He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Gazemberek! "Bátran" hamisitják a híreket közpénzen?

2016.03.21. 06:54 guma

Orbán csak "hivatásos" csápolókkal ünnepel? Előttük bátran férgezi az ellenfeleit!? Csillag Ádám videója

Van más is, ami a hírekben nem, vagy így nem szerepelt! Szemezgessünk csak pár nap eseményeiből:

Juhász Péter ismét rálépett Orbánék tyúkszemére

Dúl a harc

Vasárnap folytatódott a Fidesz és Juhász Péter közötti összecsapás. A kormánypárti Hollik István sajtótájékoztatót hirdetett, mert szerintük az Együtt alelnöke nem válaszolt a kérdésükre, hogy miből telik neki lakást bérelni Budán. Juhász azonban jól ért ahhoz, hogyan kell meghekkelni a Fidesz–KDNP-t, beült a sajtótájékoztatóra, és saját maga válaszolt a feltett kérdésekre, a kormánypárti politikus pedig elmenekült a helyszínről.

Hollik István azt is be akarta jelenteni, hogy vagyonosodási vizsgálatot kezdeményeznek Juhász Péter ellen. Igaz, ezt már hetekkel korábban is bejelentették egyszer, aztán nem lett belőle semmit.

Juhász a Facebookra is azonnal posztolta az eseményt, Hollik ráadásul nem is tudott róla, hogy az ellenzéki politikus is beül majd a sajtótájékoztatóra, és a válaszait sem várta meg, így párbeszéd sem tudott kialakulni. „Kiderült, hogy nem kíváncsi a válaszaimra” – tudatta Juhász. Szerinte ezzel bebizonyosodott, hogy a Fidesz nem a vagyoni helyzetére kíváncsi, hanem csak olcsó propagandát folytat.

Juhász elmondása szerint a kormánypártok három kérdésre vártak tőle választ:

„1. Hogyan lehet – mondja ő –, hogy a bérleti díjam több, mint a jövedelmem.
Mondtam, hogy nem több, és bármikor bemutatom a szerződést is, amiben az szerepel, amit mondtam (médiamunkásoknak el is küldtem).

2. A magánadományok, amikre hivatkoztam, hogy barátaim segítenek, nem szerepelnek a vagyonnyilatkozatomban.
Elmondtam, hogy azért, mert évi 150.000 forint alatti ajándék/adomány nem minősül jövedelemnek, adózni sem kell utána. Azért nem szerepelnek benne, mert nem kell szerepelniük benne.

3. Volt millás vádol pénzügyi mahinációval.
Elmondtam, hogy a millában soha nem voltam olyan pozícióban, hogy dönthessek pénzről (7 fős elnökség döntött), soha nem voltam a nonprofit kft se tulajdonosa, se ügyvezetője, így soha nem is lehetett közöm a milla pénzéhez annak fizikai valóságában.”

Juhász azt is meg akarta köszönni a Fidesznek és a TV2-nek, hogy a kamu propagandával segítenek neki feltárni az Orbán-család vagyonosodásának vizsgálatát, a TV2 botránya óta ugyanis látványosan megugrott Juhász támogatóinak száma.

http://www.168ora.hu/itthon/juhasz-peter-ismet-ralepett-orbanek-tyukszemere-143944.html

Orbán Viktor kutyája megmutatta a nyomokat

A miniszterelnöknek meg kellene magyaráznia, mi köze van a hatvanpusztai birtokhoz, amihez feltűnően sok szál köti. Egy kutyás fényképpel kezdődött, de a történet már rég nem egy félszemű kuvaszról szól. A riport, aminek forgatása közben bajba kerültünk Felcsúton.

 

Ármány, árulás meg minden

.

.

 

Az UD Zrt. ügy 2008 szeptemberében pattant ki, amikor Dávid Ibolya sajtótájékoztatót tartott arról, hogy a biztonságtechnikai cég titokban adatokat gyűjtött az MDF-ről. A cél a vádlott, Dávid Ibolya lejáratása és sértett, Almássy Kornél pártelnökké választása lett volna, aki a kipattant botrány hatására visszalépett. Almássy tartótisztjei Giró-Szász András és Tombor András (Orbán Viktor korábbi tanácsadója) voltak. Tombor, Almássy barátja a felvételeken azt taglalta, hogy „Dávid Ibolyára kellene terhelő információkat gyűjteni, és az MDF-en belül hatalmi váltás lehetséges.”

A vádlottakat párszor felmentették, majd párszor bűnösnek találták. Most (2016.03.18.) azonban jogerősen bűnösnek mondta ki társtettesként elkövetett kényszerítésben a Fővárosi Törvényszék, és megrovásban részesítette őket. Az ügyészségnek sikerült a procedúrát 8 évig elhúznia, ezzel Dávid Ibolyát politikai pályafutását tönkretennie.

Ebben az ügyben Szilvásy Györgyöt a Gyurcsány-kormány titkosszolgálatokat irányító miniszterét és Tóth Károlyt, a parlament nemzetbiztonsági bizottságának egykori szocialista alelnökét is megvádolták. Szilvásyt, Magda Marinkóhoz és Lagzi Lajcsihoz hasonlóan, többször is, látványosan megsétáltatták rabláncon, ami valószínűleg nagyon sok ember emlékezetében rögzült. Az már nem, amikor a Fővárosi Törvényszék 2014. március 28-ai ítéletével a minisztert az ellene folytatólagosan elkövetett hivatali visszaélés bűntette miatt emelt vád alól bűncselekmény hiányában felmentette.

Szilvásy gyalázatos bűne az volt, hogy hozzáférhetővé tette Kövér László és Demeter Ervin fideszes politikusok, korábbi titokminiszterek és az UD Zrt. biztonsági cég egyik vezetője közötti telefonbeszélgetések lehallgatási anyagait a parlament nemzetbiztonsági bizottsága számára. Kövér és Demeter szerepe az ügyben azóta sem tisztázódott. Vélhetően soha nem is fog.

az eleje és a folytatás: http://nemgogol.blog.hu/2016/03/20/armany_arulas_meg_minden

Wisinger: a TV2-s Kunfalvi nevéhez más botrány is fűződik

Meghökkentő tantárgyi leírás a Corvinus honlapján

A Corvinus csak az oktató nevét változtatta meg Wisinger Istvánról Kunfalvi Nóra Szilviára az „oknyomozó újságírás” kurzus leírásában. Minden más – beleértve Wisinger István elérhetőségeit is – ma is úgy szerepel a szövegben, ahogyan azt a Pulitzer- és Aranytoll-díjas újságíró, médiaszociológus annak idején megírta. Wisinger István a 168 Óra Online-nak elmondta: öt évig oktatott a Corvinuson oknyomozó újságírást. Most azért nem tanít, mert az egyetemen tavaly közölték vele: nincs pénz a kurzusának folytatására. Kunfalvira ezek szerint van.

- Hogyan tudta meg, hogy ma is az Ön által írt kurzusleírás, valamint az Ön elérhetősége szerepel az oknyomozó-tényfeltáró újságírás szeminárium tantárgyi leírásában a Corvinuson?

Fotó: corvinusonline.blog.hu

– Teljesen véletlenül. Olvasgattam az interneten a Juhász Péterről készült – egyébként goebbels-i módszerekkel operáló – TV2-s riporthoz érkezett hozzászólásokat. Egyik ismerősöm azt írta, hogy a riportot jegyző Kunfalvi Nóra Szilvia tanítja az oknyomozó újságírást a Corvinuson. Az egyetem honlapján megkerestem ezt a tantárgyat. Megdöbbenve láttam, hogy semmi mást nem csinált az egyetem, mint kicserélte az oktató nevét. Az általam készített tantárgyi leírást, az általam összeállított kötelező olvasmánylistát, az én elérhetőségeimet találtam a szövegben. Pofátlan hanyagságnak tartom, hogy ez így maradt. Egyébként meg az a vicc a dologban, hogy ha valamelyik diák csak az eredeti honlapon keresztül egyezteti velem a vizsgadolgozat témáját – hiszen ott szerepel a telefonszámom és az emailcímem –, és nem tudja az oktató nevét, akkor velem vette volna fel a kapcsolatot. De nem történt ilyen, így a dolog eddig nem derült ki.

- Hogyan került ez a tantárgy Kunfalvi Nóra Szilviához, aki a napokban egy “karaktergyilkos” TV2-riportban azt próbálta bebizonyítani: Juhász Péter bevallott jövedelméből nem tudná kifizetni a lakásának bérleti díját? (Juhász Péter feljelentette a TV2 munkatársait, mert azok bekameráztak a házába, így szerinte tiltott adatszerzés bűncselekményét követték el.)

– Én a mai napig úgy tudtam, hogy megszűnt ez a tantárgy a Corvinuson. Augusztusban ugyanis felhívott Aczél Petra, az Egyetem Magatartástudományi és Kommunikációs Intézetének intézetigazgató egyetemi docense, és azt mondta: nagyon sajnálja, de elfogyott a pénz. Nem tudnak külsősöket szerződtetni, így engem sem tudnak tovább foglalkoztatni.

- Tisztességesnek tartja, ahogyan az egyetem ezt a dolgot intézte?

– Idáig abban a szent tudatban voltam, naiv módon, hogy ez egy korrekt eljárás volt. Most már tudom: félrevezettek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.168ora.hu/itthon/wisinger-tv2-s-kunfalvi-nevehez-mas-botrany-is-fuzodik-143925.html

Juhász: A Fidesz a csalásra és törvényszegésre építi politikáját

A Fidesz ingyen megkapta a kormánytól azokat az arculati elemeket, amikért 600 millió forintot fizettél – írja az Együtt alelnöke Facebook-oldalán

A kormány teljesen irreális összegért, a mi adónkból készíttette el a kampányelemeket, majd teljesen ingyen átadta egy pártnak. Természetesen a Fideszről van szó Juhász Péter posztjában. 

