He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Üresjárat!

2011.04.14. 17:57 Horizont

Az előző személyes jellegű posztom második része ez! Az online újság pályázatára írtam ezt is, majd megjelenik. Az előző a múltról szólt, ez a jelenről! Egy ötvenes nő kis élete:) Olvassátok! Aki (még) fiatalabb az örüljön!:DDD

 

Előző írásomban a "boldog békeidőkről" írtam ami a múltról szólt. De most nézzük meg a jelent! Milyen egy ötvenes átlagnőnek az élete? Nem véletlenül adtam ezt a címet: Üresjárat. Igen kicsit annak érzem az életem. Miért is?
Kezdem azzal, hogy van férjem. Sőt! Ugyanaz 36 éve. Ez nem biztos, hogy előnyös helyzet:)) Van három felnőtt, diplomás, dolgozó, különélő gyerekem, akikre nagyon büszke vagyok, szeretem őket, ők is engem. Mindegyiknek van párja, úgy néz ki egy életre szóló! Őket is nagyon szeretem. Édesanyám is van, őt is szeretem. Munkahelyem is van, 13 éve ugyanaz, ezt is szeretem. Tehát minden nagyon szép, minden nagyon jó, elégedett is vagyok, de ott van az fránya "de" !
Mit is takar ez? Sok mindent!
Szellemi és fizikai állapot. 56 év az annyi amennyi. Nem sok nem is kevés. A legnehezebb ebben a korban saját magammal együtt lenni éjjel- nappal. Nem járok orvoshoz, nem szedek gyógyszert, de már fáradok, energiám véges. Felejtek. Később már elfelejtem, hogy elfelejtettem valamit. Szeretek egyedül lenni, magamban és ez dühít! Az érdeklődésem kezd beszűkölni. Imádtam olvasni, ma már nem olvasok, mert nem tudom másnap hol tartottam az eseményekben. Egyedül az internet. Na az csúcs! Imádom! Mi lehetett volna az én korosztályomból ha annak idején ilyen lehetőség birtokában lettünk volna?  Szeretem ha menetrendszerűen zajlik az életem, mert ha felborul én kiborulok. Ugyanakkor a megszokott menetrend nagyon unalmas!
A politika és közélet. Siralmas. Visszasírom a rendet, fegyelmet, jókedvet. Hogy mindenki tudja melyik "polcon" van a helye és e szerint is éljen. A világ elbulvárosodott és mi akik nem ebben szocializálódtunk rémülten figyeljük hol lesz az legalja. Félek, hogy messze lent.A politikusainkat még arra sem méltatom, hogy szóljak róluk.
Anyagiak. Ami mindent felülír a világunkban, mélyen elszomorít! Sokan mindent alárendelnek a bármi áron való pénzszerzésnek. A világ és benne mi emberek nem jó irányba haladunk.
A halál. Egyre többször és egyre mélyebben szembe kell néznem a gondolatával.Szerencsés vagyok, mert 46 éves koromig nem távozott el senki a közel álló szeretteim közül. Azóta bizony a listán gyarapodik a névsor. Feldolgozhatatlan. Édesapám elvesztése felfoghatatlan. Egyre több közeli és távoli ismerősöm halálhíre is eljut hozzám.
Gondolataimban visszatérő motívum, hogy több van már mögöttem és kevesebb előttem.
Gyerekeim, unoka(várás). Mind a három gyermekem elköltözött. Az elszakadás egy hosszú folyamat volt, hiszen felnőtté válásuk alatt még itthon  fokozatosan  lettek önállóak. Ha nem is ültek a szoknyám szélén, de a tudat, hogy a szobájukban vannak jó érzéssel töltött el, része voltam a mindennapjaiknak. Nagy volt  nyüzsgés, sok volt a dolgom a nagy család körül.Most csend  és nyugalom van, de én titokban visszasírom a régi szép időket. Izgulhatok  magamban azon, hogy boldogok legyenek. Az unoka? Ez egy érdekes kérdés. Még nincs. természetesen szeretném ha lenne.De nem (csak) azért , hogy NEKEM legyen unokám hanem azért, hogy nekik legyen gyerekük. Majd! Idős nagyszülőkké tesznek bennünket. Egy kis számtan. Az én nagymamám 19 évesen szülte az anyukámat, ő pedig 18 évesen engem. Tehát a nagymamám 37 (!!) évesen lett nagyszülő.Én 23 évesen lettem édesanya, az én anyukám akkor volt 41 éves! Itt vagyok 56 évesen és nem vagyok még nagymama, pedig a fiam 33 éves, a lányaim pedig 28 és 23 évesek. Ez van!
Ezért a mostani "divatért" nagyon nagy kár!
Anyagiak. Bérből, fizetésből élőként mire mind a három gyerekünk diplomához jutott kissé megroggyantunk anyagilag.Tavaly volt az első évünk amikor nem mentünk nyaralni. Idén sem fogunk. Szeretnénk eladni a kétgenerációs nagy házunkat ahol heten éltünk és mára hárman maradtunk.De most áll az ingatlanpiac.
Az "üresjárat" érzést csak fokozza, hogy az anyagiak hiánya behatárolja a szabadidőnk eltöltését. Mozi, színház, gyógyfürdő, utazás, üdülés nulla!
Természetesen sok minden okoz örömet, jó érzést.Ha a nagy család körülüli az asztalt és jókat eszünk (amit nagy kedvvel készítek el) nagyokat beszélgetünk, nevetünk, ettől hetekre fel tudok töltődni.Kisimul a lelkem.Minden szépre és jóra vevő vagyok. Bizakodó és optimista, hogy a gyerekeimnek, unokáimnak jó lesz!
Egyik kedvencem a Tankcsapda. Van egy mondatuk ami mindenkinek szól(hatna)
"Nézd meg jobban hogy élnek anyádék" . Mindig figyelmeztetem a gyerekeimet, hogy éljenek, használjanak ki minden lehetőséget. A "majd" helyett a "most"! Később ha lehetőség is adódna már nem olyan semmi. De én is elmondhatom ezt a dalszöveget ha nézem a 74 éves édesanyám életét.
Jó érzéssel tölt el, hogy olyan korban voltam fiatal amikor a kisembereknek jó volt. Büszke vagyok a gyerekeimre  a munkámra. És ezt már nem vehetik el tőlem semmilyen körülmények között!


38 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr422826265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marcellusca 2011.04.14. 19:54:50

Asszem megfogtam a poszt lényegét:
Bakker, Horizont "néni", még csak most mondod, hogy van két, huszonéves lyánykád? :DDDD

Egyébként ez a szösszeneted is naggyon jó!!!

Donna (Cara)mba 2011.04.14. 20:06:19

@Marcellusca: Te liliomtipró, szívtipró;)

Mindig csak a jányok, a jányok, a jányok.

Úgy vagy, mint a kandúrom: nem csitul a véred:)Állandójjjan bizsereg:)

Húsvétkor neked kell majd egy vödörnyi víz;DDD

Marcellusca 2011.04.14. 20:08:23

@Donna (Cara)mba: :PPPPPPPPPPP

Tavasz van, na! :DDDDD
Még, ha az időjárás nem is azt mutatja. :(((

Donna (Cara)mba 2011.04.14. 20:08:49

Jó lett, Horizont! Annyi közös dolgot meséltél el, helyettem is!

Nálam a helyzet még "üresejáratibb": csak egyetlen gyermekem van, soha nem fogom tudni, milyen egy nagy nyüzsi a családi asztal körül:(

Donna (Cara)mba 2011.04.14. 20:20:27

PRIVÁT!
HOLNAPTÓL él a lap, amin kérlek Benneteket, nyomjatok egy lájkot az unokahúgicámra és a párjára! A nyáron lesz az esküvőjük, és bármilyen kis nyeremény jól jönne kiegészítőül az esküvői büdzséhez:)

A lányka tündéri, tényleg ilyen szép, mint a képen, és okos:)
Ő negyedéves hallgató a BM-en, a srác pedig doktorandusz ugyanott.
Isten adjon szerencsét nekik, a boldogság meglesz, látszik rajtuk:)
Bár ilyen fiatalokból állna fél Magyarország, akkor nem lennénk olyan pesszimisták!
Okosak, aranyosak, jólelkűek és nagyon szeretik egymást!
Az tuti, hogy szép és okos, jólnevelt gyerkőceik lesznek, ha majd eljutnak odáig, hogy vállalnak.

www.alompar.hu/eskuvo-kepgaleria/Foto-galeriak/aprilisi-alompar-jatek-jeloltek/Varga-Orsolya-es-Tuchband-Tamas/10081/20574/

Nagyon-nagyon köszönöm előre is.

Szal HOLNAPTÓL él a szavazás!

Donna (Cara)mba 2011.04.14. 21:02:46

@Marcellusca: Te hóhányó;))))))

Neked mindig tavasz van és muszáj a szoknyák körül forgolódnod:)

Micsinyáljunk, ilyen sós a véred:)))

Napersze, ez a jobbikk eset!;DDD

Inkább százszor ez a "szájnyalogatás egy-egy jobb falat láttán", mintha langyi lennél;D

Na, nem mondom én eztetet komojjjan, te is tudod, én is tudom:)

Jáccunk, én meg nevetek és örülök, hogy nem káposztalé folyik az ereidben:)))

Ennek minden normális, jóvérű, egészséges menyecske örül, még az es, aki nem es ojjjan harmatossan fijjatal, mint mondjuk én is:))))

De ma fel vagyok dobva, pedig olyan silány az életem, de azért is jókedvem van, üsse meg a guta a zösszes politikust:)

