He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Egy vers......

2011.11.19. 17:13 Horizont

József Attila

  ŐS PATKÁNY TERJESZT KÓRT.....

 

Ős patkány terjeszt kórt miköztünk,
a meg nem gondolt gondolat,
belezabál, amit kifőztünk,
s emberből emberbe szalad.
Miatta nem tudja a részeg,
ha kedvét pezsgőbe öli,
hogy iszonyodó kis szegények
üres levesét hörpöli.

S mert a nemzetekből a szellem
nem facsar nedves jogokat,
hát uj gyalázat egymás ellen
serkenti föl a fajokat.
Az elnyomás csapatban károg,
élő szívre mint dögre száll -
s a földgolyón nyomor szivárog,
mint hülyék orcáján a nyál.

Lógatják szárnyuk az ínségnek
gombostűjére szúrt nyarak.
Bemásszák lelkünket a gépek,
mint aluvót a bogarak.
Belsőnk odvába bútt a hálás
hűség, a könny lángba pereg -
űzi egymást a bosszuállás
vágya s a lelkiismeret.

S mint a sakál, mely csillagoknak
fordul kihányni hangjait,
egünkre, hol kinok ragyognak,
a költő hasztalan vonit...
Óh csillagok, ti. Rozsdás, durva
vastőrökül köröskörül
hányszor lelkembe vagytok szurva -
(itt csak meghalni sikerül.)

S mégis bizom. Könnyezve intlek,
szép jövőnk, ne légy ily sivár!...
Bizom, hisz mint elődeinket,
karóba nem húznak ma már.
Majd a szabadság békessége
is eljön, finomúl a kín -
s minket is elfelednek végre
lugasok csendes árnyain.

1937. január

 

42 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr343396489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bandika gazdája 2011.11.19. 20:11:29

Lányok! Láttam ma a Kurucon egy négy videoból álló sorozatot egy öt gyerekes anyukáról, akit rohamrendőrök segítségével kilakoltattak. Egész délután bőgtem és még most sem vagyok jól. Legszívesebben meghalnék, hogy ne kelljen ebben az országban élnem. Mondom ezt én aki a minap itt titeket vígasztaltalak. Engem ennyire talán még soha semmi nem rázott meg. Nem mondom hogy nézzétek meg mert túl borzasztó, de nagyon el vagyok keseredve.

Horizont 2011.11.20. 14:26:10

@bandika gazdája:
Nem találom, belinkelnéd nekem? Nem vagyok mazohista.Csak tudnom kell a sötét oldalról is.

bandika gazdája 2011.11.20. 15:18:35

@Horizont: Nem tudok linkelni. A fejlécben van olyan, hogy VIDEOK. Ott megtalálod. Nem vagyok jobban egy nap elteltével sem.

guma 2011.11.20. 15:32:14

sziasztok!

most telepítettük újra a gépem (tehát én meg sem nézem, mert elég mára a rosszból!).
megyek bohemian-ba hangulatot javítani a vírus után! :)

Horizont 2011.11.20. 16:28:35

@bandika gazdája:
Megtaláltam, megnéztem, köszi. Most emésztem a dolgokat majd jövök egy kicsit később!

bandika gazdája 2011.11.20. 18:01:49

@Horizont: Félreértések elkerülése végett! Értem én, hogy a hitelt vissza kell fizetni. Azt is hogy nem volt már akkor sem jó ötlet felvenni tízmillió forint kölcsönt 5 gyerekkel. Ami engem felháborít (mi több kiborít) az az, hogy: 1. Arra van pénze az államnak, hogy kisgyerekeket állami gondozásba vegyen rendőri erőszakkal, és évente több millió forintért hajléktalant vagy bűnözőt neveljen belőlük, arra nincs, hogy egy kimicsinált üres önkormányzati lakásba betegye őket? 2. Mi az, hogy negyedáron eladom másnak a tulajdonát, hol élünk? 3. Hol vannak a kib...tt rohamrendőrök, mikor öregembereket ütnek agyon ötven forintért? Egy haldokló öregasszony meg öt gyerek ellen kimennek százával? 4. Nem tudom érthető-e, de a csaj mostmár a holmiját sem tudja elhozni, mert nem engedik oda, ezt máshol találtam. De az elején talán érthető. Ezt magyarok csinálták magyarok ellen. Most köptem egyet.

Horizont 2011.11.20. 18:36:03

@bandika gazdája: Na itt vagyok:)
Persze teljesen igazad van mindenben amit leírtál. De mint minden ez se fehér és fekete.
Nagyon, de nagyon sajnálom a nőt és a gyerekeket is,(férje nincs?) nagyon megrázó, pláne még megrázóbb amikor bevillantja a képeket,hogy volt egy boldog család!!! És már nincs. Nem értem ki volt az a barom aki kivezényelt annyi rendőrt. De szerintem a bejelentett tüntetés miatt voltak annyian.Más végrehajtásnál nincsenek ennyien.
Azt régóta tudjuk, hogy a jogszabályok rosszak.Nem értem, hogy pl. miért nem volt ott a pl. Nagycsaládosok Egyesülete, gyermekvédők, nem akik elvinni akarják hanem akik megvédték volna szegénykéimet. Egymásnak feszült két oldal, de olyan érzésem volt, hogy már nem is szegény család volt a fontos. Bebizonyosodott, hogy hiába parlamenti képviselő semmit se tud tenni. Azért haragszom amikor a rendőröket szidják ÁVH meg ilyenek,a rendőrnek ez a munkája parancsot kap, nem tagadhatja meg, vagyis igen, de akkor következménye van. És lehet, hogy jövőhéten az ő anyukáját lakoltatják ki a Nyírségben más rendőrök felügyelete mellett.Azt is megfigyeltem milyen pökhendi a hatalom a mitugrász kerületi rendőrkapitánnyal az élén ugye. A sok ember aki csak fotózott filmezett, nem csak újságírók, civilek is. Borzalom. mint egy hatásos film amit a rendező rosszul instruál.Közben meg ott van egy nyomorult család, akik alól kihúzták a talajt. Szegény idős anyukája is.
Szóval jó megoldás nincsen, hogyan is lenne,hallom hogy sorban ugranak ki a tulajdonosok az ablakon végrehajtás közben. A köztünk élő rothadó kapitalizmus amiről kisiskolás koromban pont így gondolkodtam, hogy ilyen lehet és milyen büszke voltam, hogy én itt élek és nem "ott". Orbánnak meg levetíteném, és számon kérném rajta az unos untalan reklámozott mondatát," mi senkit nem hagyunk az útszélén" Bassza meg.....

bandika gazdája 2011.11.20. 18:59:38

@Horizont: Nem is annyira az asszonyt sajnálom (persze őt is mint egy embert, anyát, nem tudom mennyire "ludas" ebben) engem az rázott meg annyira, hogy símán kivonul a gyámhatóság és összeszedi a kicsiket mint a sintér a kutyákat. Ez a családbarát politika? Nem tudom hol van (volt) az apa (apák?). Ha él akkor dögöljön meg, én valamiért úgy gondolom meghalt. (Volt ott egy fekete fehér fénykép ami erre utalt. Persze erre is gondolni kell, az én férjem 42 évesen makk egészségesen halt meg. Egyik öcsém meg 36 évesen két óvodás gyerekkel infarktusban. Szomorú, de be kell kalkulálni. Ez az egész nem lenne ha az országban lenne elég bérlakás. 90 óta kivétel nélkül minden kormányt életfogytig be kellene utalni Gulágra.

guma 2011.11.20. 19:18:39

na én ezért nem nézzem meg - nem bírnám cérnával...

@Horizont: kilakoltatási moratórium - míg a szocik voltak, csak ezt hallottad.
most 25 ezren kifizették kp-ban (ebből 434 hitelt vett fel! és úgy)a csökkentett árfolyammal - és ezt az akciót a többi hiteles drágán megfizeti (meg mi).

tavaly 400 valamennyi ember fagyott meg és most is elindult a fagyhalál sorozat...

novemberben van, családoknak persze, hogy az utcán a helyük, de nem az útszélén mert ott nagyon szem előtt vannak...

@bandika gazdája: ne is gondolj bele, mert én föl sem tudom fogni mi lesz amikor az emberek mellé a kutyafalkák is megjelennek az utcán...

conv 2011.11.20. 19:43:42

@bandika gazdája:
Van elég bérlakás.
(persze, ha arra gondolsz, hogy önkormányzati/állami tulajdonú bérlakás, akkor nincs)
Azt figyelembe kell venned, hogy a magyar ingatlantulajdoni állapotok sokkal "gazdagabbak" mint a nyugati állapotok.
A "gazdagság" alatt azt értem, hogy a népesség arányában nagyságrenddel nagyobb a saját tulajdonú lakással rendelkező populáció mint az irigyelt nyugaton, ahol normális bérekből élnek az emberek.
A magyarországi magántulajdonú bérletbe kiadott ingatlanok sokkal nagyobb szórást mutatnak tulajdonosi létszámban, mint nyugaton.
Nyugaton saját tulajdonú lakással azok rendelkeznek akik minimum a középosztályba tartoznak. Sőt ismerek olyan orvos-ügyvéd házaspárt, akik bérelt lakásban élnek és eszükbe sem jut lakást venni, a főbérlő tartja karban a lakást, háromévente kifestet, ha bármi gond van a lakással ami nem a rendeltetésszerű használaton kívül keletkező probléma, (gépészet/nyílászárók/fűtés/csőhálózat/stb amortizációja, modernizálása) akkor ő csináltatja meg, ők csak egy telefont engednek el a bérlemények gondnokának.
Itthon, ha egy értelmiségnek nincs saját lakása, akkor az egész família kétségbe van esve, a környezete pedig lenézi.

conv 2011.11.20. 19:58:06

@conv: azt akarom mondani, hogy lenne elegendő állami/önkormányzati bérlakás, ha nem lehette volna a nagy rendszerváltós és pár évvel előtti időszakban már szarér-húgyér felvásárolni az önkormányzati bárlakásokat.

mondok egy példát. Kecskeméten a Budai utcában is biztosan emlékszel, a nyolcvanas években még szinte csak önkoris bérlakások (belső udvaros több lakásos) házak voltak és a jókai utcában is.
Ma már egy sincs. A bérlakásokat megvették a "lakók" (valójában pár csókos volt pártfunkci, akik a lakóknak kifizették a vételárat + x%-ot és már az övék is volt a lakás) pár éven belül lebontódtak és nagy házak, társasházak, irodaházak épültek a helyükön, vannak ott most is eladó és bérlakások, csak már nem állami/önkormányzati tulajdonban.
De elég ha csak belenézel az újságba az albérlethirdetéseknél. rengeteg van hirdetve. a széchenyiben anyámék szerint minden 10. lakás kiadó, vagy ki van adva albérletbe.
De itt pesten is, a lépcsőházunkban van 12 lakás, ebből 7 albérletbe van kiadva. Három család a vidéki lakásának a bérbeadásából fizeti az itteni bérleti díjat.

tokmányos 2011.11.20. 19:58:13

Ma nem irkálok .Nem rég jöttem haza.El vók kenődve. Kikaptam.... Idő zavarban elnéztem egy tisztet.Pedig már 4,5 órája küzdöttem,és remi volt az állás. Szerencsére a kilakoltatás még nálam távolinak tűnik.( nincs hitelem) Inkább éhen döglök ,de akkor sem fogok felvenni hitelt! A film megnézése után ,felmerül bennem ,hogy mindent megtett -e a hölgy a kialakult szituáció elkerülésére? Muszáj volt hitelt felvenni????????????????? Hol van a férje? 5 gyerekének apja ? A zsidó pénzvilág elleni védekezés ,egyik lehetséges fegyvere ,hogy nem veszek fel hitelt. Félre ne értsétek, nem vagyok könyörtelen,hogy feltettem pár kérdést. Nekem is össze szorult a szívem ezen az embertelenségen.A pénz birodalom irányítói, megvették kilóra a világ összes államának korrupt vezetőit,akik kiépítették a jogi hátteret,a rendvédelmi szervezetekkel,a médiával együtt.Vajh miért van maffiavezér belügyérünk,a médiákban csak zsidó származású vezetők? A cigány származású zsidó bérenc orbánról ,nem is beszélve.

bandika gazdája 2011.11.21. 14:22:17

@conv: Én nem azt mondom, hogy nincs elég bérlakás. Azt sem mondom, hogy nem felelős sok ember (ha nem is mind) azért mert olyan helyzetbe keveredett amilyenbe. Én csak azon akadtam ki, hogy nincs más mód egy ilyen helyzet megoldására, mint hogy a gyámhatóság se szó se beszéd felmarkol három-hat éves gyerekeket, és elviszi őket miközben a szerencsétlenek az egészből egy kurva szót sem értenek ahelyett, hogy az anyának (akár hibás a helyzetbem, akár nem) adnának mondjuk albérleti támogatást hogy a kölykeivel maradhasson.

bandika gazdája 2011.11.21. 14:28:06

@bandika gazdája: Ami a többit illeti. Nem arról van szó hogy nincs elég bérlakás, arról van szó, hogy a magyar bérek nem teszik lehetővé a bérlést. Hiába akármennyi az átlagbér a KSH szerint, a legtöbb ember 80- 150 ezer forintot visz haza. Egy másfél szobás lakás bére és téli rezsije minimum 80 ezer forint. Ha egyedülálló, vagy egy keresetre hárman vannak mit fognak zabálni egy hónapig?

conv 2011.11.21. 14:34:57

@bandika gazdája: értem én a dolgot, de őszintén, ha ez egy ismeretlen cigány családdal történne meg, hogy a szülő nem tud fedelet, élelmet, iskolába járási hátteret biztosítani a gyerekeknek, akkor is fel lennél háborodva, hogy állami gondozásba veszik őket, vagy esetleg azt mondanád, adjunk nekik támogatást?

a helyzet az, hogy bármennyire is szívfacsaró ez a dolog, a jogszabályok alkotta szociális háló és a gazdasági helyzet nem teszik lehetővé a támogatást. az igazság az, hogy a gyerekeknek jobb helyük van átmenetileg, míg az anya össze nem szedi magát, talpra nem áll (lelkileg/szellemileg/gazdaságilag) az állami gondozásban.

conv 2011.11.21. 14:38:35

@bandika gazdája:
Erre a kijelentésedre válaszoltam a bérlakáshelyzettel kapcsolatban:
"Ez az egész nem lenne ha az országban lenne elég bérlakás."

bandika gazdája 2011.11.21. 14:43:24

@bandika gazdája: 80 ezer! Hülye vagyok. Csak a bérlés 60. Hol van a víz, villany gáz, közös költség, kábeltv, telefon, szemét, biztosítás stb.
Emlékszem nagyon jól, hányszor mondtam annakidején a seggfej kollégámnak, hogy ne vegyen fel valutaalapú személyi kölcsönt arra, hogy két hétig a horvát tengerparton dögöljenek, mikor már fizette egy méregdrága autó részleteit. Aztán egyszercsak meghalt infarktusban a főnök. mukahely nuku, asszony lelépett egy fiatalabb pasival autót elvitte, most aztán ott áll!
Felnőtt embernek ismerni kell sajátmagát. Én pld. tudom, hogy pénzügyekben seggfej vagyok, ezért nagyon óvatos vagyok, és soha nem vállalkoztam, mert az első héten átvertek és tönkretettek volna. Én arra voltam alkalmas, hogy MÁSNAK a cégét jól képviseljem. Nem szégyen az, csak kevesebb pénzzel jár. Akkor annyiból kell megélni oszt kész. Nem lehet mindenki gazdag, nem is kell. De akárhogy is van kisgyerekeket árvaházba vinni ha amúgy normális anyjuk van, az azért meredek. Vagy szociális segély meg lakbérhozzájárulás csak cigánygyerekeknek jár? Én csak ennyit mondtam.

bandika gazdája 2011.11.21. 14:56:16

@conv: Lehet, hogy sokmindenben igazad van. Az is lehet, hogy mindenben igazad van. De egy dologban biztosan nincs igazad! Egy kisgyereknek semmi szín alatt nem lehet jobb az állami gondozás. A cigánygyereknek a putriban is jobb, mint az állami gondozásban. Azért kellene olyen szegregált oktatás, ahol hétfőtől péntekig nevelik őket, de nem szakítják el a családjuktól, akármilyen család - majdnem akármilyen - család is az. (Itt persze csak szegénységre gondolok, nem bűnözésre.) Nekem van három kutyám. Látom mi a különbség a két családban nevelt kutya, meg a menhelyi kutya között, pedig már 13 éve velünk van, és csak fél évig volt menhelyben, akkor is jó ideig egy ideiglenes befogadó családnál. Soha nem fogja kiheverni.

bandika gazdája 2011.11.21. 15:05:49

@conv: A válaszom: igen. Egy cigánygyerek esetében is ezt mondom, ha az anya egyébként alkalmas a gyereknevelésre akár csak minimálisan elfogadható szinten is, akkor ne vegyék a gyerekeket állami gondozásba, hanem segítsenek az anyának ha csak a lakás a probléma. A gazdasági helyzet pedig nem magyarázat, mert az állami gondozás méregdrága, annak a töredékébe kerülne egy lakhatási támogatás.

conv 2011.11.21. 15:06:28

@bandika gazdája:
Ugye nem akarod összehasonlítani egy kutyamenhely és egy gyermekotthon, egy gyerek és egy kutya szocializáltságát? :)

Voltál pl. kecskeméten a sos gyermekfaluban? Nem tudom milyen elképzeléseid vannak a gyermekotthonokról, de már régen nem nevelőintézet, hanem családmodell alapú a dolog.
A nevelőintézetek még működnek ma is, de a gyermekotthonok mindenütt 3-8 fős családmodellben hivatásos nevelőszülőkkel működnek.

Te a nevelőintézetre gondolsz szerintem amikor az állami gondozásról beszélsz.

bandika gazdája 2011.11.21. 15:07:03

Bocs' hogy itt fostam a szót.

bandika gazdája 2011.11.21. 15:11:20

@conv: 1. Voltam. Az unokahúgom egy darabig odajárt óvodába.
2. Ugye te is tudod, mert okos vagy, hogy az a "család" nem pótolja az eredeti családot?!
3. De összehasonlítom, mert akorai kötődés sérül mindkét esetben jóvátehetetlenül. Akkor is, ha nem hiszed. Gondolj már bele. Egy hároméves mit ért ebből?

conv 2011.11.21. 15:12:26

@bandika gazdája: a szóban forgó helyzetben nem csak a lakhatás a probléma, hanem az idegi/szellemi állapot is az anyagi padlón lét mellett.
Nincs meg a minimálisan elfogadható alkalmasság egy gyerek életéhez, a gyereknevelésre.
Egyedül nagyobb esélye van elmenni dolgozni, albérletet találni és felépíteni egy fél-egy év alatt egy olyan helyzetet amiben már gyereket is nevelhet, mint a gyerekekkel.

Az állami gondozás nem drágább, mint bármelyik gyerek életminőségének javítása.

conv 2011.11.21. 15:14:25

@bandika gazdája:
hagyjuk, igazad van.
nevelje a gyerekét mindenki ahogy akarja.

bandika gazdája 2011.11.21. 15:16:13

@conv: A legifjabb keresztlányom minden nyáron itt lábatlankodik (hála Istennek) egy-két hetet. Hat-hét éves korában egy óráig sem maradt volna itt az anyja vagy az apja nélkül. Egy 13 évesnek már valószínűleg meg tudod magyarázni (ettől még fáj neki) de előbb nem.

bandika gazdája 2011.11.21. 15:20:34

@bandika gazdája: A családomat 1952-ben mindenéből kibaszták az elvtársak. Mi 4-6 évesen fel sem vettük, mert albérletben egy másik faluban velünk volt az apánk, anyánk, a nagyiékhoz meg egy másik házba mentünk, még érdekes is volt. A biztonságot a gyereknek nem a környezete, hanem a személyek jelentik. Na befejeztem. Nem vagyok én olyan okos, meg úgyis mindegy mit gondolok.

conv 2011.11.21. 15:25:26

@bandika gazdája:
"A biztonságot a gyereknek nem a környezete, hanem a személyek jelentik."

Igen, ezen gondolkodási vonal mentén nem vették el matisz nagypapáék családjától a gyerekeket.
Én azt mondom, baszott nagy szerencse, hogy lassan vége ennek a gondolkodásnak és a felelőtlen szülők korlátlan gyermeknevelési jogának.

guma 2011.11.21. 15:46:04

@bandika gazdája: megint @conv: mondja a lényeget, bennünket meg az érzelmi oldal vezérel (szerencsére tetteinkben nem csak ez!).

számít nagyon a személy, de csak akkor ha felelősséggel a gyermek érdekeit tartja szem előtt, és nem árt ha példát is mutat életvitelével...

bandika gazdája 2011.11.21. 16:21:51

@conv: Ne keverd már matisz nagypapát valakivel akinek kétszeresére emelkedett a törlesztőrészlete!

bandika gazdája 2011.11.21. 16:33:34

@conv: Más: egyik nagyapám földhözragadt szegény családban született Békés megyében. Az mesélte, hogy ha a kenyérhez almát is kaptak tízóraira, ünnep volt. A négy elemi után a református egyház költségén - mivel nagyon okos gyerek volt - leérettségizett kitűnőre. Ők vették neki a tankönyveket, írószereket, ruhát, cipőt, vonatjegyet. Az egyetemen már senki sem támogatta. Hülye gyerekeket tanított, éjjel vagont rakodott, nem volt télikabátja, a téli ruhája egy meleg sál volt. Summa cum laude diplomázott. (Igaz akkor volt egy Klebersberg féle oktatási rendszer.) Ö volt az a burzsuj, akit aztán 52-ben akkor már halálos betegen kidobtak 24 óra alatt a házából. A szüleiről mindig a legnagyobb szeretettel és tisztelettel besszélt. Az édesanyja emlékére kaptam a keresztnevemet. Ezt csak azért mondtam el, hogy értsd. Nagy szegénységből is ki lehet vergődni egy egyébként jó családból.

conv 2011.11.21. 16:36:02

@bandika gazdája:

Tökmindegy az ok, hogy miért alkalmatlan ő vagy a körülményei arra, hogy gyereket neveljen.

Matisz nagypapa és családja azért mert hülye, a kilakoltatott hölgy meg azért mert nincs hol laknia, nincs munkája, nincsenek megfelelő körülményei a gyerekneveléshez.
Nem örökre vették el a gyerekeket.
Ha talál munkát, bérel lakást és el tudja őket tartani, ha nem él már nyugtatón, visszakapja őket.
Addig meg látogathatja őket, akár minden nap.

bandika gazdája 2011.11.21. 17:46:23

@conv: Akkor maradunk abban, hogy én így gondolom, te meg nem így. Nem veszünk össze, de kitartok a véleményem mellett.

Horizont 2011.11.21. 19:35:13

Bocsánat csak egy kérdés? Ki az a Matisz nagypapa? Kéne tudnom?:)

bandika gazdája 2011.11.21. 20:05:31

@Horizont: A Matisz nagypapa az a cigányembör aki beszélni sem tud, és pár éve a lánya már nem emlékszem olyan 12-13 éves korában szült egy gyereket. Matisz nagypapa Magyarország egyik legfiatalabb nagypapája volt, és nagyon hülye. Azt hiszem a Youtube-on megtalálod.

miről van itt nagybasz0 2011.11.21. 20:08:29

@bandika gazdája: Ha jól emlékszem 9évesen vágták teherbe... a lényt.

bandika gazdája 2011.11.21. 20:09:24

@bandika gazdája: Igen, megnéztem van bőven! Menj csak rá, megéri! :)

bandika gazdája 2011.11.21. 20:23:58

@miről van itt nagybasz0: Tííííz! Olyan vagy má. Egyébként állítólag azóta Borsodban már nem ritka ez.

Horizont 2011.11.21. 22:23:49

@bandika gazdája: Megnéztem. Beugrott. Siralmas. Ő is magyar én is magyar. Ő is szavaz(hat) én is szavazok. Neki van unokája nekem meg nincs. Igazságos ez az élet? Most is hányingerem lett, akkor is az volt.

conv 2011.11.21. 23:02:04

@Horizont:
Nem igazságos, de mivel ő ilyen hányatott sorsú, ostoba barom, sajnos nem tud tenni semmit az országért te meg nem vagy az, éppen ezért teszel az országért, így ezt az egyenlőtlenséget úgy kompenzálja az állam, hogy neki jár mindenféle állami támogatás, neked meg kötelességed befizetni ezt a támogatást, hogy ő és a kölyke szaporodhasson, míg te és a gyerekeid nem mertek gyereket vállalni.

Horizont 2011.11.21. 23:20:56

@conv: na kösz, most úgy megnyugtattál:) Bár én vállaltam 3-at, de akkor még könnyebb volt, de az unoka sehogy se akar összejönni. Pedig régen az volt az én szép nagy álmom, hogy a mind a 3 gyerekemnek lesz majd 3 gyereke és akkor nekem lesz majd 9 unokám. Én barom, mit csinálnék én most 9 unokával??:) Még csokit se tudnék venni nekik.Már egyetlenegy picikével is beérném:)

Horizont 2011.11.22. 16:15:24

Na egy kilakoltatás ami jól végződött átmenetileg:
www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=135671
süti beállítások módosítása