonló vélekedések. (tudom ez mindig csak bolsilibsi szemét, meg hát ha fideszes fogalmazza meg akkor az már nem is fideszes hanem bolsilibsi, vagy mi a tököm).

Másrészről miért van az, hogy az elmélyült fityiszhívő hangok mostanában merészkedtek csak ki jelen nickjeiken a háló bonyolult világába? Osztják a meggyőződéses és elvakult mantrát, meg a kétpólusú egybites világképüket. Ezért tényleg fizetnek?

Orbán Diktor (törölt) 2013.03.13. 17:58:51

@Fejesrob: "Ezzel a belga képviselővel miért nem értenek egyet a "demokraták"?"

Mert 30 ezüstpénzt kapott a vezíredtől, hogy ezt mondja. Idióta.

"te vagy itt ma az ügyeletes ballibsi bohóc"

Rosszul tudod. Ma anyáddal randíztam a sarkon. Tudom, hogy nem te tehetsz róla, de az orális szolgáltatása csapnivaló (te ennek élő példája vagy). Javára legyen mondva, nagyon olcsó volt.

guma 2013.03.13. 18:19:02

@Orbán Diktor: kocsmázunk, kocsmázunk az igaz, de anyát nem emlegetünk!

@Dr.Bio74: néha ezen elgondolkodom, mert én pl az unokát nevelő nagymamát is "családnak" tartom, sőt szüleik halála után a testvérét nevelő testvér is az én fogalmaim szerint család! - ellentétben @percenként százhuszat verő gumibot: szösszenetével, aki ahogy megnyilvánul még fogalmakkal, tényekkel sincs tisztában.

Kövér László akinek ömlik a fos a szájából. 2013.03.13. 18:27:24

@Fejesrob: Úristen! Pont téged küldtek ide? A leghülyébbet?

nincs1itt 2013.03.13. 18:39:55

@Fejesrob: Na figyelj, Te retardált, Barbara Stamm a Bajor parlament elnöke(CSU). Ha jól tudom, de majd kioktatsz, ha tévednék. Bajorország az egyik legnagyobb befektető ott, Hátsó Hátasztánban. Ha bajorok egy picit nem szeretik O.(nulladik) Viktort, akkor bizony durva nagy lesz, az amúgy is kibaxott nagy córesz arrafelé!
Csak hogy Te is értsd, az amúgy is gyenge export(most is csak a belső fogyasztás zuhanása miatt, mélyrepülő import miatt, tűnik jónak), tovább gyengül. Azaz eccerűen megdöglik Mo. Ennyi, piros passz, veled és Viktoroddal egyetemben. Setét gyalogokból áll a kormányok sorozata, 23 éve.

nincs1itt 2013.03.13. 18:43:22

@Fejesrob: Ja, meg Merkel és Westerwelle is segghüjék mi?? Durvára tele van a tökük, azzal a seggdugasz segédlabdarúgóval. Még egy kicsit ficereg és kap olyan sallert/kokit, hogy megemlegeti az egész ország! MAtolcsy bohóckodik egy keveset a deviza tartalékkal, úgy megszívatnak Téged, kedves fidióta, mint patkó-mágnes a vasorrú bábát!!

J.László 2013.03.13. 19:24:43

"A konzervatív Die Welt..."

Németországban nincsenek konzervatív lapok. Nagyon liberális és nem annyira liberális lapok vannak.

A német sajtóra azért "ciki" hivatkozni, mert Észak-Korea után valószínűleg a világ legegyoldalúbb sajtója.

Larry Silverstein 2013.03.13. 19:26:23

@nincs_itt: Na perszepersze.

A bankadó idején ugyanez a handabanda ment ma már 10 EU országban vetették be.

Majd megunják, hazamennek. Ja meg elolvassák amihez hozzászóltak.

DezInf 2013.03.13. 19:32:32

@Larry Silverstein:

Mert ugye a bankadó és a tranzakciós adó nyugaton teljesen mást jelent. A legnagyobb különbség a mértéke és a kivetési köre :D
Ezt csak a pontosítás végett.
A bankadó nem percalapú :))))))

DezInf 2013.03.13. 19:47:47

@J.László:

Jaja,a németek egyrésze hülye,a többi meg nagyonhülye. Akkor minek nyalizik náluk annyit Kövér,Áder , meg a törpe ?
Jelentéktelen kis ország az a germánia.....

Horizont 2013.03.13. 20:38:17

Mi a f@sz van itt a Mandi kisöccse helybe jött???

nincs1itt 2013.03.13. 22:48:03

@Larry Silverstein: latom nem vagy kepben mit mondott a retardalt stopszli segedfocista, idezem:" a Magyar gazdasagnak össze kell nőnie a Német gazdasággal"...
Na, szóval Te balfax fidióta, akkor mostan a legerősebb tartomány parlamentjének elnöknője, elegánsan feltartotta az öklét és felemelte a középső ujját Nulladik Viktor felé. Vagyis, Te sötét gyalog, onnan sincs több jóindulat, elnézés, de ami nagyobb baj, hogy egy árva cent se.

guma 2013.03.14. 05:15:47

@Horizont: imádom amikor ilyen finoman vagy nőies :)))

hogy mi van itt???

fogalmam sincs.
megint tetszik valakinek az összefoglaló (most még megjegyzésem sem volt hozzá), pedig ez mindenhol olvasható...

talán a lengyel lapszemle miatt lett érdekes???
nem értek én a háló működéséhez (sem!) és lassan már semmihez!

Horizont 2013.03.14. 15:35:55

@guma: Szerintem kiajánlottak a Mandineren. Azért írtam ezt, mert ott ami folyik, na hagyjuk is.....ez dettó olyan lett:) Ja és már máshol is egyre agresszívebben írok, mert tele a hócipőm is ezzel a sok baromsággal ami itt megy!!! Mármint az országban:(

Horizont 2013.03.14. 18:33:28

@miről van itt nagybasz0:
Hahahahahahahaha Vidám vasárnap :)))

guma 2013.03.15. 08:59:06

@miről van itt nagybasz0: még szerencse, hogy van aki megőrizte a humorát :)
süti beállítások módosítása