(Hazafele jövet Pestről ment a rádió az autóban, a férjemnek muszáj hallgatnia, én már inkább bedugnám a fülem, befognám a szemem, se ne lássam, se ne halljam őket), és ott mesélte valaki nagykutya el, hogy megvan a mezgazd projekt: cigányoknak osztanak ki - INGYÉR! - fiatal állatokat, vetőmagot, stb.
Na, meglelték szarva közt a tőgyit...ahogy a becsületes paraszt mondaná.

A magyar paraszt, aki nem pazarolná el és tudná is, hogy mit kell végezni a mezőgazdaságban, az nem kap semmit, csak egy nagy fityiszt az orrára:(

Na, hagyjuk inkább ezt!
Mindgyán elmen a kedvem, és én akkor se szomorkodok, ha belegebed a világ. Nem teszem meg azt a szivességet. Juszt se! Csak azért se!:)

UI. HOLNAP ugye lálkolod az unokahugicámat (a férjem ágán unokahúgica). Nézd meg, milyen szép (a linken már látható) és képzeld, a kép Nagyváradon készült!:)
Ezért duplán büszek vagyok rá és a párjára is. Jó fej srác!

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2011.04.15. 08:34:28

@Donna (Cara)mba: Hát, Pestről csak tuggyák, mi kell a szegíííny vidéki romáknak! Biztos azért élnek olyan körülmények között, mert nem tudnak termelni! Mert a rohadtszemétnácifasiszta magyar parasztok nem adnak nekik!
Na most kapnak! Oszt, ha eladják, az állatokat megeszik, akkor megint kapnak! Csakhogy nehogy éhen haljanak!
A magyar cigányságot fel kell emelni! Hát az nem járja, hogy nincs munkájuk, mert nem kapnak (!!!!!!!!) versenyképes szakmát! Igenis, versenyképes szakmát kell adni (!!!) nekik!
És kitől kapják meg a romák a versenyképes szakmát? Hát majd a tanárok átadják nekik!
www.fn.hu/belfold/20110413/pedagogusok_igergetes_utan_itt/
28 kötelező óraszám? Keveset dolgoznak a tanárok! Dolgozzanak többet! Ja, és a szabadidejüket nem használhatják fel csak úgy! Nem, mert az nem illeszkedik a NENYI szellemébe! JA, és 2014-ig ne is álmodjanak fizetésemelésről! (2008-ban volt utoljára fizetésemelés a közalkalmazottaknál.)
A gyerekeknek 50 órát kell évente karitatív munkakörben teljesíteni! A tanároknak meg hetente! Ja, és közben tűrje a kedves tanárnő, ha a cigánygyerek nekimegy az iskolában. De ez is a tanár hibája! Hogy gondolja, hogy tanuljon a cigány???? Hiszen a Roma programban az van, hogy "akár 13-15 ezer cigány fiatal kaphat érettségi bizonyítványt évente a kormányzati ciklus végére"
www.fidesz.hu/index.php?Cikk=160953
Igen! Azt mondták, hogy kapnak, nem azt, hogy azért bármit is le kell tenni az asztalra!

Tudjátok, a héten majdnem nekiment egy cigánygyerek a menyasszonyomnak, mert az becsöngetés után rászólt, hogy menjen be az órára. Ezek után kijön ez a tervezet, amikor a Matolcsy megmondja a tutit. (Mondjuk, ezek után nem tudom, hogy mi értelme van a NEFMI-nek, amikor a NGM mindent eldönt.) De a MÁV-ba és a BKV-be bele kell nyomni 300 milliárdot, egy mozdonyvezető a dupláját keresi, mint egy tanár, és még sorolhatnám. Tele van a tököm ezzel a vezetéssel. És amit csinálnak az országgal.
Nagyon közel vagyunk hoz, hogy itt hagyjunk mindent, és akár mosogatóként is, de külföldre menjünk. (még akkor is legalább kétszer annyit keresnénk, mint most.)
Pedig mindkettőnknek van munkánk.

Bocs, ha elszúrtam a napotokat ezzel a kommenttel, de nagyon ki vagyok!

miről van itt nagybasz0 2011.04.15. 11:13:05

@Ásó[Mosó]maci: Ez a kulturálatlanságuk része, és büszkék rá!

Néhány éve Amerikában a 90-es évek vége felé történt, egy ismerősömnek a kislánya akkor éppen 9éves, hétvégére beteg lett, szombaton az apja elvitte az ügyeletes kórházba. Azt tudni kell, hogy a szabadság országában meg volt már régóta adva fejkvótában, hogy évente hány db. rendőrnek, tűzoltónak, orvosnak kell a színes társadalomból kikerülni (ázsiai, mexikói, afroamerikai), és a szokásos 100% helyett elég az 50% -t teljesíteni ahhoz, hogy felvételt nyerjenek a megfelelő helyekre, és nem is nagyon hullhattak ki, mert a követelmények is valahogy elnézőbbek voltak feléjük, természetesen statisztikailag attól még lehetet közöttük jó szakember…
Nos amikor a kislány a kórházban meglátta a kövér néger főnővért, már sejtett valamit, de amikor meglátta a néger orvost, mondta az apjának, hogy már jobban van, majd hétfőn menjenek el a rendes kórházba egy rendes orvoshoz, kérdezte az apja, hogy ki fogod bírni, biztos? A válsz igen volt, és szépen hazamentek, hétfőn pedig elmentek a rendes kórházba…

