He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Napi idézet (kávé helyett)

2012.10.14. 16:15 Ayuamarca

"Ha valaki nevel egy tehenet, azt levonhatja az összköltségéből. Ha valaki százat, akkor annyit. A gyereknevelésnek is vannak költségei. Az állam bizonyos mértékig ezt most elismeri, és leírható az adóból. Egy gyermek felnevelése legalább olyan hasznos, mint egy tehéné. Nem volt normális rendszer, ahol a teheneket "leköltségelhetted", a gyermeknevelésre fordított összeget nem."

Révész Máriusz, "Nagy lesz a baj!" Magyar Narancs XXIV. évf. 40. szám 18-19. oldal

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr754848041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

guma 2012.10.14. 17:22:33

na ez a családügyi tanácsadó szöveg napok óta b@ssza a fejem!

már párszor neki futottam, hogy írjak erről az állatról aki a gyerekeinket a haszonállattartásával említi egy napon.

de mint tapasztaljátok még a címekkel is hadilábon állok. annyiszor átírom mert többet és mást akarok mondani, hogy véletlenül a leghibásabb változat marad fent.
köszönöm, annak helyre igazított! :)

rettenetesen megalázó és morbid ez a szemlélet is, és szinte minden amit ez a mi pénzünkön gazdagodott gazdag úrigyerek kolonia a társadalom asztalára szarik...

Horizont 2012.10.14. 17:39:27

@guma: Maragaríta bevallom, hogy én szoktam a címben javítani, mert zavar ha nem nagy betűvel kezded. Nem haragszol ugye? Szeretetből és a blog érdekéből ha már néha sokan vagyunk:)))

Rogánról tudjuk, hogy kis f@szfej, celebecske politikusocska, gyenge eresztésű. Nem hiszem, hogy úgy gondolta ahogy mi értettük.Csak tuskó, amikor a észt osztották lemaradt!

Ayuamarca 2012.10.14. 17:53:25

@Horizont: nem Rogán, hanem Révész. Akit megvertek 2006-ban. Ahogy olvastam ezt, két lehetőséget láttam magam előtt:
1. 2006-ban teljesen hülyére verték, akkor érthető az ilyen szöveg, csak az nem, hogy országgyűlési képviselő, plusz négy bizottság tagja, plusz egynek az elnöke. Aki odaültette, az is ilyen agybeteg barom kellett legyen.
2. nem kapott eleget 2006-ban. Ez esetben szívesen helyrebillentem a mérleget, és rendkívül kevés szabadidőmből áldozok pár percet az összerugdosására. Csak hogy egy kis észt verjek a fejébe, és tudja kinek a gyerekeit hasonlítsa tehénhez.

Egyébként a hasonlat nagyon jól megmutatja mik vagyunk mi az ő szemében (most nem beszélnék az egész fideszről, mivel nem tudhatom 100% biztonsággal az ő álláspontjukat)(bár azért sejtem): haszonállatok. Így már érthető az oktatás tönkretétele, mivel egy haszonállatnak nem kell tanulni. Annak dolgozni kell, húzni az igát és kész.

Mondjuk ebből a szempontból viszont nem értem az egészségügy szétverését. Ha a haszonállatok elhullanak betegségben, ki a tököm fog nekik dolgozni? És ha már mi barmok vagyunk, akkor azért megkérdezném, tudja-e mi a sorsa a hozzá hasonló heréknek?...

guma 2012.10.14. 17:54:28

@Horizont: inkább : nagyon köszönöm a figyelmedet! :))))

aztán, hogy gondolta és mit mondott valaki ebből a brancsból - sajnos már követni sem lehet, meg kell beteges gondolkodásukat.

az állatot amit leköltségelhetsz - hasznáért tartod.
na már most - a gyereket biztos nem!

most, hogy a tákolmány alaptézise lett a gyerek-szülő kapcsolat anyagiakra is lebontva, már semmi jóra nem gondolhatsz...
illetve csak annyit, hogy ennyit is érsz!

de nem ragozom, mert ezt a gondolkodást a nyugdíjtörvény tervezetük is hordozza (már nem csak a gyerekszám számít, hanem mennyi felsőfokú iskolázott belőle!) - szóval megint belekeverik a szociális vonalat...

és most nem is mondok többet, mert tiszta görcsbe áll a gyomrom az undortól.

Horizont 2012.10.14. 18:22:28

@Ayuamarca: Bocsánat de annyira egyformák, rá gondoltam mármint Révész Máriuszra de Rogánt írtam. Na mind a kettő olyan kis porbafingó:)Mindent meg mernek maguknak engedni. Remélem nem örökre.
süti beállítások módosítása