He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

a jövö évi költségvetés nyertesei és vesztesei, ha a tervezet marad!

2012.06.18. 08:10 guma

Nyertesek lehetnek : A Miniszterelnökség, a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) és Terrorelhárítási Központ

2_o_ader-mti-kovacs_tamas.jpg2_orban3-NF.jpg

Tőlük vonják el a legtöbbet jövőre

Nagy vesztesek                         2012 (Mrd. Ft)    2013 (Mrd. Ft)    Elvonás
Önkormányzatok                       1042                     647                    –38%
Gyógyszertámogatás                 219                     158                    –28%
Központi Statisztikai Hivatal       12,4                      9,6                  –23%
Egyetemek, főiskolák                 158                     135                    –15 %
Táppénz                                         61                       53                     –11%

(Véleményem szerint évtizedekre veti vissza az országot ez a szemlélet, ahogy törvényekkel és elvonások ilyen mértékével minden írott és íratlan szerződést felrúg a kormány állampolgáraival szemben, lenullázva azok 90%-t.  Mindezt, egy pártállam kiépítésének érdekében. Ha hozzávesszük pl a Kossuth tér átépítést, a Természettudományi Múzeum költöztetését, a stadion építések és nem sorolom a többi piár kiadás milliárdjait - akkor lesz igazán világos, mennyit és miből romból a kormány. Építeni az ország gazdaságát lendületbe hozni képtelen, mert csak a milliárdosainak kiépítésén dolgozik. hiszen még a foglalkoztatás növelésénél is csak közmunkában gondolkodik [aminek szintén adóbevétel a forrása!].

Közben a legnagyobb visszaesést produkálta az EU-ban hiszen a magyar gazdaság 1,2 százalékkal csökkent az első negyedévben. A Szél Kálmán-tervben szereplő megszorításokat vezeti be, csak ez a spórolás a kormányra nem vonatkozik - mint látható az adatokból. Olyan aranyos tehát amikor máshol a király bicajozik vagy közösségi közlekedést használ [jó, van más példa is]. A képviselő kocsit nem kap, lakást nem bérelnek neki akkor Romániában "magánprogramon" levő Kövérre 4 testőr vigyáz, itthon meg a kis "magánhadserege" várja...

A családtámogatások értékét befagyasztja: a várt 5% körüli infláció mellett ez körülbelül ugyanilyen mértékű vásárlóerő-romlást jelent a családosok számára. Saját embereivel viszont bőkezű : pl a KEH bérköltsége 79% (!???) százalékkal növekedik majd, a miniszterelnökségé "csak" 53%-al! Az öregségi nyugdíjakat az infláció mértékével emeli, bár szavakban a középosztály pártja és az aktívak támogatója. Éles ellentétet mutat a kormány középosztály,- felemelkedésbarát,- munka értékű és családbarát retorikájával az is ahogy tízezrek veszítik el hozzáférésüket a társadalmi mobilitás egyik legfontosabb csatornájához, az ingyenes felsőoktatáshoz. Eszébe sem jut olyan nyugdíjreform bevezessen, amivel mondjuk jobban differenciálná a nyugdíj összegét a munkában eltöltött idő alapján. Minden intézkedés azt bizonyítja nem gondol a jövőre semmilyen formában kormányunk, pedig a mai vonalat sem tudja fenntartani, ha a fiatalokat, családokat semmibe veszi, minden utat lezárva - pl oktatás, egészségügy, stb  - előttük. Ezek tükrében valóban a kormány működésére és vezetőink hobbijára, privát jövő építésére kell adóforintjainkat önteni!?)

A legszembeötlőbb a Miniszterelnökség költségvetésének megtöbbszöröződése. Idén 4 milliárd forintjuk volt, jövőre 18 milliárd lesz, ha a parlament megszavazza a kormány tervezetét. A 14 milliárd forintos növekményből 8,5 milliárdot az magyaráz, hogy két kormányhivatal is a fennhatósága alá került. A legutóbbi kormányátalakítás után a Miniszterelnökséget alaposan megerősítették, államtitkárainak számát egyről háromra emelték.

Elkerülik a megszorítások a Sándor-palota környékét is. A KEH költségvetése 54 százalékkal növekedik a tavalyihoz képest, leginkább a személyi juttatások megugrása miatt. Schmitt Pál volt államfő járandósága közel 20 millióval fogja terhelni a hivatal jövő évi büdzséjét, valamint a részére vásárolt rezidencia ma még kikalkulálhatatlan fenntartási díjai.

Míg a rendvédelmi szervezetek nagy része örülhet, ha nem csökkent a támogatásuk, addig a Terrorelhárítási Központ (TEK) 3 milliárd forinttal több pénzből gazdálkodhat jövőre.
Az önkormányzatok viszont nem dőzsölhetnek, feladataik mellett a pénzüket is megnyirbálnák. Az idei 1040 milliárd forintos támogatásukat 647 milliárdra vágnák vissza. A Központi Statisztikai Hivatal is 23 százalékkal kevesebb pénzből gazdálkodhat jövőre, majd 3 milliárdot vonnak el tőlük.

De kevesebb jut családi pótlékra, táppénzre, gyesre, rokkantsági támogatásra és gyógyszerekre. A gyógyszerkasszából 61 milliárdot vennének ki a tavalyi 219 milliárdból. Táppénzre 12 milliárddal kevesebbet fordítanának, gyesre 2 milliárd, családi pótlékra pedig 1 milliárddal kevesebb maradhat.

forrás : http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/orban-es-ader-hivatala-a-koltsegvetes-nyertese-2091727

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr384595133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása