He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Perceken belül elindul 140 milliárd forint 180 ezer számlára!

2012.01.19. 11:22 guma

 Ma délelőtt tíz óra után Fazekas Sándor ünnepélyes körülmények között megnyom egy gombot egy számítógépen. Ezzel 140 milliárd forintot, a 2011. évi uniós területalapú támogatások második felét indítja útnak.

Az unió fizeti a magyar gazdálkodók támogatásainak csaknem 80 százalékát.

 

Ma délelőtt Etyeken, egy tehenészeti telepen Fazekas Sándor agrárminiszter saját kezűleg indítja 180 ezernyi gazdálkodó számlájára a tavalyi uniós területalapú támogatás második felét, összesen csaknem 140 milliárd forintot. Az első 50 százalékot még tavaly október 16-átóél utalta ki az agrártárcához tartozó Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH). Ez egy Brüsszel által engedélyezett előleg volt – normál esetben december 1-jétől indulhat e támogatások kifizetése.

Most tehát a második adag indult el, de mellette még a tejtermelőket segítő támogatás második felét is ma utalja az MVH – vélhetően innen jött az ötlet, hogy az agrárvezetés egy 1000 egyedes nagytehenészetre vonuljon ki és ünnepélyes keretek között indítsák útjára a gazdálkodók életében meghatározó uniós közösségi támogatásokat.

 forrás : http://www.szabadfold.hu/gazdanet/perceken_belul_elindul_140_milliard_forint_180_ezer_szamlara

Conv eus helyzetünkről írt pár szót. Ez viszont eszembe juttatta a tegnapi EP ülést, és valóban elképedtem a kritikán aluli hülyeségeken ami ott hallható volt. Az ember aki sosem hazudott is hozta igazmondó formáját pl alkotmányunkról...

Nézd meg ezt az összefoglalót és megérted mi a bajom azzal aki szemrebbenés nélkül hinti a sületlenséget :

http://civilpalya.blog.hu/2012/01/19/az_1949_es_kommunista_alkotmany_legendaja?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_01_19&utm_campaign=index

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr73589473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

conv 2012.01.19. 15:43:37

ez nem fedezi azt az összeget ami kiesett a magyar agrárium unió általi szétverésével.
főként, mivel pl. pont a tejiparhoz kapcsolódóan, a magyar tej azért drágább a külföldinél, mivel az import tejtermékekre kell fordítani a támogatást nem az export termékek termelésére. pont mint a cukoriparban. Fura módon míg nem voltunk eu tagok, fényesen jövedelmező volt a cukoriparunk (még az uniós országok felé is exportáltunk) mióta beléptünk, az uniós cukor kvóta alapján egyetlen cukorgyárat sem éri meg fenntartani az országban, mi több, nem is szabad.

szóval szépek ezek a számok, csakhogy nem lenne a támogatásra szükségünk ha nem léptünk volna be az eu-ba.
és nem utólag pofázok, én ellene szavaztam, mivel a politikusainkkal és a seggfej polgárainkkal szemben, én elolvastam a "jaj-de jó lesz és mennyi támogatást kapunk majd" részen kívül, a kötelezettségek és szabályozások részt is, a már akkor meglévő gazdasági és ipari kontrollokról.

conv 2012.01.19. 15:47:47

@conv: pl ezért tudtam megszüntetni időben, az unióba lépés utáni első munkanapon a műemlékfelújítással foglalkozó vállalkozásomat. jól tettem mint látható, azóta már nincs generál kkv a szakmában és pénz sem igen van a munkákra.

guma 2012.01.19. 16:33:45

@conv: nincs vitánk! :)
amit azonban nem említetél, már addigra minden normálisan működő üzemet eladtak, és kedves vezetőink a csatlakozási tárgyalásnál a termelési "jogok" nagy részét is eladták
(emlékszel a vágásokra jött a dotáció nem csak az állatoknál...
sőt a földet is "eladták" aminek moratóriumát 2002 után sikerült meghosszabbítani és ma már nem is tudom hányadik hosszabbításon vagyunk túl.
nagyon utálom őket, undorodom a hazánkat lerablóktól.

azóta mennyi mindenre nincs pénz...
csak a vezetőinkre jut elég.

más : igazad lett a cigi ellenes lesoktató gyógyszer, stb rekord mennyiségű reklámot kap. vajon kinek az érdekszférája lehet?

más : qrva fáradt vagyok. pakolok, pakolok. zsákólom, dobozolom a ruhákat, könyveket, iratokat, stb
már a kőműves meló megvan, de hogy a többit mikor folytathatjuk - rejtély
semmit sem tudom, hol van és még a lábosokhoz sem férek oda, szóval senkinek sem kívánom ezt...

bandika gazdája 2012.01.19. 17:18:35

@conv: Mindegy volt mire szavazol, ugyanis ha jól emlékszem "véleménynyilvánító" népszavazás volt, vagyis szavazz amire akarsz, leszarjuk! Ugyanis mikor kiírták a népszavazást, akkor már megtörtént a belépés ha jól emlékszem. Így néznek hülyének bennünket nap mint nap.

bandika gazdája 2012.01.19. 17:20:03

@guma: Ne is mondd! Én még előtte vagyok, de ez az átmeneti állapot is unalmas már.

bandika gazdája 2012.01.19. 17:23:02

@guma: Hát, kinek mitől megy fel a vérnyomása. Nekem pld. a Kónbenditet kívánkozik pofánvágni de mielőbb!!!!

guma 2012.01.19. 17:36:36

@bandika gazdája: hehe :)

az más, amikor készülsz rá és szépen összepakolsz...
de én a múlt pénteken kb 7 vagy 8 napos meló nézett ki amiért "kicsit" ki kell pakolni.
most meg ki kell üríteni a szobát és ez már kész káosz lett (eredetileg a kanapét akartuk csak a szomszédba vinni.)

más
ez vonatkozik mindenkire : "valóban elképedtem a kritikán aluli hülyeségeken ami ott hallható volt."

amit az alkotmány miatt linkeltem az meg azért durva, mert mi szükség van, állandóan hazudni?
nem volt elég már, hogy sosem azt küldte ki amit elfogadtatott???
ez totál lejáratása az országnak, mert élnek itt külföldiek, sőt külföldön is vannak páran akik egész jól értenek magyarul...

szóval összességében meg van a véleményem...

conv 2012.01.19. 17:38:13

@bandika gazdája: tudom, hogy nem igen számított semmit, és igazából hitelesnek sem ismerem el, mivel nem volt többségi szavazás ugyanis nem volt50+% a résztvevők aránya.

csak azért mondtam, hogy ellene szavaztam, hogy ne az legyen; utólag nem nehéz okosnak lenni :)
a www.euvonal.hu/ -n és a kapcsolt ingyenes telefonvonalon, amin az eu-s tagsággal kapcsolatosan lehetett érdeklődni a "sajnos erről nem áll rendelkezésre adat" volt anno a válasz a gazdasági és ipari kontrollálásra vonatkozó kérdésre. ezt úgy tálalták, hogy azért, mert nincs ilyen.
fura módon az eu honlapján elérhetőek voltak ezek a dolgok csak hát ugye, lehetett számítani a 95% hülyére.

egyébként 2003. április 12-én volt a népszavazás, a csatlakozás meg 2004. május 1-jén

bandika gazdája 2012.01.19. 18:08:25

@conv: Nem is értem, hogy a véleménynyilvánító népszavazásnak mi értelme van! (Semmi.)Nyilván ezért nem is mentek el az emberek. Én sem. Pedig voltak információim az Ausztriában élő barátnőmtől, hogy mennyivel lett szarabb minden az EU-tól Ausztriában (is).

conv 2012.01.19. 18:48:09

@bandika gazdája: Nem vélemény nyilvánító szavazásnak indult, csak a részvételi arány alacsonysága miatt lett az.

érdekességként:
a népszavazás előtt a Medgyessy-kormány állami támogatásban részesítette a csatlakozást támogató szervezeteket, de az ellenzők nem kaptak támogatást, így nem is juthatott el az állampolgárokhoz a szükséges információ.
emiatt eleve meg lehetett volna vétózni a szavazás eredményét, még ha 80%-os is a részvétel, azonban, ha ez megtörténik, akkor nem lehet aláírni a csatlakozást görögországban egy hétre rá, azaz csak újabb 4 év múlva léphettünk volna be (ha belépünk).
ezzel aztán a rendszerváltás legnagyobb tétje: ki privatizálja az állami vagyont, és az eredményt: azok privatizálták, akik korábban kollektivizálták hamarosan elbukott volna, mert nem lett volna meg a nemzetközi támogatás a privatizált vagyon kimentéséhez, és eladásához, átruházásához.

ne legyenek kétségei senkinek arról, hogy az eu és vezetése nem más mint kapitalista elvű kolhoz, aminek a tagjai nem az állampolgárok, vagy nemzetek, hanem a tőkebirtokosok.

bandika gazdája 2012.01.19. 19:18:12

@conv: Pontosan nem emékeztem, de az derengett, hogy volt valami tökölődés, hogy véleménynyilvánító vagy ügydöntő. Arra azért kíváncsi lennék mi lett volna, ha 80% nemmel szavaz! Szerintem símán elcsalták volna. Akkor már el voltunk adva!

conv 2012.01.19. 19:37:29

@bandika gazdája:
magyarország 1991 óta volt társult tag, 1998-as luxemburgi csúcstalálkozó óta folytatott csatlakozási tárgyalásokat az euval, melyek 2002-re a végükhöz érkeztek. eldöntött tény volt a csatlakozás. olyat nem lehetett, hogy nem csatlakozunk.
süti beállítások módosítása