He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Itt és ott! Van ahol "névtelen" védett, statiszták képviselnek valamit...

2012.12.16. 06:07 guma

Szombathelyen felszólalhattak a közgyűlésen! Itt még nyilatkozni se "mertek", hogy kik ők és mit, kit képviselnek! Netán Balog miniszter úr gyermeke szervezett megint (ének nélküli kis) csapatot? Vagy a miniszterelnök lánya a nyári táborozás eredményeit elemzi kis a csoporttal? Mennyi kérdés? Mindegy! Hatásosak voltak, csak a tények most sem tiszták. A vezető megint döntött, minek ide országgyűlés, költségvetés, stb. Lásd:

https://hu-hu.facebook.com/photo.php?v=10151350948986093&set=vb.298090296092&type=2&theater?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201212

Debrecenben nem kaptak szót, csak egy kis "időt" szócséplésre, terelésre... :

Máshol meg kilistázzák név szerint még a gimnazistát is! (Ennek tükrében a "védett" csoport különös jelentőséget kap.) Elment az eszük? Hol élünk! Mindenkit le kell járatni összeugrasztani, hogy megmaradjon a hatalom? Minden téren jön a karaktergyilkosság hamis adatokkal, érvekkel?! Miért jut eszembe a szerver feltörés az erkölcs lovagjairól? Ki tudja...

http://vastagbor.blog.hu/2012/12/15/cimlapon_listaz_a_magyar_nemzet

Mit is akar a debreceni diákság? Világosan megfogalmazták hat pontban, íme:

1. Keretszámok visszaállítása 2010-es szintre! Töröljék el a tandíjat!

2. Minden tudományterületen biztosítsák a teljes állami finanszírozású továbbtanulás lehetőségét.

3. Szüntessék meg a forráskivonást a felsőoktatásból, a kivont pénzösszegeket adják vissza a felsőoktatásnak!

4. Töröljék el a hallgatói szerződést!

5. Az Országgyűlés állítsa helyre a felsőoktatás autonómiáját!

6. A kormány fejezze be a nemzet jövőjének felélését!

http://mandiner.hu/cikk/20121214_orban_a_felsooktatasrol_turelem_mindenki_jol_fog_jarni

Egy elit romkocsmában elbukott a tandíj

http://index.hu/gazdasag/2012/12/15/diakhitel/

Válasz a romkocsmába merengő, döntő miniszterelnöknek

 "Aki valóban átgondolja a mai felsőoktatás helyzetét, az beláthatja, hogy Orbán Viktor most bejelentett tervezete nem oldja a meg a problémát, csak mélyíti azt. Ugyanakkor teljesen szembe megy saját korábbi állításaival. Hát tessék: ezért kell tiltakozni. A pofátlan, cinikus populizmus ellen. És tessék, polgártársaim, ennyit értek: az első komolyabb veszély láttán kapitulált a kormány (hacsak nem így tervezték végig). Az elégedetlenség első szikrája láttán teljesen letette a fegyvert, de úgy, hogy az még ráadásul az országnak is rossz legyen. Ha nem maradunk az utcán, minden reményem oda.

Mondok még pár érvet:

1. Ez a most elhangzott dolog a lehető legrosszabb megoldás.
2. A felsőoktatásból továbbra is talicskázzák ki a milliárdokat.
3. A kormány kommunikációja továbbra is cinikus, pofátlan, vállalhatatlan.
4. Nem a tiltakozókkal konzultáltak, hanem valószínűleg az IKSZ csocsócsapatával.
5. Semmi sem teljesül a hétfőn elfogadott hat pontból.
6. Így mindenkinek, ismétlem: mindenkinek alá kell írnia a hallgatói szerződést. Útlevelet meg majd adnak három évente."

Nem elfelejteni, hogy a kormánynak megvan a tárgyalási stratégiája!

A Hír TV-t cáfolják a dunakeszi gimisek

http://hvg.hu/itthon/20121215_A_Hir_TVt_cafoljak_a_dunakeszi_gimisek

Orbán levele: Balog Zoltánnak 3 nap alatt kell kialakítania az új felsőoktatási rendszert

http://hvg.hu/itthon/20121215_felsooktatas_keretszam_Orban_level_Balog

http://hvg.hu/itthon/20121215_hoffmann_rozsa_sajttaj

Egy kis magyarázat hogyan is működik rendszerünk (és miből, mert ne feledd : ez a menet mentette meg a kormányt a kormányfő szerint!???) :

Az alábbiakban a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség hivatalos pártalapítványának meghívóját közöljük.

A Polgári Magyarországért Alapítvány tisztelettel meghívja Önt évzáró ünnepségére, melyen beszámolunk az Alapítvány 2012. évi tevékenységéről, és nyolcadik alkalommal adjuk át a

Polgári Magyarországért Díjat,

melynek ez évi díjazottja:

[szünet, csönd, növekvő feszültség, tádádádám:]

 

a Békemenet.



Az ünnepség időpontja és helyszíne:
2012. december 21. (péntek) 18 óra, 
a Hotel Gellért Tea Szalon (Bp. XI. Szent Gellért tér 1.)

[A helyet és a dátumot a tiltakozó hallgatók kedvéért tüntettük föl mi is, hátha nincs más programjuk arra az estére – a szerk.]

A díjazottat méltatja:
Kövér László
a Magyar Országgyűlés elnöke

A díjazottat köszönti:
Balog Zoltán

Korábban az atlatszo.hu készített egy összeállítást, hogy milyen és mekkora összegű állami támogatásban részesültek azok a szervezetek, amelyek részt vettek valamilyen módon a kormány melletti demonstrációkban, többségük tagja, vagy támogatója a Civil Összefogás Fórumnak, melynek elnöke Csizmadia László. A CÖF az egyik kibocsátója a Békemenetre szóló fölhívásoknak, melynek főszervezője nem más, mint Csizmadia László. A résztvevő szervezetekhez az állami támogatások a Nemzeti Együttműködési Alapon keresztül érkeznek, melynek elnöke maga, Csizmadia László.

A Nemzeti Együttműködési Alap elnökét a területért felelős miniszter nevezi ki, aki jelenleg Balog Zoltán az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője. A fenti meghívót Balog Zoltán, a Polgári Magyarországért Alapítvány elnöke jegyzi.

Más hozzáfűznivalónk nincs.

forrás   http://hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20121215_bekemenet_fidesz_kituntetes#rss

Nem szabad elfelejteni, hogy eddig minden megállapodást felrúgott a kormány. A végén igaza lesz a tűzoltóknak akik megmondták: mindenki sorra kerül és le leszünk szalámizva, összeugrasztva, hogy ők azt csináljanak amit akarnak. Egy esetre emlékszem amikor a felháborodás hulláma miatt "megállt" a kormány : a családi erőszak... Mindent megígértek és a nőtagozatuk is a tömeg mellé állt. Aztán mi lett törvényhozás szintjén belőle? Röhejes szóforgatás és megtámadták az élettársi viszonyt! Na most ezért kell ezek tükrében nagyon észnél lenni és kiállni egy átlátható közmegegyezésen nyugvó  megoldás mellett. Aztán meglátjuk jön-e az emberek ellen az új békemenet...

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr14967775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ayuamarca 2012.12.16. 09:18:50

Most már tényleg érdekelne ki irányítja az országot. Mert hogy nem Orbán, az biztos.
Kik lehettek ezek a rejtélyes diákok? Mivel fogták meg Orbán tökét? Mert ha megnézitek a testbeszédét, pont úgy néz ki, mint aki most jött rá, hogy nem egy csöcsös szőke masszírozza ott alul, hanem épp egy satut húznak rá szép lassan.

Az egész felsőoktatási mizéria különösen pikáns ennek honlapnak a fényében:
szanjidotmagadra.hu/index.php

Nem kellett sokáig gondolkodnom, mire emlékeztet ez az egész. A disznók megtanították a birkáknak, hogy "négy láb jó, két láb rossz". Aztán, mikor a disznók két lábra állnak, a birkáknak új dalt tanítanak: "négy láb jó, két láb jobb". Ebben az összefüggésben a Fidelitas a folyton új dalt bégető birkák szerepét játssza, Orbán meg... hát igen.

De ki irányítja Orbánt?

guma 2012.12.16. 18:20:45

@Ayuamarca: jó kérdés!

de bővítettem picit mert kérdésed "szerteágazó" gondolatokat hozott, felszínt tapogatva...

Ayuamarca 2012.12.17. 15:59:20

@guma: mi ebben a meglepő? Narancsbirodalom épül. Orbán úgy csinál, mintha harminc évig akarna uralkodni királyként, pedig épp a múlt héten vesztette el a 2014-es választást.

Ayuamarca 2012.12.17. 16:01:53

@guma: a szerteágazó gondolatokra pedig: a politikai pártok csupán a maffiaként működő gazdasági érdekcsoportok színpadi kellékei, a politikusok pedig vagy a maffia tagjai, vagy a maffia seggnyalói. Aki sehová nem áll be, úgy jár mint Ángyán.

Csütörtökön jövök, talán egy-két rövid írást is lesz időm összerakni.
süti beállítások módosítása