He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

2013 legolcsóbb bankszámlái - változó pénzügyeink

2012.11.06. 08:09 guma

04-folyoszamla_1.png

Lesz még ingyenes bankszámla és lehet nagyon olcsón bankolni 2013-tól is. De már sokkal jobban oda kell figyelnünk, hol tartjuk a pénzünket. November elsejével kellett a bankoknak közzétenniük a 2013-tól érvényes kondíciós listájukat, melyek már mind tartalmazzák a tranzakciós illeték bevezetése utáni új díjakat. A legtöbb hitelintézet valamilyen formában áthárította az új adót, így akik nem váltanak időben meglepődhetnek a januári számlakivonatukon.

Öngondoskodás

Ezt neked Matolcsy új adója: 2013 legolcsóbb bankszámlái

2012. november 5., hétfő 5:27 Micskei Lajos
 

Lesz még ingyenes bankszámla és lehet nagyon olcsón bankolni 2013-tól is. De már sokkal jobban oda kell figyelnünk, hol tartjuk a pénzünket. November elsejével kellett a bankoknak közzétenniük a 2013-tól érvényes kondíciós listájukat, melyek már mind tartalmazzák a tranzakciós illeték bevezetése utáni új díjakat. A legtöbb hitelintézet valamilyen formában áthárította az új adót, így akik nem váltanak időben meglepődhetnek a januári számlakivonatukon.

Pénzcentrum vélemény
Nem érdemes a bankokat hibáztatni, nem várhattunk mást. A 2013-ban is az idei szinten tartott bankadó, a sok éves veszteségek és a végtörlesztés után már kevés mozgástere maradt a bankoknak, hogy ők maguk nyeljék be a tranzakciós illetéket.

Ha nem változtatnánk 2013-ban pénzügyi szokásainkon, akkor több ezer forinttal nőhetne havonta a folyószámlánkhoz kapcsolódó költségünk. Épp ezért az eddigi folyószámlakörképeinkhez képest több ponton is változtattunk a feltételeken. A készpénzfelvételt fogja a legnagyobb illeték terhelni, háromezrelékes mértéke miatt érdemesebb inkább mindenhol kártyával fizetni. Összehasonlításunkban tehát egy darab készpénzfelvétellel számoltunk alapesetben. A jobb összehasonlíthatóság kedvéért több utaláshoz kapcsolódó tételt is azonos összeggel számoltunk. Díjakra vonatkozó 2013-tól érvényes táblázatunkból tehát mindenki összehasonlíthatja a legnagyobb 11 bank ajánlatait és remélhetőleg a magának megfelelőt is könnyen megtalálja.

A legérdekesebb változásokra az eddig ingyenes vagy közel nulla forintos bankszámlacsomagok esetében számítottunk. Ezért a nettó legalább 150 ezer forint havi jövedelemmel rendelkezőknek szánt folyószámlacsomagokat vettük most csak számításba. A legtöbb bank ezt akár több jóváírásból is elfogadja, ezért a kisebb jövedelmű, de több keresővel rendelkező családoknak is alternatíva lehet egy hasonló díjcsomag. A teljes költségeket 250 ezer forint havi költés mellett számoltuk ki.

A könnyebb összehasonlítás kedvéért több feltétel mellett is összegeztük az eredményeket, 2013-tól tehát ennyibe kerül majd egy folyószámla havonta:

05-folyoszamla_21.png

forrás : http://www.penzcentrum.hu/ongondoskodas/ezt_neked_matolcsy_uj_adoja_2013_legolcsobb_bankszamlai.1034443.html

Ezt se hagyd ki! 1996-tól mennyire változott és mi a KSH kimutatása szerint :

egy táblázat életünkről, szemezgess...

http://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_qsf003a.html?1263

Árak, különbségek 1996-2012 között, csak egy pár példa onnan...

Termék Ár 1996-ban Ár 2012-ben Különbség
Kenyér 86 forint 280 forint 3,2-szeres
Tej 64 forint 226 forint 3,5-szeres
Tojás 13 forint 40 forint 3-szoros
Cukor 104 forint 300 forint 2,9-szeres
Vodka 566 forint 1820 forint 3,2-szeres
Cigaretta 5,5 forint 36 forint 6,6-szoros
Vonaljegy 45 forint 262 forint 5,6-szoros
Múzeumbelépő 66 forint 713 forint 10,8-szoros
Mozijegy 182 forint 1320 forint 7,2-szeres

"Üvölt a dilettantizmus!" A szövetségese is bepöccent a Fideszre

Ízléstelennek, cinikusnak, hozzá nem értőnek nevezte a Fidesz gazdaságpolitikáját, és annak alakítóit az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Dávid Ferenc, a VOSZ főtitkára. Azért furcsa ez tőle, mert a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége deklaráltan Orbánék szövetségese. Vagyis: már a partnereknek is elegük van a kormánypártokból.

A VOSZ a 2010-es választások előtt stratégiai szövetséget kínált a Fidesznek. A szervezet elnöke Demján Sándor pedig sűrűn és szívesen fotóztatta magát Orbán Viktorral. Most azonban úgy tűnik, hogy náluk is betelt a pohár, és nem hajlandóak tovább asszisztálni a kormánypárt országvesztő politikájához.


Dávid Ferenc: mintha ötödikesek találták volna ki

A VOSZ főtitkára Kálmán Olga kérdésére válaszolva ezt mondta: "meglehetősen pipásak vagyunk. (...) Hol itt a hatástanulmány, kinek a véleményét kérték ki? Miért csak a kapkodás megy?" Dávid mindezt a béren kívüli juttatások jövőre tervezett adóemelésével kapcsolatban jelentette ki. Szerinte a kormány mindent feláldoz a 3 százalékos hiánycél érdekében, és hetente áll elő újabb és újabb kidolgozatlan ötletekkel, amelyek jó része olyan, mintha azt egy ötödikes általános iskolás találta volna ki.


Elveszik a családoktól az évi egy nyaralást is?

Dávid elmondta, hogy a béren kívüli juttatások (köznapi nevén: cafetéria) adóterhe 2011-ben nagyjából 19 százalék volt, idén 31, jövőre pedig a tervek szerint 51 százalék lesz. Szerinte ízléstelen dolog ezek fényében azt állítani, hogy még így is megéri ezt adni a dolgozóknak. A kormány mégis ezt teszi. Ennél még az is tisztességesebb lenne - folytatta - ha azt mondanák, hogy a magyar fizetőeszköz a forint, és semmi másra nincs szükség. E helyett "csak szórakoztatjuk egymást évről-évre". El kellene már döntenie a kormánynak, hogy kell-e a dolgozónak rendesen étkeznie, vagy elmennie évente egyszer a SZÉP kártyájával valahová egy panzióba pihenni. Ha a mostani tervek valósulnak meg, akkor eltűnhet a komplett cafetéria rendszer. És akkor nemcsak a szegény családok lehetősége szűnik meg a nyaralásra, de sok vidéki panzió is elveszíti a bevételeinek döntő részét, hiszen a SZÉP kártyások (korábban üdülési csekkesek) hozzájuk jártak.

A cafetéria rendszer tervezett módosítása rossz a munkavállalónak, rossz a munkáltatónak, ráadásul a költségvetés sem nyer vele, sőt elveszíti a SZÉP kártya ÁFA tartalmát is. Kálmán Olga kérdésére: akkor miért akarják mégis, Dávid azt válaszolta, hogy az egészet olyanok találhatták ki, akik életükben nem láttak még közelről munkahelyet. Ráadásul nem is először tesznek ilyet.


Mondják ki, hogy Magyarországon csak a forint a fizetőeszköz!

Felelevenítette a KDNP korábbi ötletét az üzletek vasárnapi zárva tartásáról. Ahogy mondta: hosszan kellett bizonygatniuk, hogy 300 milliárdnyi ÁFA-t dobna ki ezzel a kormány, és legalább 50 ezer ember munkahelye szűnne meg. A legfrissebb ötletek közül pedig kiemelte a pénztárgépekre vonatkozó tervet. Ezek szerint 400 ezer ilyen berendezést kötnének be közvetlenül a NAV-hoz. Ez Matolcsyék szerint 95 plusz milliárd adóbevételt eredményez majd. "Ez akkora dilettantizmus, hogy az már üvölt. Tényleg azt gondolják, hogy ettől majd mindenki üti a pénztárgépet, mint a kisangyal?"


Demján és Orbán: vége a közös poharazgatásnak?

A műsorvezető arról is faggatta a főtitkárt, hogy a Fidesz gazdaságpolitikájáról mi a véleménye a VOSZ első emberének, az egyik leggazdagabb magyar vállalkozónak, Demján Sándornak. Dávid elmondta, hogy a főnöke is csalódott, mert abban hitt, hogy a VOSZ valóban partnere lehet a Fidesznek. A szövetségnek csak akkor van értelme, ha a kormány valóban kíváncsi a partner véleményére, és időnként meg is fogadja annak tanácsait. "A jó konzulenst, aki szövetséget ajánl, nem érdemes ellökni." Ha nem ezt tenné a Fidesz, vélhetően nem hoznák sorozatban a rossz döntéseket - zárta gondolatait Dávid Ferenc.

http://www.stop.hu/belfold/uvolt-a-dilettantizmus-a-szovetsegese-is-bepoccent-a-fideszre/1096795/

http://atv.hu/cikk/video-20121105_david_ferenc

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr444892346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása