He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Előtte és utána.....

2011.06.18. 14:38 Horizont

A lényeg ami közben történt.....szükségünk van a jó hírekre!

 

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Idén januárban az amerikai Tucsonban, Gabrielle Giffords képviselőnőt fogadóóráján  egy ámokfutó megtámadta.Tüzet nyitott és hat ember meghalt (egy 9 éves kislány is) és 14 sebesült lett. Giffords fejlövést kapott és már az is csoda, hogy életben maradt.

Egy kis orvosi elemzés: egy ilyen sérülés áldozatának túlélési esélye alapvetően attól függ, hogy milyen lövedék hatolt be a fejbe, és milyen pályán haladt.

A sérülést okozó lövedéket egy 9 mm-es félautomata kézfegyverből lőtte ki a támadó. A lövedék a koponya bal oldalának hátsó részén lépett be az agyba, és a koponya bal első részén távozott. A tragikus eseményben szerencsés körülmény, hogy nem lépett át a másik agyféltekébe, ami sokkal súlyosabb roncsolást okozott volna. Nem érintett alapvető fontosságú agyi központokat sem.

Lényeges az is, hogy a lövedék olyan típusú volt, amely nem hasadt darabokra a belépés után, ezen kívül gellert sem kapott útközben. Ez még sokkal súlyosabb sérülést okozott volna. Ugyancsak fontos, hogy a lövedék nem maradt benn az agyban, ahol esetleg ide-oda mozoghatott volna.

Az életben maradáshoz nagyban hozzájárult az is, hogy a sebészi ellátás igen gyorsan zajlott: a lövéstől a műtét kezdetéig 38 perc telt el. A műtét egy kiemelt szintű (Level 1) traumaközpontban zajlott a tucsoni orvosi egyetemen.

Ez egy csodás végződésű eset, amihez kellett egy nagy adag szerencse és egy szakszerű gyors orvosi ellátás. Mint olvashattuk Gabrielle Giffords már el is hagyta a kórházat. Férje Mark Kelly  űrhajós aki űrutazáson vett részt idén májusban és szerencsésen földet ért az Endeavour űrrepülőgéppel ahol ő volt a parancsnok.

Gabrielle Giffords tehát másodszorra is megszületett:D

Érdemes alaposan megnézni a két fényképét....

 

 

forrás:origo.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr982995037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása