He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

megvagy!!!

2012.09.17. 08:05 guma

Valaki árulja el egy "vén csajnak" : miért kell még a kormányunknak is adatokat gyűjteni rólunk pl a levelező trükkel és a TEK-nek miért nem kell bírósági engedély ilyen jellegű munkájához? Az AB miért hallgat nálunk?

Azt sokan tudják, hogy a mobilszolgáltatók bizonyos adatokat őriznek rólunk. Azt viszont már jóval kevesebben, hogy mennyire részletesek ezek az akár két évig is megőrzött információk. Egy animált térképen mutatjuk meg, hogy gyakorlatilag minden másodpercünk le van követve, akár szeretnénk, akár nem.

Malte Spitz német zöldpárti képviselő szerint a rendszerváltás előtt a titkosszolgálat nem rendelkezett olyan ismeretekkel az emberekről, mint ma a mobilszolgáltatók. Az Átlátszó.hu által idézett politikus egy per során megkapta a mobilszolgáltatójától azokat az adatokat, amelyeket egyébként az összes szolgáltató ismer az összes előfizetőjéről. A politikus a kapott adatokat nyilvánossá tette a Zeit Online-on.

A lap aztán kombinálta ezeket a Spitzről az interneten bárki számára elérhető információkkal (például blog- és twitteres bejegyzések), eredményként pedig egy olyan térkép született, amelyen valószínűleg maguk a készítők is meglepődtek. A Zeit oldalán lévő látványos térkép alatti lejátszás gombra kattintva visszakövethető minden: mikor hol tartózkodott, mikor szállt vonatra vagy repülőre, hol dolgozott, hol aludt, mikor telefonált vagy sms-ezett.

Malte Spitz a TED konferencián tartott előadásában megmutatta a térképet, illetve azt is, hogy szerinte milyen veszélyekkel jár, hogy ezeket az adatokat a cégek az uniós szabályozás alapján 6-24 hónapig megőrzik rólunk. Az angol nyelvű, de magyar feliratos előadást alább megnézheti.

forrás : http://hvg.hu/Tudomany/20120803_mobilszolgaltatok_adatok_megfigyeles

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr684780862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kormányzó 2012.09.17. 09:08:02

T. "vén csaj"!
Hallottál már a fasizmusról?Igen?
Akkor tudod a választ.
Még nem?
Akkor most, meg is tapasztalhatod.

miről van itt nagybasz0 2012.09.18. 11:34:51

Mivel járultál hozzá ma az antifasizmus győzelméhez?

ATV-t néztem
17% (4 szavazat)

Elhatárolódtam
13% (3 szavazat)

Népszavát és Népszabadságot olvastam
4% (1 szavazat)

Antifasiszta internetes oldalakat olvasgattam
4% (1 szavazat)

Meghallgattam az öszödi beszédes CD-met
13% (3 szavazat)

Ma túl erős volt a fasizmus ezért az ágyneműtartóban rettegtem
50% (12 szavazat)

Összes szavazat: 24
süti beállítások módosítása