He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Emlegettük ezt a fotót......

2012.06.02. 12:43 Horizont

Hihetetlen dolgok  történnek. Pont valamelyik posztnál jött képbe ez a fotó és tessék ma mit olvasok?

Fotósának köszönheti életét a világ egyik legismertebb háborús képének szereplője. A kép amerikai fotográfusa és a kislányként a napalmbombázás elől menekülő Thi Kim Phúc több évtized után találkozott.

 

Negyven év telt el a történelem egyik leghíresebb fotójának elkészülte óta. A vietnami háborúban készült képen menekülő gyerekek láthatóak, a csoport közepén egy fájdalomtól zokogó, sokkos állapotban lévő, mezítelen kislány szalad. A fotót 1972. június 8-án készítette Nick Ut, az amerikai AP hírügynökség fotósa Trang Bang faluban. Alig néhány pillanattal azelőtt dobtak napalmbombát a dél-vietnami erők repülői a településre. A kislány, Phan Thi Kim Phúc mindössze kilencéves volt akkor. A füstölgő, átforrósodott betonúton futva kapta lencsevégre a fotográfus.A fotót készítő Nick Ut azonban nem hagyta magára a kislányt. Felkereste a kórházban, gyógyszert szerzett neki és megígérte, találkozni fognak még. Erre néhány évtized múltán került csak sor.

Ha Nick nem segített volna, már halott lennék. Kómába estem, a harctér szomszédságában egy tábori ágyon feküdtem, a helyzetem kilátástalan volt. Később számos műtéten estem át, a bőrömet szinte felperzselte a napalm. Az orvosok erőn felül teljesítették feladatukat. Mindehhez azonban Nick közbenjárása kellett. Életem végéig hálás leszek neki – nyilatkozta a 49 esztendős, emberjogi aktivistává lett asszony az évforduló kapcsán.    

Szeretem a jól végződő történeteket!
 

Szólj hozzá!

Címkék: bors forrás:

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr494561036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása