He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

3-an 3 sport kérdésről. (Avagy Janics keltette hullámok...)

2012.10.17. 10:06 guma

Mindent meg kell enni, amit Janics Natasa megfőz nekünk

A hét három nagy durranását három igazi nagyágyú értékeli a SamsungSport.hu hasábjain. Ütős témák, frappáns válaszok és megannyi érdekesség a sport világából. Tartson velünk!

E heti témáink
1. A Blikk értesülései szerint Janics Natasa úgy véli, a korábbi edzőjének, Kovács Lászlónak a Janics londoni olimpiai érmeiért kifizetett pénzjutalom valójában férjének, Andrian Douchevnek járt volna. A szövetség álláspontja szerint Andrian Douchev soha nem volt hivatalosan Janics edzője, hiszen nem is honosította edzői papírjait Magyarországon.
2. Szalay Ferenc parlamenti sportbizottsági elnök szerint szükség van arra, hogy idehaza is lehetővé váljon a felsőfokú tanulmányok és az élsport összeegyeztetése; szükség van arra, hogy megvalósuljon a hazai felsőoktatásban az élsportolói ösztöndíjak rendszere egyéni tanrenddel, kollégiumi lehetőséggel. Szalay szerint az élsportolók bejutását akár pluszpontokkal is segíteni kell.
3. Lance Armstrongot „sorozatos doppingcsalónak” minősítette az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynökségének jelentése; a kerekes korábbi csapattársai, akik rá vallottak, mindössze 6-6 hónapos eltiltást kaptak.

E heti sztárjaink
Laurencz László, kézilabdaedző, korábbi szövetségi kapitány
Urbán Flórián, volt válogatott labdarúgó
Horti Gábor, sportkommentátor

Laurencz László

1. Hát akkor nincs miről beszélni. Egyértelmű a helyzet: Natasának időben kellett volna rendezni a dolgokat, ha ilyesmi forgott a fejében; a szabály az szabály. De az egész dolog kezd már az egész magyar sportra nézve dehonesztáló lenni. Az is, hogy egymás után mennek el a versenyzőink, és az is, ahogy.

2. Az amerikaiak már kitalálták ezt; ügyesen kellene másolni, csak kérdés, hogy megvan-e hozzá a megfelelő anyagi fedezet. Az ötlet nem rossz, előbb is rá lehetett volna jönni. Kétségtelen, hogy az élsportolók jövőjéről sem ártana gondoskodni, illetve megadni rá a lehetőséget, hogy ők gondoskodjanak róla. A pluszpontok kérdésén lehet vitatkozni, de ha már valaki letett valamit az „ország asztalára”, akkor jogosnak tartanám azt is. De csak azoknak, akik tényleg felmutattak már valamit.

3. Teljesen egyetértek azokkal, akik szerint ez igazságtalan. Én a BTK-t nem ismerem: aki segít a nyomozóhatóságnak, az valamilyen kedvezményt kap, de ekkorát? Ez azért nagyon sok. De disznóság ez az egész. A pénz meg az eredmények hajszolása sok embert megbolondított már az élet minden területén, és akár az egészségüket is feláldozták emiatt.


Urbán Flórián

1. Hivatalosan, papíron, a Kovács úr volt az edző? De amúgy meg nem? Szerintem marha egyszerű ez: a magyar futballban is van ilyen, hogy odatesznek valakit a kispadra, akinek van papírja, és az elosztja a munkát meg mindent azzal, aki úgy dolgozik, hogy nincs edzői papírja. Szóval ezt Janics is beszélje meg Kovács úrral meg a férjével, ne a szövetségtől követeljen semmit, oldják meg egymás között, hogy kinek mi jár. Rövidre kell már zárni ezt az ügyet: fogadjuk el a döntését, menjen, de ez már sok, hogy „oké, megyek, de még a férjemnek is kéne egy kis pénz a szövetségtől”. Ez már szappanopera-jellegű.

2. Biztos, hogy ez nem rossz dolog, van ilyen Amerikában is az egyetemeken, persze az Amerika, nem Magyarország. De ebben én nem vagyok nagyon otthon. Az fontos, hogy legyenek minden sportágban olyan létesítmények, ahol a fiatalokat lehet edzeni, és olyan edzők dolgozzanak ott, akik az utánpótlásban akarnak dolgozni, és megfelelő szakmai színvonalon állnak. Ez a legfontosabb. A pluszpontok és egyebek ezután jönnek: nem mondom, hogy rossz ötlet, de fontos, hogy legyen létesítmény, legyen jó edző, és az az edző legyen megfizetve, ne másod-, harmadállásban szálljon még be egy kicsit.

3. Huh. Nagyon aranyos történet. Ha valami történt annak idején, és aki akkor nem szólt, az maradjon is csendben. De az biztos, hogy ezeket a többszáz kilométereket nem Supradynnal tekerik, nem a C-vitamint kapkodják be reggel. Mégis: ha valaki tudott és tud valamit, akkor szóljon akkor, ne utólag, ne évek után. Ha akkor és ott szól, hogy „hahó uraim, Lance sporttárs itt annyi mindent bekapkod, hogy az nem emberi”, az oké, de ha akkor csendben maradt, akkor most is maradjon csendben. Ennek olyan vádalku-jellege van, és ez eléggé visszatetsző az én szememben.


