He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

Kisérleti régészet Magyarországról.

2011.08.29. 08:58 guma

15 éves a "Régészeti Park". A százhalombattai híres halomsírok feltárási területén létrehozott hathektáros régészeti park Magyarország első őskori szabadtéri múzeuma. Itt a bronzkorból és a vaskorból feltárt házak, kemencék, melléképületek hiteles rekonstrukciói épültek föl. A "százhalmok" - a Százhalombatta mai Óvárosa fölött található vaskori temetkezési helyek - az előkelők sírkamráit rejtik. A régészeti park területén, eredeti helyén rekonstruált 2700 éves látogatható halomsírban hang- és fényeffektusokkal kísért, többnyelvű multimédiaprogram mutatja be a kor temetkezési szertartását.

 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr733168059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2011.08.29. 12:59:41

Ide érdemes mindenkinek ellátogatni! Nagyon jó. Innen egy 500 m-re van a földvár feltárása is, ami viszont nem látogatható! :-)

guma 2011.08.29. 16:49:53

@Ásó[Mosó]maci: így van! :)))

azért fájt a szívem, mert oly "szegényes" a található anyag.
süti beállítások módosítása