He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

Különleges hangszerek

2012.11.24. 08:07 guma

114573_2_big.jpg

A citera csodálatos hangjával a magyar népi hangszereket és a népzenét gazdagítja.Pengetéssel lehet megszólaltatni, de ehhez fix helyre kell tenni.Érdekessége, hogy húrjai a test felett helyezkedik el, tehát nincs nyakuk mint pl a hegedűnek.

A Sheng ősi kínai hangszer. Tulajdonképen egyfajta pánsíp, csak nem az általunk megszokott a formája. Az idők folyamán rengeteg változata készűlt, van amelyiken billentyű is található.Ez a hangszer képes egy teljes akkordot megszólaltatni.

114573_4_big.jpg

A Warr gitár különlegessége 15 vagy több húrjában rejlik, így akár két kézzel is lehet rajta játszani - de itt nem kell lefogni a húrokat, csak finoman ütögetni.Ráadásul a hangszer nem függőlegesen áll, hanem vízszintesen.

114573_3_big.jpg

A skót duda hangja különleges. Van akinek a legszebb muzsika, de van aki ki nem állhatja "nyikorgását.Nem egyszerű megszólaltatni, de roppant előnye más hangszerekkel szemben, hogy nem kell folyamatosan fújni, hiszen a bőrzsákban tárolt levegő segít a sípok megszólaltatásában.

114573_1_big.jpg

Eigeharp Alpha az elektronika és a hangtechnika különleges gyermeke. Tulajdonképpen egy billentyűs és fúvós zeneeszköz kettőse, melyet így is és úgy is meglehet szólaltatni. Azonban igazi különlegessége akkor lesz nyílvánvaló amikor mind kettőt egyszere szólaltatják meg rajta.

114573_5_big.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr714902251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása