He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Kezdődik a "földbedöngölés" több sávon...

2012.10.20. 08:08 guma

Pici körjárat az elmúlt napok eseményeiből...

1./ Orbán: "Akármit csinálunk, sose elég"

"A helyzet, bár könnyebb, mint júniusban volt, még mindig törékeny" az európai gazdaságban - mondta Orbán Viktor az EU-csúcson. A kormányfő azt is elmondta, akármit is mond Brüsszel arról, mennyit kell még javítani az egyenlegen, elő fogják teremteni a szükséges összeget.

3443328_884bdea655fdac1d4b1b9057ff850829_wm.jpg

A mostani EU-csúcsnak Orbán Viktor szerint az volt a célja, hogy a tagországok vezetői világossá tegyék: komolyan gondolják, amit idén nyáron meghirdettek, vagyis azt, hogy az eurózóna megmentése érdekében teljes - banki, költségvetési, politikai - integrációra van szükség.

A magyar miniszterelnök a tagállamok állam-, illetve kormányfőinek csütörtök-pénteki brüsszeli tanácskozása után nyilatkozott a sajtónak.

"A helyzet, bár könnyebb, mint júniusban volt, még mindig törékeny" az európai gazdaságban - állapította meg a kormányfő.

Az euróövezeti bankunió kérdésében Orbán Viktor szerint Magyarországnak el kell kerülnie azt, hogy méltatlan helyzetbe kerüljön. Ahogy fogalmazott: "Nem vagyunk tagja az eurózónának, amely viszont nagy bajban van".

Szerinte "a mi érdekünk is az, hogy megoldják a problémáikat", ám a döntések hatással lesznek Magyarországra. "Nem mindegy, hogy hogyan oldják meg a saját válságukat" - állapította meg a kormányfő.

Telefonos kormányülés Orbán-módra

Magyarország Orbán Viktor szerint most azt várja az Európai Bizottságtól, hogy mondja meg, mennyivel kell még javítani az egyenlegen ahhoz, hogy kikerüljünk a túlzottdeficit-eljárás alól.

A sajtónak arról is beszélt, hogy megkapta Brüsszel válaszát a legújabb egyenlegjavító intézkedésekre, ezért péntek reggel "telefonos kormányülést" tartott, és a kikérte a kormánytagok jóváhagyását a Brüsszelnek adandó válaszhoz.

Az uniós javaslattevő-végrehajtó intézmény szerint az újabb egyenlegjavító intézkedésekkel Magyarország "már majdnem" eleget tesz a kívánalmaknak - mondta Orbán Viktor, aki ennek nyomán azt kérte Brüsszeltől, számszerűsítse az igényét. "Akármit csinálunk, sose elég" - fogalmazott a kormányfő. 

Most az a helyzet, hogy Brüsszel szerint statikusan szemlélve már a határon belül vannak a várható magyar hiányadatok, dinamikusan szemlélve azonban még vannak kétségek - fűzte hozzá. Ez szakértők szerint azt jelenti, hogy az intézkedések nem csupán a mérleget javítják, hanem egyben bizonyos mértékben visszafogják a növekedést is, és e várható negatív hatásnak a bekalkulálásával már nem látszik egyértelműnek a megfelelő végeredmény az Európai Bizottság szerint - mondta a kormányfő. 

Orbán Viktor megjegyezte: most már a Magyar Nemzeti Bank számításai szerint is három százalék alatt várható Magyarországon a költségvetési hiány 2013-ban.

"Azt kérjük az Európai Uniótól, mondja meg, hogy mennyi hiányzik. És akármennyit mond, azt mi elő fogjuk teremteni" - közölte a miniszterelnök, aki meg is nevezte azokat a forrásokat, ahonnan ezt elő fogják teremteni.

"Bankadót emelünk, közművagyonadót emelünk, energiaadót emelünk, az online szerencsejáték adóztatását pedig bevezetjük" - mondta, hozzátéve, hogy szerinte "csak kicsi korrekcióra lesz szükség".

http://hvg.hu/vilag/20121019_Orban_a_helyzet_meg_mindig_torekeny54378_ov.jpg

"Orbán Viktor vereséget szenvedett" - ránk figyel a külföldi sajtó

Orbán Viktor érzelmei a hideg számítás fölé kerekedtek, ezért kell most bevezetnie a magyar gazdaságot fékező megoldásokat - írja a Rzeczpospolita lengyel lap.

orban_baj_nol_moriczsimon_msn_nagy.jpg

A Rzeczpospolita című konzervatív lengyel napilap pénteki kommentárja szerint a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) folytatott harcban Orbán Viktor elszámította magát és vereséget szenvedett.

Az újság szerint az, hogy a magyar kormányzat adóemelésről döntött, kudarcot jelent. A cikk szerzője azt írta, hogy az ország pénzügyei tényleg siralmas helyzetben voltak, amikor Orbán Viktor átvette az irányítást. Megkérdőjelezi ugyanakkor, hogy a kormány "valóban megtett-e mindent" az adóemelés elkerülése érdekében.

A magyar kormányfő "kezdetben bátor reformprogramot indított el", de nem volt realista, mert nem vette figyelembe a legsötétebb forgatókönyveket, és a nagyobb politikai kockázatoktól tartva nem vállalta a radikálisabb megszorításokat - olvasható az elemzésben.

A cikkszerző úgy vélekedik, hogy az IMF-nek hadat üzenve a miniszterelnök elszámította magát, érzelmei a hideg számítás fölé kerekedtek, ezért kell most bevezetnie a magyar gazdaságot fékező megoldásokat. Az eset tanulsága szerinte az, hogy a válság idején takarékosságra kell törekedni, mert aki ezzel késik, annak a politikailag súlyos következményekkel járó megszorításokkal kell számolnia.

A lengyel lap egy másik cikkében megszólaltatta Maja Goettiget, a KBC Securities Kelet-Közép-Európával foglalkozó vezető közgazdászát és stratégáját. Az elemző véleménye szerint a bankadó megtartása megnehezítheti a megállapodást az IMF és Magyarország között, mivel az IMF a megállapodás egyik feltételéül támasztotta a bankadó megfelezését, majd teljes eltörlését.

A Der Standard a cigány szervezetek által szervezett szerdai miskolci demonstrációról közölt tudósítást. A vezető osztrák liberális lap kiemelte, hogy először léptek fel jól szervezetten a miskolci romák. "Nem ez volt az első roma demonstráció a szélsőjobboldali Jobbik felvonulása ellen, de ez volt az első, ami ilyen jól szervezett volt és amelyiknél ilyen sok egyesület működött együtt" - fogalmazott Adelheid Wölfl zágrábi és miskolci keltezésű írásában.

A szervező egyesületek képviselői szerint a rendőrség nagyon szakszerűen járt el, és most először elegendő rendőrt vezényeltek ki a romák védelmére - írta a lap. A romák többségénél nem talált kedvező fogadtatásra egy "roma gárda" felállításának ötlete a Magyar Gárda fenyegetéseire adandó válaszként - írta a tudósító.

http://hvg.hu/vilag/20121019_kulfoldi_sajto_magyarorszagrol#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2012_10_19

2./ Földet foglaltak a gazdák

Kajászó ‒ Elegük lett a hoppon maradt gazdáknak! Négy, az állami földpályázaton elutasított Fejér megyei termelő saját kezelésébe vett egy olyan földterületet, amelyet állításuk szerint szabálytalanul jogtalan kézbe adott a Nemzeti Földalapkezelő.

A földfoglalás Kajászón történt, ahol egy kápolnásnyéki nádarató nyert két, összesen 285 hektárnyi területű szántót. A helyi viszonyokat jól ismerő forrásaink a Blikknek korábban elmondták, hogy a gazdálkodói tapasztalattal nem rendelkező vállalkozó vélhetően egy befolyásos állami vezetőnek köszönheti a földeket, aki éppenséggel az ő szomszédja.

– A helyi területek feletti önrendelkezési jogunkkal éltünk – mondták a földfoglaló gazdák, akik felszántották és bevetették a földterület egy részét. A kajászói gazdálkodók sérelmezték, hogy egyetlen helybéli termelő sem nyert a helyi gazdálkodók számára kiírt földpályázatokon. Ez egyébként nem helyi sajátosság: a földpályázatoknál tapasztalható visszásságok miatt mondott le Ángyán József vidékfejlesztési államtitkár. Politikusrokonok, műkörmösnő, gazdag vállalkozók arattak ugyanis a pályázatokon szerte az országban. A Blikk cikkeinek köszönhetően azonban két nyertes is visszaadta az elnyert földet: az egyik egy fideszes országgyűlési képviselő felesége, a másik pedig egy belvárosi cégvezető.

Blikk-összefoglaló

Velencéhez közeli földfoglalás

Velencéhez közeli földfoglalás

Kajászon saját kezükbe veszik a gazdák földjeik művelését. A Velencétől csak néhány kilométerre lévő földeken új szelek kezdenek fújdogálni. Tegnap gazdagyűlés volt Kajászón.        

A jelenlevők ismételten megfogalmazták követelésüket a földhaszonbérleti szerződések felülvizsgálatának szükségességére. Állásfoglalásukat, melyben a föld-haszonbérleti szerződések visszavonását követelik, postára adták a Nemzeti Földalapkezelő szervezetnek és az azt felügyelő miniszternek. 

A gazdák ezt követően azonnal művelésbe is fogtak egy közel 280 hektáros, két helyrajzi számon nyilvántartott területet, amit egy kápolnásnyéki ember nyert el és vett bérbe. A területet rövid nyomon felszántották és búzát vetettek bele.

 A Fejér megyei Hírlap tudósításban számol be a történtekről, most ebből idézünk:

„- Miután már több, mint egy éve kifogásoltuk eljárásukat és ajánlottuk fel szervezetünk és szakértőink segítségét a haszonbérleti pályáztatás rendjének megfelelő kialakításában, miután már több, mint fél éve folyamatosan tájékoztattuk a kormányzatot az elkövetett hibákról mind a kiírás, mind az elbírálás területén, tagjaink úgy döntöttek, hogy kezükbe veszik a rendezést - fogalmazott a két főszervező, Boór Ferenc, a Fejér Szövetség szóvivője és Tamási Béláné, az Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület vezetője.

Az önrendelkezés európai alapelvének eleget téve, miszerint a falvakhoz, városokhoz tartozó állami - vagyis köztulajdonú - földekről az ott élő gazdálkodók dönthetnek, a kajászói gazdák visszaveszik a törvénytelenül a jogtalanul odaadott földeket, s a megkötött földhaszonbérleti szerződés semmisségét megállapították - hangzott el.

- Most a négy pályázaton elbukott kajászói gazda - akik az egyesület kajászói tagozatának tagjai - kezelésébe vette a területet és felhívjuk a földalapkezelő figyelmét, hogy hívják őket szerződéskötésre - hangsúlyozta Tamásiné, aki kiemelte: azt is elvárják, hogy fenti elvek alapján semmisítsék meg a többi hasonló pályázatot.”

 http://www.velencei-hirhatar.hu/hirek/velencehez-kozeli-foldfoglalas

Földet foglaltak a gazdák

Művelésbe vették szerdán a helybeli gazdák az egyik olyan kajászói táblát, amelyet szerintük jogszerűtlenül adott bérbe a Nemzeti Földalapkezelő (NFA). A „földfoglalást” megelőző gazdagyűlésen a résztvevők a botrányos földhaszonbérleti szerződések visszavonását követelték.


Járdány Bence

Ezt postázták is az NFA és az agrárminiszter címére. A Fazekas Sándornak küldött levélben a demonstrálók azt kérték, hogy számolja fel a földhaszonbérleti pályázatoknál elkövetett törvénytelenségeket, mert „munkatársai a tények tanúsága szerint alkalmatlannak vagy érintettnek bizonyultak mind a kiírás, mind az elbírálás során”.

A gazdák egy rövid nyomon felszántották az egyik, két helyrajzi számon lévő, a kápolnásnyéki Kiss Árpád által elnyert és bérbe vett, csaknem 280 hektáros földet a falu határában, és búzát vetettek bele. – Miután több mint egy éve kifogásoljuk az eljárást, és felajánlottuk segítségünket a haszonbérleti pályáztatás rendjének kialakításában, miután tájékoztattuk a kormányzatot az elkövetett hibákról, tagjaink úgy döntöttek, hogy kezükbe veszik a rendezést – közölte Boór Ferenc, a Fejér Szövetség szóvivője és Tamási Béláné, az Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület vezetője.

A gazdák akciójuk során az önrendelkezés európai alapelvére is hivatkoztak, amely azt tartalmazza, hogy a falvakhoz, városokhoz tartozó állami földekről az ott élők dönthetnek. A kajászói gazdák – akiknek egy deka föld sem jutott a földpályázatokon –ezért vették vissza „a törvénytelenül, jogtalanul odaadott földeket”, s megállapították a megkötött földhaszonbérleti szerződés semmisségét.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy egyesek területe, például a Kajászón is nyertes Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesteré, messze meghaladja a pályázatban rögzített limitet. Szerintük ezt a földalap és a tárca saját nyilvántartása alapján ellenőrizhette volna, de használható lett volna az a nyilvános támogatási jegyzék is, mely ugyancsak a vidékfejlesztési tárca birtokában van.

A föld-visszaszerzési akciót a helyszínen támogatta Szabó Rebeka, az LMP országgyűlési képviselője, aki elmondta: senkinek nincs joga, hogy a gazdák feje fölött döntsön, a pályázatoknak átláthatónak, az értékeléseknek nyilvánosnak kell lenniük.

http://nol.hu/belfold/20121019-foldet_foglaltak_a_gazdak

Elkezdődtek a földfoglalások

Földet foglaltak a gazdák – Művelésbe vették szerdán a helybeli gazdák az egyik olyan kajászói táblát, amelyet szerintük jogszerűtlenül adott bérbe a Nemzeti Földalapkezelő (NFA). A „földfoglalást” megelőző gazdagyűlésen a résztvevők a botrányos földhaszonbérleti szerződések visszavonását követelték.

Ezt postázták is az NFA és az agrárminiszter címére. A Fazekas Sándornak küldött levélben a demonstrálók azt kérték, hogy számolja fel a földhaszonbérleti pályázatoknál elkövetett törvénytelenségeket, mert „munkatársai a tények tanúsága szerint alkalmatlannak vagy érintettnek bizonyultak mind a kiírás, mind az elbírálás során”.

A gazdák egy rövid nyomon felszántották az egyik, két helyrajzi számon lévő, a kápolnásnyéki Kiss Árpád által elnyert és bérbe vett, csaknem 280 hektáros földet a falu határában, és búzát vetettek bele. – Miután több mint egy éve kifogásoljuk az eljárást, és felajánlottuk segítségünket a haszonbérleti pályáztatás rendjének kialakításában, miután tájékoztattuk a kormányzatot az elkövetett hibákról, tagjaink úgy döntöttek, hogy kezükbe veszik a rendezést – közölte Boór Ferenc, a Fejér Szövetség szóvivője és Tamási Béláné, az Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület vezetője.

A gazdák akciójuk során az önrendelkezés európai alapelvére is hivatkoztak, amely azt tartalmazza, hogy a falvakhoz, városokhoz tartozó állami földekről az ott élők dönthetnek. A kajászói gazdák – akiknek egy deka föld sem jutott a földpályázatokon –ezért vették vissza „a törvénytelenül, jogtalanul odaadott földeket”, s megállapították a megkötött földhaszonbérleti szerződés semmisségét.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy egyesek területe, például a Kajászón is nyertes Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesteré, messze meghaladja a pályázatban rögzített limitet. Szerintük ezt a földalap és a tárca saját nyilvántartása alapján ellenőrizhette volna, de használható lett volna az a nyilvános támogatási jegyzék is, mely ugyancsak a vidékfejlesztési tárca birtokában van.

A föld-visszaszerzési akciót a helyszínen támogatta Szabó Rebeka, az LMP országgyűlési képviselője, aki elmondta: senkinek nincs joga, hogy a gazdák feje fölött döntsön, a pályázatoknak átláthatónak, az értékeléseknek nyilvánosnak kell lenniük – írta a Népszabadság.

http://www.168ora.hu/buxa/elkezdodtek-a-foldfoglalasok-104322.html

3./ Agymosás felsőfokon - még működik a saját csatornákon?

 

Óránként mondja a híreiben a hülyeséget!

Azzal sem foglalkozik mit vállalt a kormány :megallapodas2_640.jpgMegegyeztek abban, hogy .... "levonhatja". Mióta felrúgás az ha nem élek egy lehetőséggel? Ám a lényeg a 4-es pontban foglaltatik : "4. A Kormány megerősíti elkötelezettségét a magyar gazdaság növekedési pályára állításában, egyben kijelenti, hogy elengedhetetlennek tartja a bankrendszer szerepvállalását a növekedés ösztönzésében és fenntartásában"

Kérdem : miként teljesíti, tartja be ezt a kötelezettségét a kormány? Ja, hogy könnyebb azt mondani, a bankok felrúgták a megállapodást, amikor a 100%-os adó mértéket fenntartják velük szemben...

Érdekes hozzáállás a tényekhez! Mint a rádiós szövegben. Véletlenül sem hibásak semmiben. Véletlenül sem baj, hogy számolni nem képesek a figyelmeztetések ellenére sem hiszik el, hogy 2x2 az nem lesz 5. .. Nesze neked szabadságharc, pávatánc! "Bankadót emelünk, közművagyonadót emelünk, energiaadót emelünk, az online szerencsejáték adóztatását pedig bevezetjük”

 

4./ Senkit nem hagyunk az út szélén (

, de nem is teszünk semmit értük!)

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr604859113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ayuamarca 2012.10.20. 12:39:59

"Azt kérjük az Európai Uniótól, mondja meg, hogy mennyi hiányzik. És akármennyit mond, azt mi elő fogjuk teremteni" - és ez az izé a miniszterelnök.

AZT VÁRJÁK BAZMEG, HOGY STRUKTURÁLIS REFORMOKAT HAJTSATOK VÉGRE, nem azt, hogy elvonjatok!!! Ezzel a csomaggal kinyírjátok a gazdaságot a következő 4-6 évre, olyan recesszióba süllyed tőle az ország, hogy beledöglünk! Nem több pénzt kell elvonni te elmebeteg, hanem úgy kell átszervezni, hogy a gazdaság is működni tudjon! Ha ezt nem vagy képes felfogni, akkor húzzál apád bányájába követ törni, csak arra vagy jó!

Elgondolkoztál már azon, hogy azért némi pénzt nálunk is hagyni kéne, mert ha éhen döglünk, jövőre ki a tököm fogja befizetni ezt a sok szart??? Vagy a gondolkodással már túl sokat kérek?

A földfoglalóknak gratulálok, csak így tovább! Örök törvény: csak annyi jogunk van, amennyit kiharcolunk magunknak.

Az utolsóhoz pedig... nincsenek szavaim. :(((

Ayuamarca 2012.10.20. 14:51:06

Ja, és ami innen is kimaradt:
"Az Európai Bizottság az Európai Unió Bírósága elé vitte a magyarországi telekomadó ügyét, miután júniusban már figyelmeztető levelet küldött a kormánynak. A költségvetés szempontjából jelentős tétel sorsa forog kockán."
index.hu/gazdasag/magyar/2012/10/19/unios_eljaras_indult_a_telekomado_miatt/

Cirka 200 milliárd eshet ki, ha ellenünk döntenek. Fasza kis pénz ám az. Miből szedi be a kormány, még 28 darab új adót vet ki?
---
Vagy Rogán élő adásban elmondott szövege:
"Sose gondoltuk azt, hogy a bankadót kivezetnénk, mi a bankadót a magyar adórendszer részének tartjuk"

Nem gondolták, de azért aláírták a szerződést, tudva, hogy úgyis megszegik.
---
De a tanárokkal is ezt tették:
"A Népszava kormánydokumentumokra hivatkozva azt állítja, hogy a kormány önként ajánlotta fel a pedagógus-életpályamodell elhalasztását, és nem az EU kérte tőle ezt."
hvg.hu/itthon/20121019_Kerni_sem_kellett_a_kormanytol_a_beremele

Mi ebben a meglepő? Volt egy igaz mondta ennek a kormánynak egyszer is?
---
De Kerényi elvtárs sem olcsó mulatság ám nekünk:
"A Nemzeti Könyvtár első 14 kötetére szánt összeg 200 millióval több, mint amibe normál piaci körülmények között kerülne. Az állam másfélszer annyit szán a Kerényi-könyvtárra, mint a teljes magyar könyvkiadásra."
fn.hir24.hu/itthon/2012/10/17/brutalisan-draga-a-kerenyi-konyvtar/
---
És hogy még egy kicsit visszatérjek a fentiekhez, Orbán ezzel a mondatával
"Azt kérjük az Európai Uniótól, mondja meg, hogy mennyi hiányzik. És akármennyit mond, azt mi elő fogjuk teremteni"
bizonyította, hogy csak és kizárólag maffiamódszerekben tud gondolkodni. Az számára, hogy tárgyalással konszenzusra jusson, rablás helyett átalakítással, megtakarítással, gazdálkodással vezesse ki az országot a szarból, nem járható, sőt nem elképzelhető út.

Ayuamarca 2012.10.20. 19:13:36

És még egy hír:
„Ingyen”-milliárdokat szalaszthatott el a kormány, mivel Magyarország nem kért az Európai Bizottság globalizációs alapjából pénzt, amikor a Nokia bejelentette, hogy kivonul.
[...]
Hogy Magyarország miért nem igényelt ilyen támogatást, arra várjuk a választ az Emberi Erőforrások Minisztériumától, amely a kisebb távolság dacára sajnos lassabban tudta csak feldolgozni kérdésünket, mint az Európai Bizottság.

www.hir24.hu/gazdasag/2012/10/19/milliardokrol-csuszhattak-le-a-nokiasok-a-kormany-miatt/

Ennyit számít a dolgozó adófizető magyar ember a "magyar" kormánynak.

Ayuamarca 2012.10.20. 22:17:46

És miközben ez megy, mivel foglalkozik a kormány?

"Vasárnapi iskolában javítanák a közmunkások erkölcsét"

www.origo.hu/itthon/20121018-hatteranyag-keszult-a-felnottek-vasarnapi-iskolajarol.html

Erre már tényleg nem találok szavakat.

gigacherry 2012.10.21. 01:43:18

Valami elkezdődött. Ha a gazdákat hagyják, hogy műveljék az elfoglalt földeket, az szabad utat ad a többi hoppon maradt gazdának is, hogy földet foglaljanak. Ha bevetik ellenük a TEK-et, vagy eljárást indítanak ellenük, az közfelháborodást vált ki és az sem tesz jót a kormánynak.

Ayuamarca 2012.10.21. 15:00:03

@gigacherry: "A gazdák akciójuk során az önrendelkezés európai alapelvére is hivatkoztak, amely azt tartalmazza, hogy a falvakhoz, városokhoz tartozó állami földekről az ott élők dönthetnek."

Tehát nem valami törvénytelen akcióról van szó. Ha ez a jog elég erősnek bizonyul, akkor bizony a fidesznek lekonyul...

Jó az avatarod :)
süti beállítások módosítása