Horti Gábor

1. Úgy néz ki, hogy mindent meg kell enni, amit Janics megfőz nekünk. Nagyon éhes szájakat kell betömnie a szerb szövetségnek, ott majd biztos sokkal jobb lesz minden. Állítólag a férj csak azért szállt be a hajóba, hogy meglegyen az egyensúly, most meg már pénzt követel. Én is kérek akkor pénzt, mert én ismerem Janics Natasát. Sőt, még a menedzserét is, úgyhogy duplán követelem a pénzt. Kéri itt Janics, hogy ne bántsuk; rendben. Nem érezte jól magát; oké. De akkor ne érezze jól magát azzal a pénzzel, ami szerinte még jár neki, akkor azt az öt kilót se élvezze ki, amit itt kapott.

2. Magasztos gondolat, de ezzel nem talált fel semmit sem. Működött ez a hetvenes-nyolcvanas években: a szocialista haza hősei kaptak öt pontot. Eddig is megtettek egyébként mindent az iskolák, szóval nem egy korszakalkotó ötlet ez. Az egyetemeknek is kell a dicsőség, megtesznek ők mindent.

3. Hirtelen az jutott eszembe, hogy örvénylik ott minden, mindenki bűnös, senki sem bűnös? Akkor kellett volna büntetni meg eljárni, amikor megnyerte azt a sok mindent. Most már kit akarnak büntetni? Armstrong már a kutyasétáltatástól is visszavonult. Nem értem én ezt a háborúzást Armstronggal, aki még az Úristennek is a barátja volt, be is jelölte a Facebookon. Most mindenki háborúzik? Akkor kellett volna hangoskodni, akkor kellett volna ítélkezni. Még lehet, hogy könyvet is megjelentet majd Armstrong, és jobban keres vele, az igazság bajnokaként, mint a Tourokkal.

forrás : http://www.samsungsport.hu/egyeb-sportok/20121015/mindent-meg-kell-enni-amit-janics-natasa-megfoz-nekunk/

Janics Natasa férje, Andrian Dusev igényt tart az olimpiai edzôi jutalomra. Pedig Bulgáriában sem tudják, dip­lo­má­zott-e ­egy­általán.

Senki sem lepődik meg azon, hogy a Janics Natasa-szappanopera mindennap egy új fejezettel bővül. Amint azt korábban a Szerbiába visszatelepülő háromszoros olimpiai bajnok kajakos edzője, Kovács László elmondta, 9 millió forintos edzői jutalmára igényt tart Natasa férje, a bolgár Andrian Dusev. Natasa a szegedi búcsú-sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy Kovács László megcsalta és meglopta őt, sőt kiemelte, a legutóbbi olimpiai ciklusban csak Dusevet ismeri el edzőjének.

– Ennek ellenére az olimpia előtt Kovács Lászlót jelölte meg trénerének – mondta Ábrahám Attila, a szövetség főtitkára. – Nekünk nincs tudomásunk arról, hogy Dusev bármilyen jogon megkaphatná a jutalmat, már csak azért sem, mert a diplomáját nem honosította, és a MOB több kritériumának sem felel meg.

Andrian Dusev papír nélkül is magáénak akarja a jutalmat

Petrovics Kálmán, a szegedi kajak-kenu klub igazgatója elmondta, Dusev két éve egy fénymásolt edzői diplomát adott le, ez azonban kevés volt ahhoz, hogy hazánkban edzőként működhessen. Ezért Petrovics e-mailben tájékoztatta a családot arról, hogy miként lehet honosítani az edzői diplomát, de erre azóta sem került sor.

– Natasa kérése volt, hogy Kovács László edző mellett a férje is ott lehessen a motorcsónakban – mondta Petrovics –, de hogy az edzője lett volna, az barokkos túlzás. Úgy vagyunk vele, mint a mesében a farkas és a kismalac, betolta a lábfejét, aztán már benne van a fazékban...

Egyre több emberben vetődik fel az a kérdés, hogy Dusev tényleg rendelkezik-e edzői diplomával. Felhívtuk a bolgár kajak-kenu szövetséget, ott azt a tájékoztatást kaptuk, ők nem tudják, van-e megfelelő képesítése, és azt ajánlották, hogy a szófiai Nemzeti Sport ­Aka­dé­miá­nál érdeklődjünk, de a helyi TF-et nem tudtuk elérni.

Dusev igazolni tudta volna magát, ha két év alatt honosítja állítólagos edzői diplomáját, de az, hogy igényt tart Kovács jutalmára, vélhetően egy frissen kipattant ötlet. Hiszen ha tényleg úgy gondolják, hogy az elmúlt négy évben ő volt párja igazi edzője, nem Kovácsot jelölik meg a MOB adatlapján pár hónappal az olimpia előtt.

forrás   http://borsonline.hu/20121014_a_bolgarok_sem_tudnak_dusev_edzi_diplomajarol

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr34850352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása