He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

láncolat - a "Gumiszobából"

2012.07.15. 18:57 guma

Ma egy fiatal párnak és az örömszülőknek illett volna jó kis zenét linkelnem... :)

Aztán nem tudtam kivonni magam a hétköznapokból, mert kaptam egy képet - ez pedig bemutatja élethűen miért illant el "zenés" hangulatom.lancolat.jpg

Évig ügyesen szimuláltad, hogy a demokrácia híve vagy. Aztán elkanászodtál. Pofátlan lettél és telhetetlen. Ma már a szimuláció minősége se érdekel. Te is tudod, hogy a számlát egyszer benyújtjuk.

T. Kötsög magyar politikai elit!

Bocs a késői válaszért, de csak most került a kezembe a 2007-es leveled. A haverod be…..a a monitor mögé, ott meg nem járok minden évtizedben.

Ellentétben veled, én biztos vagyok benne, hogy nem vagy tisztában a demokrácia játékszabályaival. Rád fér némi felvilágosítás. Finoman fogok fogalmazni. Te pontosan tudod, mire gondolok, ha azt kérdezem: Anyád hogy van?

1990 után pár évig ügyesen szimuláltad, hogy a demokrácia híve vagy. Aztán elkanászodtál. Pofátlan lettél és telhetetlen. Ma már a szimuláció minősége se érdekel. Nyíltan diktálsz, mintha te lennél élet és halál ura. Ki foglak ábrándítani. Te egy kis hatalombeteg törpe vagy, aki szellemi és fizikai hátrányait féktelen arroganciával és cinizmussal kompenzálja.

A pribékjeiddel együtt sem vagytok kétszázezren se. Mi meg kilenc és fél millióan vagyunk. Minimum! Na? Érdemes ugrálni? Úgy fogsz járni, mint az egyszeri bolond a Lipóton. (Azért zártad be, nehogy oda kerülj?) Odasomfordálsz a kerítéshez és leszólítasz egy járókelőt: Figyi haver, sokan vagytok odabent?

Tudom, hogy mennyiért ebédelsz, és mennyi a benzinpénzed. (Felírtuk a többi mellé!) És tudod, miért? Mert voltam olyan béna, hogy megbíztam benned. De ennek most vége édes egy komám, egyszer s mindenkorra vége. Te is tudod, hogy a számlát egyszer benyújtjuk.

Ez neked „legálisan” jár, mert te hozod a törvényeket. Belátom, hogy történelmi hibát követtem el, amikor a Parlament közelébe engedtelek. De emlékeztetlek, hogy nem ezzel bíztalak meg. És ezt számon fogom kérni. Ellentétben veled, tanulok a hibáimból.

Ne reménykedj abban se – éppen mert te hozod a törvényeket -, hogy majd a te szabályaid szerint foglak elzavarni. Ugye nem gondolod, hogy komolyan veszem a szabályaidat, mikor te magasról teszel minden szabályra?

Pontosan tudom, hogy bal meg jobb nálunk nincs. Vannak nagyon nácik, kicsit nácik meg néhány agyhalott, akitől annyira nem kell félni. Különben ugyanaz vagytok, csak nekünk játszotok ecseri főemlőst, mintha külön rágnátok a gittet. Sajnos ezt sokan elhitték, mint itt látható.

Szerinted elhisszük Orcsány Vikenc diplomaügyeit is? Szegénykém. Egyik azért van hatalmon, mert a másik odasegítette. Szerinted mi nem tudjuk, hogy Fletó csak azért lehet címlapon, mert „elloptátok” a dolgozatát? Mellesleg, képzelem mi lehetett benne. Egy marxizmus meg egy leninizmus között egy párthatározat. A balatoni borok a huszadik kongresszus határozatainak megfelelően viselkednek. Naná! Az a mellékletben volt, hogyan kell „törvényesen” lenyúlni néhány szőlőhegyet.

Emlékeztetlek 1514-re, 1703-ra, 1848-ra, és 1956-ra. Tudod mi történt akkor? Híg fécesztől volt sárga a fajtád alsóneműje. Most nagy a szád, mert nem látsz tovább az orrodnál és nem hiszed el, hogy mi már láttunk karón oligarchát. Azt meg főleg nem hiszed el, hogy mi még akkor is itt leszünk, amikor téged már régen széthordtak a kukacok.

Gondolom, abban spekulálsz, hogy ha eleget loptál, eltűnsz a világ szeme elől és Thaiföldön élsz szerelmi életet, bis hundertzwanzig. Most ugyan nem áll föl a szerszám, mert szorongsz, de majd Thaiföldön minden nap másik örömlány fog belé életet lehelni. Tudod, hogy ezt milyen gyorsan meg lehet unni?

Szerinted miért lett öngyilkos a TriGránit elnöke? És a REAC klubigazgatója? És a Samsung örököse? Rég rájöttek, amire te nem bírsz, mert sanyarú gyermekkorod volt, hogy a következő milliónak már semmi értelme. Más ötletük meg nem volt.

Úgy végzed, mint Whitney Houston. Jobb esetben. Ha peched van, lovak farkán.

Szeretnél vatikáni útlevelet Argentínába? (Ezért nyalsz gyerekrabló pederasztáknak?) Hallottál róla, hogy a Moszad onnan kaparta elő Adolf Eichmannt? Biztos nem hiszed, de a világ egy falu. Sok jóra ne számíts. Azok a zsaruk, akiket most ránk küldesz, élvezettel fognak felrúg… ööö… finoman távozásra kérni, a padról, ahol egy kicsit megpihennél. Örülhetsz, ha egy hajléktalanszállón befogadnak. Majd ne lepődj meg, ha az ágyszomszéd leköp, mert miattad lett hajléktalan.

Arra se számíts, hogy gyereket csinálunk, neked rabszolgát. Nem csinálunk. Klónozzatok! Importáljatok! Lopassatok!, az most menő.

És arra se számíts, hogy rendesen fogunk dolgozni, amíg rendesen meg nem fizeted. Kis pénz, kis foci, tudod. Szeretnéd a kreativitásunkat megvenni? Nem eladó. Neked nem.

Pakisztáni bevándorlókra spekulálsz? Ennyire aluldimenzionált vagy szellemileg. Még a náci haverjaidat se tudtad megkérdezni, mi is a gond szerte Európában a bevándorlókkal. Hogy tudd: csak ti vagytok a gond, velük semmi baj nincs.

Te azt hiszed, hogy a pakisztáni rabszolgáid engedelmesebb és szerényebb emberek lesznek, mint mi? Kistáska, semmit sem tudsz. Ők kukrival dolgoznak, hangtalanul.

Különben mi birkák vagyunk, fát lehet vágni a hátunkon. De csak egy darabig. A te legnagyobb félelmed, hogy nem tudod, meddig. Tájékoztatásul közlöm: Rákosi (Neeeem, nem Rákóczi) elvtársadnak hat évig sikerült. Bár nem volt se telefon, se tv, se internet, se autó, semmi. Mégis meg tudtuk beszélni, hogy forró vizet a kopaszra.  

Napóleon – bár ugyanolyan mérethiányos volt, mit ti – azért agyilag nem volt zokni. Azt mondta: Sokkal jobban félek attól a hadseregtől, amely tízezer birkából áll, de egy oroszlán vezeti, mint attól a seregtől, mely ugyan tízezer oroszlánból áll, de egy birka vezeti. Ez neked bizonyára túl bonyolult, de én a helyedben rettegnék a birkáktól.


Szerző: Berki Sandor

forrás : http://gepnarancs.hu/2012/05/a-nep-valasza-a-politikai-elitnek/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr904658341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása