He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

Eszem megáll a magyar trükkökön : már most 3 hónap alatt 8 milliót "utaztunk" el...

2011.06.29. 10:07 guma

Na ezt a magyar mentalitást utálom! A kiskapu keresést, a csalás minden formáját előbb találjuk meg mint a közös célokat! Nekünk semmi sem szent!? Csak nagyon durván tudnék fogalmazni, ezért inkább "ollózok". Nem politizálok most! Csak elképedek. És szidjuk csak tovább mindig a másikat (a nyuggert, a rendőrt, stb) lelkesen : mi a magyar ártatlan bárányok...

 

Fantasztikus hézagot fedeztek föl az élelmes donorok a véradásról szóló kormányrendeletben. Az aktuális szabályok szerint ha az ember hosszú vonat- vagy buszutat kénytelen tenni az országon belül, a munkahelye és bármely más település között, ingyen megúszhatja a dolgot, ha a célállomáson elmegy vért adni.

Az év első negyedében már annyi pénzt fizetett ki a véradók utazási költségeire az Országos Vérellátó Szolgálat, mint tavaly egész évben. Nem véletlenül. A vonatkozó rendelet alapján a vérellátó ugyanis nem ellenőrizhet vagy mérlegelhet: ha valaki bekopogtat náluk, igazolja, hogy hol dolgozik, és bemutatja a menetjegyét, a szervezet kifizeti azt. Akkor is, ha az illető Nyíregyházáról vonatozott el Szombathelyre és vért amúgy a Nyírségben is adhatott volna.

 Véradás nélkül is fizetni kellett

Dr. Miskovits Eszter, az OVSz főigazgatója az Index megkeresésére közölte: az útiköltség térítés szigorításra azért volt szükség, mert az Országos Vérellátó Szolgálat nem bír hatósági jogkörrel, hogy ellenőrizhetné, a donorok munkahelye és a vérellátó közötti útiköltség igény reális-e, a munkahely illetve az ideiglenes lakhely adatait nem tarthatják nyilván. Eddig a vonat és helyi érdekű közlekedési eszközök jegyének bemutatására fizették a térítést.

"Több ízben a véradó távoli városból ment véradásra, holott abban a városban is lett volna erre lehetősége, ahol az általunk ismert állandó, bejelentett lakcíme van" – írta az OVSz főigazgatója. Hozzátette, hogy ráadásul minden olyan esetben is ki kell hogy fizesse az OVSz az utazás költségeit, amikor a donor a véradásból kizárható, és ez számára is ismert tény, tehát valójában nem is sikerül a véradás.

A korábbi években az utazásiköltség-térítésre kifizetett átlag országos szinten 8 millió forint körül volt, míg 2011. első 3 hónapjában már elérte a tavalyi éves kiadásokat, tudtuk meg az OVSz főigazgatójától. “Amennyiben ez a tendencia nem változik, akkor az év végéig akár több 100 milliós többletforrás igény léphet fel az Országos Vérellátó Szolgálat gazdálkodásában” – olvasható a rendelettervezet indoklásában. Az OVsz főigazgatója is megerősítette, ami a tervezetből kiderül: "az utóbbi hónapokban jelentkező és kiteljesedő jelenségről van szó".

forrás ollózva : http://index.hu/belfold/2011/06/28/szembeszallna_a_ver_vamszedoivel_a_kormany/

Szerintem gyorsan tanulunk vezetőinktől, ahelyett, hogy tiszta viszonyokat követelnénk. Eszemben sincs politizálni, de fejétől bűzlik itt minden. A törvényhozás, a szélkakas politikusok játékszerei vagyunk és simán beszállunk a játékaikba. Elrettentő példa az iskola biznisz : ahol az államnak nincs - egyháznak van pénze a fenntartásra. Hogy lehetséges ez, amikor az államtól kapja a költségtérítéseit az utóbbi is! (Remélem világos, hogy nem a hit ellen szólók! De mitől gondolja valaki azt ma, hogy a kötelező vallásoktatás többet fog hozni a "konyhára", mint a 40 évig épített szocializmus!) Annyi, de annyi példa van arra, miként teremtenek teret az ügyeskedésnek, kibúvóknak amit mi csendben elnézünk és esetenként kihasználunk... Különben meg dögöljön más tehene miért nem okosabb, ügyesebb a gazdája és szerzett időben rétet, gyógyszert kiemelt támogatást! Aha, jogos is lehetne ez az érv. Csak azt kell látni ez a gondolkodás tőled is elvesz előbb-utóbb mindent, még a személyiséged is csak "beszélő szerszám lesz"! Hiszen ha nincs semmije az mennyit is ér? Maradhat magyar, aki másképp gondolkodik?

23 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr33023630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

miről van itt nagybasz0 2011.06.29. 11:52:01

Jó kapálást! :)

"A kapálás elhozza a világbékét

A múltkor Egerben mama kérdezte, hogy épp mivel foglalatoskodom, én pedig mondtam neki, hogy olyan nőkről írok, akik borzasztóan kritikusak saját magukkal szemben, és kiakadnak azon, hogy vastagabb a karjuk, vagy narancsbőrös a fenekük. Mama megvetően legyintett, közölte, hogy ez baromság, és hogy inkább arról írjak, hogy ezek a nők kapáljanak be öt hektár kukoricát, és akkor biztosan nem lesz idejük a narancsbőrükkel foglalkozni.

És akkor hirtelen belém hasított, hogy basszus, mindenre ezt a kapálás dolgot hozza fel, és összegyűjtöttem, hogy mama szerint milyen problémákra lenne megoldás a kapálás.

1.) Terhesgondozás, újszülött ellátás, bizonyos mértékig paraszolvencia - "Katicám, annak idején megszültek a nők a kapaföldön is, nem volt semmiféle ultrahangozás, meg terhesjóga, meg boríték az orvosnak!"

2.) Homoszexualitás - "Kapálna végig egy nyarat, ´szt nem lenne ereje tollas gatyában vonulgatni!" (Egyébként mama nem homofób, csak nem érti ezt a dolgot és a genetikában sem áptudét.)

3.) Bűnözés - "Hogy a frász üsse ki őket, mennének el kapálni ahelyett, hogy a szomszéd tyúkját lopkodják!"

4.) Való világ 4. - "Ez nekik a való világ??? Mennének el kapálni ahelyett, hogy a seggüket hizlalják egy medencében. Akkor aztán nem lenne idejük veszekedni, örülnének, ha a vízhólyagoktól egy pohár vizet meg tudnak inni, ´szt lefekhetnek aludni. Na az a való világ, Katicám." (Évának már javasolt 3 hét uborkaszedést is Szabolcsban, mondván attól elmenne a kedve a veszekedéstől, és nem lenne annyi ideje fújni a füstöt, Alekosz tartásjavítására pedig némi kaszálást említett.)

5.) Számítógép függőség - "Hajnali kettőig nyomkodta a gombot??? (=számítógépbillenytyűzet és /vagy egér gombja- a szerk.) A rossebb megette, bezzeg ha másnap hajnal ötre kapálni kéne menni, már fél 9-kor lefeküdne aludni!"

6.) Tetoválás, testékszerek, és a fóliás melír bizonyos esetei - "A mi időnkben a fiataloknak nem volt arra idejük, hogy kürtöket dugdossanak a fülükbe, ´szt azzal tágítsák a lukat rajta! Tudod Katicám, annyi munka volt a fődeken, hogy nem tudtunk mink azzal foglalkozni, mekkora a luk a fülünkön, meg nem is volt időnk arra, hogy órákig fodrászkodjunk, meg lyuggassuk a bőrünket kifele. Szép is lett volna, ha menni kell kapálni, "szt ott égeti a nap a griffmadarat, vagy mit a vállunkon!"

7.) Futball huliganizmus - A franc essen ezekbe a szkinderekbe (skinhead- a szerk.), ha ennyi erejük van, csinálhatnának valami hasznosat is! Megnézném én őket, miután bekapálták a szemerei téesz fődjét, hogy mennyi erejük lenne ott ordítozni, meg kukát dobálni a meccseken! Hát megmondom én neked, Katicám: semmi! Ott aludna az összes a lelátón, olyan fáradt lenne!"

8.) Depresszió, egyéb pszichés problémák - "Jódógába´ nem tudja már, hogy micsináljon! Ül a szép házába´, szt sopánkodik, hogy milyen kövér, meg hogy nem foglalkozott az érzéseivel a zura, nemhogy örülne, hogy van mit enni, jólétbe van, és nem kell kapálnia."
Hirtelen ennyi jutott eszembe, de ahogy leírtam, hát nem is olyan eszement hülyeség mind, mint amilyennek elsőre gondoltam (kivéve a 2-es és 8-as pontokat), vagyis hát persze hülyeség, de van némi alapja. Fontolgatom, hogy kapálótáborokat szervezek tematikusan, mint pld. szingli kapatábor, önértékelés javító kapatábor, stb, így a nemzetgazdaság is jól járna, én is, meg a résztvevők is. J"

guma 2011.06.29. 12:00:24

@miről van itt nagybasz0: okos a mamád!
:)

(ha indul a táborod szólj. DDD
lehet, hogy narancsbőr ellen kapálok majd kicsit...)

miről van itt nagybasz0 2011.06.29. 12:15:29

@guma: Ez nem az én mamám volt! :) De minden mama egyforma heven felett! :)) (pedig nem is neteznek)

guma 2011.06.29. 12:18:20

@miről van itt nagybasz0: heven v hetven?
mert hevem van... DDD

akkor is okos, ha nem a tied!

miről van itt nagybasz0 2011.06.29. 12:21:55

@guma: A mai jelszó:

Minden plázába kapaboltot!!! :))

guma 2011.06.29. 12:24:51

@miről van itt nagybasz0: de minden gyökér ellensége a kapának...
:))))

Marcellusca 2011.06.29. 14:47:45

@miről van itt nagybasz0: Yessss! :)

@guma: Inkább, minden kapa ellensége a gyökérnek. :D
Tunnék tippeket adni, hogy hova kéne menni "kapányi". :DD

guma 2011.06.29. 16:18:22

@Marcellusca: háthaúgynem! DDDD

mert a gyökér nem fogja kézbe az biztos...

Horizont 2011.06.29. 17:40:37

Több mint 20 alkalommal adtam vért, amikor még jó volt a vérem:) Mindig kaptunk ebédet és egy üveg sört.A kolléganőimmel még ezért is zavarban voltunk, majdhogynem szégyelltük magunkat, hogy nem ezért adunk mi vért.... Látom ebben is sikerült mélyrepülést csinálni. Tényleg igaz, fejtől büdösödik a hal. Na de ennyire???

Horizont 2011.06.29. 18:14:54

Mire én ideérek mindenki elmegy:(((
Csak munkaidőben látogatjátok a kocsmát?:)))

guma 2011.06.29. 18:20:27

@Horizont: dehogy! nem vagyunk mi lógósok... DDD
:)

csak én totál összevissza nézek ide (de megint le kell szökni mert ideragadok. D)

viszont, valóban meg kell állapítani mi már ezt a világot, ahol csak "ügyes, élelmes, nyelvüket jól forgató" emberek élnek meg - nem ismerjük. :(

Horizont 2011.06.29. 18:33:55

@guma: Nem is akarom:( Már amit tudok, látok, hallok az is nagyon, de nagyon sok(kkk)!!

Marcellusca 2011.06.29. 18:37:24

@Horizont: Én katonaként adtam vért.
Nem a sör meg a szendvics miatt (a sört mindig oda adtam arra "rászorulónak" :D), hanem a 2 nap szabiért. :)))

guma 2011.06.29. 19:02:11

@Horizont: @Marcellusca: tőlem csak egyszer vettek (3 dl-t, mert nem voltam 50 kg-s 52 éves koromig), de mivel szerveztem, kiharcoltam legalább ezt a kollégák röhögése közepette...

Horizont 2011.06.29. 19:02:32

@Marcellusca: Na te kis önzetlen:DDDDD
Képzeld el, eleinte a nőktől csak 1,5 dl-t vettek aztán egyszer csak se szó se beszéd, levették a 4 dl-t. A barátnőm akinek alacsony volt a vérnyomása a járdaszegélyre ült le olyan rosszul lett. Én jól éreztem magam a bő véremet lecsapolták:)A sört meg becsapoltam magamba:) Tényleg utána nagyon jó volt, állítólag egészséges, nem a sör hanem a véradás.(meg a sör is) Akkor az egyszer haragudtam egy kicsit, hogy nem mondták meg.De azért jó érzés volt segíteni is.

Horizont 2011.06.29. 19:18:28

@guma: Nem voltál 50 kg-os ?????? Na ne má.... Még ilyen hallatlan dolgot! Ha most se vagy több szívesen küldök pár kg-ot:)))

guma 2011.06.29. 19:38:49

@Horizont: köszi, most van rajtam +! :)))

de valóban nem voltam és közben meg (viszonylag) magas vagyok.
a terhességek alatt sem látszott a plusz 6 - 7 hónapos koromig (utána sem hátulról DDD) pedig nagy babáim születtek. később szinte azonnal lement szoptatás után az a pár kiló plusz...
derékig érő, sötétbarna hajjal (amit 3 vagy 4 évente levágattam!) örökké tininek néztek.

mióta őszülök (szőkülök!) nem engedem ennyire megnőni. a fodrász barátaim így is ki vannak bukva, hogy milyen gyorsan nő!

Horizont 2011.06.29. 20:00:21

@guma: A francba pedig olyan szívesen küldtem volna:DDDD Én már 30 évesen őszültem:)Egy ideig nagyon unicum volt,mindenki oda-vissza volt, ilyen fiatalon. Ma már tiszta ezüstfejű vagyok és már nem unicum:)

guma 2011.06.29. 20:08:32

@Horizont: szerintem elűzzük a fiúkat, pedig nem is pletyizünk. DDD

:)

Horizont 2011.06.29. 22:01:22

@guma: Ez olyan hullámzó! Van amikor beindul és jön mindenki (majdnem:D) aztán meg csend és még nagyobb a csend!De tök jó így:) Na jó éjt!
süti beállítások módosítása