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2011.04.15. 12:25:17

@miről van itt nagybasz0: Ez nem a kulturáltságuk vagy nem kulturáltságuk kérdése. Egyszerűen arról van szó, hogy az utóbbi 20 év alatt teljesen kiöltek bármilyen fajta tiszteletnek a csíráját is a tanárok felé!
És itt nem csak a cigányokról beszélek.
A múltkor az egyik gyerekkel összeveszett a barátnőm, aki szakiskolában próbál németet tanítani, nem sok sikerrel. Az óra végén azt mondta a gyereknek, hogy várok valamit tőled. (Bocsánatkérésre gondolt.) Erre a gyerek belenyúlt a zsebébe, és odadobott 20 Ft-ot a tanár lába elé.
És igen, ezt hozza ki, hogy szinte minimálbérért dolgoznak a pedagógusok!
- Megveszlek kilóra! - Kis szaros milliomoscsemete mondja a tanárnak. És nem cigány.
A tanárok pedig 2008 óta nem kaptak minimálbért. Minden jogot megvontak tőlük, ami valaha fegyelmezőerő volt a kezükben. Nem küldheti ki óráról a gyereket. Nem sztrájkolhat! (Bizony, mert a gyerekkel foglalkozni kell, különben a szülő mit csinálna, ha sztrájk lenne?? Orvos, tanár ne sztrájkoljon!)
Mobiltelefont nem veheti el, mert akkor belenézhet, és sérülnének a gyermek személyiségi jogai!
Ja, és mivel 18 év a tankötelezettség határa, ezért ha ki akarják rúgni az iskolából, az iskolának kell keresni új iskolát a renitens gyereknek! Mert különben törvényt sért!
És a szülők is ilyenek! Most nem érek rá, reggelizem! Mondta az egyik anyuka, akit éppen felvilágosítottak, hogy a csemetéjének már 50 óra igazolatlan hiányzása volt!
Lehetne még sorolni.
És nem! Ezek nem cigányok!
De az új kormányzatnak ez kell. Ne legyen igényes oktatás. A gyártósor mellé nem kell 8 osztálynál több. Ha intelligensebb valaki, az meg nem fér bele az orwelli "két láb rossz! Négy láb jó!" eszménybe!

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.15. 13:38:15

@Ásó[Mosó]maci: de. ezek cigányok. csak a színük nem barna legfeljebb.

miről van itt nagybasz0 2011.04.15. 15:48:09

@Ásó[Mosó]maci: Végül is mit vársz? Itt van nekünk ámerika, a kánaán, előző imerösömtől halottam annó ugyancsak, hogy a gyereke állami iskolába járt, még hozzá egy igen jóba, egyidőben történt az orvos esettel.
Mondja nekem, hogy a suliban, ha rohangálnak, üvöltöznek a gyerekek, a tanár feltart egy táblát, hogy „csöndet”, vagy ilyet sorakozó, persze jól leszarják a kölkök. De a nagy poén az volt, amikor egy beteg gyereket vittek be az órára hozzájuk volt vele egy kísérő is folyamatosan, ugyan is a gyerek tolószékben volt, le volt bénulva, lehet, hogy agyi vagy gerinc sérülése volt vagy mindkettő, de valószínű, hogy születésétől volt baja. Az összes tudománya az volt, hogy néha megpróbálta dobálni a kezét, illetve hörgött és folyt a nyála, illetve becsinált, ilyenkor a kísérő kivitte tisztába tenni, már a szagok miatt! A kilencéves korú osztály állandóan forgott hátrafelé, hogy éppen mi a mutatvány, persze jókat röhögtek, remekül koncentráltak az óra anyagára…
Mert ugye mindenki egyenlő, és mindent tolerálni kell! Az iskola pedig jó pénzt kapott a gyerek után… ja, hogy a már amúgy is laza kölkök tovább lazulnak, na és…
Ezt vettük át, és még nincs itt a vége!

Donna (Cara)mba 2011.04.15. 17:32:15

@miről van itt nagybasz0: De még mennyire, hogy itt nincs vége!

MERT MOST SEM AKARJÁK a hatalmon lévők, hogy vége legyen. Folyik a felszámolások körül az ingatlan panama: na és?
Nő a bűnözés: na és?
Nő a munkanélküliség a valóságban, a kormányzati PR virtuális világban éppen most gyarapodunk, nő dinamikusan a gazdaság!
És nem vicc a fekete ótó. Igaz, ma már Audi 4-nek híjják...meg t.rr.r el.h.rt.snak, vagy valami hasonlónak.
No, ezért barátaim az Úrban, kezdjük el megtanulni a virágnyelvet.

Én szóltam és a magam részéről már el is kezdtem gyakorolgatni.

Donna (Cara)mba 2011.04.15. 18:35:28

@Ásó[Mosó]maci: De tényleg: nem mondanád el, minek ide tanár? Kinek?

Zárójel: mivé lettünk, arra én már szót se találok...

guma 2011.04.15. 20:50:59

@Ásó[Mosó]maci: azt hiszem @Conv: látja jól a helyzetet, itt elcigányosodik minden (@miről van itt nagybasz0: linkje bizonyítja egyszerűen).
@Donna (Cara)mba: a mai "elit" útmutatása szerint kijelölt út van az érvényesülés a "tudás", az erő alkalmazására minden utat megnyit és gyarapodhatsz, lehetsz valaki.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.04.15. 21:46:27

@Ásó[Mosó]maci: Welcome to the real world. Bőrszínre nem is, de mentalitásra irtózatosan elcigányosodtak egyes nemcigó csemeték. Ráadásul a középosztályból valók. Szép ám!

@Marcellusca: Maga má megin nem bír a nagy természetével? :DDD

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.04.15. 21:52:57

Horizont, ezt tegnap találtam. Van benne 1-2 okos gondolat. (meg némi üresjárat)
divany.hu/intim/2011/04/14/mi_ketten_en_meg_a_magany/?rnd=580

guma 2011.04.15. 21:55:24

@neccharisnyás útonálló: szia! :)

dehogy nem bír @Marcellusca: ! DDDD

csak követi semjént és a "védett vad" is érdekli, mert ha igaz jön a kilövési engedély... :)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.04.15. 22:04:35

@guma: :)
Nebánccsad ezt a drága embert! Még megorrol, és felszívódik örökre!

5 hónap után napilap került a kezembe. Úgy felnyomta a vérnyomásom, asszem megint hanyagolom 1 időre.

guma 2011.04.15. 22:14:54

@neccharisnyás útonálló: DDDDDDDDDD

eszembe sincs bántani! :)
imádom. :)

de a vadász az vadászna!
ez van... D

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.04.15. 22:24:04

@guma: Hát egen. Én is furán nézek azokra a pasasokra, akiket abszolút hidegen hagynak a nők. Tudod, mikor max. a cipőjüket nézik.... vagy a kezét fogó hapsit. :DDD

Na, mentem hunyni. Jóéjt! :)

Horizont 2011.04.15. 22:24:57

@neccharisnyás útonálló:
Köszi ez tényleg nagyon érdekes cikk!Kedvencem a Dívány, de ezt még nem olvastam!Csak azt igazolja nekem, hogy minden ember másképp él meg mindent!Plusz még erőteljesen életkorfüggő az egész! Láttam a szavazásnál, hogy 630 ember vágyik az egyedüllétre!! Ez nagyon elgondolkoztató!

@guma: A vadász vadászna na de Marcellusca nem vadász, hanem katona:)))))))

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.04.15. 22:28:59

@Horizont: Puskája annak is van. :D
Nem is néztem a szavazást. Komolyan??? Riasztó társadalomkép. Nomeg, az ember van olyan botor, hogy mindig arra vágyik, amiről semmit se tud. Képes eldobni a biztosat a bizonytalanért. Aztán sokszor utólag derül ki, hogy a kézhezkapott dolog micsoda egy kín. Vagy fabatkát se ér.

Aludjatok jól! ;)

Horizont 2011.04.15. 22:43:02

@neccharisnyás útonálló: No lám milyen bölcs vagy ilyen fiatalkán:)Örülök!Tényleg! Jó éjt nektek!

guma 2011.04.15. 22:52:06

@Horizont: :)))

katona - az mestersége!

a vadász meg ösztönvilág!
(már ha hímnemű. DDDD)

Bocsika.

Horizont 2011.04.15. 23:56:07

@guma: Hahahahaha jól van na:))Marcellusca-nál semmit se lehet tudni! A nagy vadááááász! Vagy nagy hooorgász inkább:))))

guma 2011.04.16. 07:14:04

jó reggelt!

DDDDDDDDD

@neccharisnyás útonálló: :) naja!
de minden ember egy rejtély!
ezt ne feledddddd...

@Horizont: :)) akkor inkább - halász már "csak". xD
a merítés esetén esetleg fennakad valami (valaki), mert a peca az időigényes és semmi sem garantálja a kapást! DDD

Horizont 2011.04.16. 08:21:22

@guma: Szép jó reggelt! Mi aztán szépen elpoénkodunk Marcellusca hobbiján,aztán jön és kapunk! Megkapjuk, hogy irigykedünk mi már! Neccre persze ez nem vonatkozik:DDDDDDDDDDDDD

guma 2011.04.16. 08:29:35

@Horizont: :)

ki ha nem ő, aki érdekes "igazán", mert állandó "társ"?
semmi "titok" és jelen van mindig. :)
életet hoz ide energiájával, jó kedvvel, hülyeséggel...
tudja a nagy csibész, hogy tiszta szeretetből ő a főszereplő! xD

a többiek : pár pillanat és mindig eltűnnek, hiába ajnározzuk, hordjuk tenyerünkön őket... DDDD

nincs kislány, nincs nyüzsgés (és én is el vagyok nagyon havazva).

Kartal (rezervált) 2011.04.16. 13:35:13

"Ezért a mostani >>divatért<< nagyon nagy kár!" - Te, ez nem divat, hanem kényszer. Amilyen kiszámíthatatlan és bizonytalan a világ, kevesen mernek bevállalni gyereket fiatalon.

Kartal (rezervált) 2011.04.16. 13:42:28

@neccharisnyás útonálló: mégis neki kell futni, különben soha nem tudnád meg, hogy kín...

@guma: vááá, cigányokról inkább ne. Van pár rendes cigány ismerősöm, haverom, velük nincs is semmi bajom, de nagy általánosságban tele van velük a... mindenem.

@miről van itt nagybasz0: na ettől félek én is. Mi jön még? :(

@Conv: LINKRÖVIDÍTŐT HASZNÁLSZ! :DDD

Kartal (rezervált) 2011.04.16. 16:57:55

@Horizont: van itt egy publicisztika, jól leírja az általad is említett tendenciát:
hirszerzo.hu/publicisztika/20110405_nyolcvanas_panpeter

@Conv: ebben egyetértünk. Te, az mitől lehet, hogy a Google Chrome filippínó(!) nyelven dumál hozzám???

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.16. 18:03:12

@Kartal (rezervált):
nem. ez a youtube gyári linkje, nem egy shorturl szolgáltatás. ezen a domainen csak youtube linkek vannak

Horizont 2011.04.16. 18:54:57

@Kartal (rezervált): Köszi ez érdekes volt! Azért a gyerekvállalásnál vagyis "nemvállalásnál" van egy nagy adag kényelem is, ismerjük be!Megnőttek az igények is! A lemondás nem igazán nyerő:)Márpedig ha nincsenek gazdag szülők lemondás nélkül nem megy!

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.04.17. 18:34:22

@Kartal (rezervált):
Jó, de a magány esetében borítékolható a végkifejlet. Az ember alapvetően szociális lény. Genetikailag beléd van kódolva az igény a társakra (gondolom anno növelte a túlélési esélyeket) Ezt az egész magányosodási igényt tényleg csak annak tudom betudni, hogy mégis csak volt eredménye az előző század politikai rendszereinek közösség-felaprító törekvéseinek.
Amgy meg kb. ugyanaz a szitu, mint a kiskölkök vs. villanypásztor. Tudják, hogy áram van benne, és megrázza őket, mégis nekiugrálnak. Aztán meg nyávognak. Zsigerből tudja az illető, hogy a tartós egyedül létezés nem kellemes, mégis vágyik rá. Netto mazochizmus. De annak is az a formája, amit ép ésszel már nem lehet igazolni.
De mások vagyunk. Van, aki akkor érzi, hogy él, ha végigszenvedheti az egészet születéstől a halálig.
süti beállítások módosítása