He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Barangoljunk a németországi Mainauban... mert kell egy kis "léleksimogatás"

2011.11.16. 12:29 guma

 

Mainau kis sziget a Bodeni-tó északi medencéjében, az Überlingeni-tóban, Németországban, Baden-Württemberg tartományban. Egy közepes hosszúságú híd köti össze a szárazfölddel. A Bodeni-tó felől menetrend-szerinti hajóval is megközelíthető, ami a sziget keleti végében köt ki.

Mint botanikus kert, történelmi kastélypark és kulturális központ, Németország egyik legvonzóbb turisztikai létesítménye. Magánvállalkozási minőségében „Mainau nemzeti műemlék” névvel illeszkedett be Németország turisztikai névsorába.

Az alemannok területén a Bodeni-tó hullámaitól fürösztött sziget évente kétmillió látogatót vonz. (Az alemann ősrégi germán törzsből származó büszke nép, melynek csodálatos népviselete hasonlít a bajorokéhoz.)


1827-ben Esterházy Miklós vette meg a szigetet, majd tisztította ki és ritka növények sokaságát, sőt délszaki fákat is ültetett Mainau földjébe. Ez után újabb hanyatlás következett. 1930-ban kezdődik el az ún. Bernadotte-korszak. Ők varázsolták ismét újjá az addigra rettenetesen elhanyagolt állapotban lévő kastélyt. Fél évszázadig tartott, míg a kastély és a kert a mai állapotába került. 1974-ben Lennart Bernadotte gróf és Sonja grófnő kezdeményezésére alapítvány létesült, amely megteremtette a „Blumeninsel Mainau” kereskedelmi társaságot.

 

A 45 hektárnyi terület szinte teljes egészében több ezernyi virág özönében fürdik. A park virágjai úgy vannak összeválogatva, hogy a hervadásukat nem lehet észrevenni. A színek egyeztetése, a virágok csoportosítása kitűnő ízlésről és szaktudásról tanúskodik.

 

A világszerte virágzó 25 ezer fajta orchideából itt 1200-féle gyönyörködteti a szemet. A tavaszi virágszőnyeg életre keltésének előkészülete már ősszel elkezdődik, amikor 600 ezer virághagymát készítenek elő tavaszra. Tavaszi virágfakadáskor 1 millió 200 ezer virág pompázik, ezek közül 550 különböző tulipán, 200-féle nárcisz és több mint 80 színkombinációban tündöklik a jácint, valamint 280 fajta rododendron.                            A csodakert növény- és fagazdagsága egészen más világot varázsol elénk. Az óriási méretű fák mellett találhatók tulipánfák, ezek között található az Eszterházy herceg által 1830-ban ültetett fa, amely eléri a 43 méteres magasságot.

Mainau másik csodavilága a lepkeház. Az üvegház ezer négyzetméteres, levegője igen páradús. A lepkék eme gyönyörű otthonát Michael Boppre freiburgi egyetemi tanár útmutatásai alapján rendezték be. Rengeteg színpompás pillangó repdes a levegőben. Érdekessége, hogy a lepkék rendkívül szelídek és barátságosak. Könnyedén előfordulhat, hogy valamelyikünk vállán pihennek meg.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr533386329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kyria 2014.07.08. 16:58:44

Tanúsíthatom, hogy nagyon szép és gondozott hely, jó pár órát lehet sétálgatni és abszolút kulturált, jól szervezett (hiába, a német alaposság) de ha kertek, akkor nálam a Villa Carlotta kertje a Comoi-tónál Olaszországban (www.villacarlotta.it/)eddig verhetetlen, a II. helyezést pedig a Rotschild-villa kertje nyerte el a franciaországi Cap Ferrat-on (www.villa-ephrussi.com/en/home). Remélem a következő, amit szintén láthatok Monet kertje lesz Giverny-ben.

guma 2014.07.08. 18:04:32

@Kyria: köszönöm, hogy megosztottad a rangsorodat velünk :)

a Rotschild-villa kertjéről láttam filmet, képeket - valóban bámulatos...
a másikról azt hiszem nem hallottam még.

nem irigyellek, hogy a valóságban is jártál ilyen helyeken, de azért szívesen elbújnék a bőröndödben, ha tehetném!
kívánom, hogy ismerj meg minél több szépséget a földön.
jó utat, sok csavargást!
süti beállítások módosítása