"Miután többen is reklamáltunk, hogy ez hűtlen kezelés, hisz a közvagyont magánosítják megint, Lázár János azt bírta mondani, hogy ez nem gond, mert mindenkinek odaadják ingyen.

Hát kipróbáljuk, elkértük mi is."

Az is törvényszegés, ha odaadják, és az is, ha nem adják

"Viszont van egy kis probléma – folytatja Juhász. A Fidesz nemzeti vagyontörvénye kimondja, hogy nemzeti vagyon senkinek nem adható át ingyen, csak közfeladat ellátására. Egy pártreklám bizony nem közfeladat. Ilyen módon, ha azt bárkinek átadják, megszegik vagyontörvény rendelkezéseit.

Ha viszont nem adják át nekünk, de a Fidesznek igen, akkor az Egyenlő Bánásmód hatósághoz fordulunk, mert olyan sincs, hogy válogat a kormány, hogy melyik pártnak adja oda és melyiknek nem."

Kíváncsian várjuk, vajon Juhászék megkapják-e a 600 milliós arculati elemeket.

A törvény vonatkozó része:

(13)53 Nemzeti vagyon ingyenesen kizárólag közfeladat ellátása, a lakosság közszolgáltatásokkal való ellátása, valamint e feladatok ellátásához szükséges infrastruktúra biztosítása céljából az ahhoz szükséges mértékben hasznosítható, valamint adható vagyonkezelésbe.

(nemzeti vagyonról szóló törvény 11. § (7) bekezdése).

(2) Nemzeti vagyonba tartozik:

a) az állam vagy a helyi önkormányzat kizárólagos tulajdonában álló dolgok

http://propeller.hu/itthon/3202070-juhasz-fidesz-csalasra-torvenyszegesre-epiti-politikajat#v1567959

Hajnalban gyülekező kopaszoktól a háborgó Erdősinéig - így néz ki egy választási csalás

Előkerültek a felvételek: Nyakóék majdnem egy órával korábban ott voltak az NVI-nél, mint Erdősiné

A Bors megszerezte a térfigyelő kameráik hajnali felvételeit, amelyekről kiderül, hogy ki milyen sorrendben érkezett a Nemzeti Választási Irodához február 23-án.

 A felvételről kiderül, hogy Nyakó István és Lukács Zoltán jóval Erdősi Lászlóné és fiatal kísérője előtt már ott álltak, csak a tucatnyi kopasz megakadályozta őket abban, hogy elsőként lépjenek be az épületbe. Az is kiderül, hogy a kopaszok már hajnaltól ott őrködtek, a főnökük külön kiosztotta nekik a mappákat. Aztán ők mégsem adtak be népszavazási kezdeményezést. 

A felvételek szerint a helyszínre érkező Erdősiné és kísérője néhány szót is váltott a kidobókkal, aztán mikor kinyitották az ajtókat, a nőt készségesen beengedték, Nyakóéknak viszont az útjukba álltak. 

A történések sorrendben:

  • 04:10: A kopaszok két főnöke érkezik először a Nemzeti Választási Irodához.
  • 04:21: Újabb kopaszok érkeznek, az egyik főnök kiosztja a mappákat a többieknek.
  • 05:55: Megérkezik Nyakó István, Lukács Zoltán és egy harmadik személy, hogy leadják saját kérdésüket. Nem állnak oda a kapuhoz, távolabb állnak meg a kopaszoktól. Ők csoportokra szakadva állnak, páran beállnak az ajtó elé, a többiek Nyakóék közelében várakoznak.
  • 06:44: Együtt megérkezik Erdősi Lászlóné és kísérője. Ő lesz az, aki majd a kopaszok segítségével előbb bélyegzi le az Erdősiné nevében beadott népszavazási kérdést, mint Nyakó.
  • 06:45: Erdősné és kísérője közel állnak meg a kapuhoz. A kopaszok másik főnöke azonban beáll elé és hátraküldi őt, valószínűleg azért, mert később érkezett és nem tudja, ki van az idős nővel. 
  • 07:00: Kinyitják az irodát, a kopaszok előreengedik Erdősinét, aki bemegy az előtérbe. Utána szinte az összes kopasz benyomul az épületbe, Nyakóékat nem engedik be. Erdősiné kísérője először nem tud bejutni, csak pár perc múlva engedik be.
  • 07:17: Az MTI fotósa fényképezni kezd, ekkor a kopaszok főnöke odalép hozzá és telefonjával fotózza. Ezután megfogja a fényképezőgépet és a föld felé löki.
  • 07:40: Nyakó megpróbál bejutni az épületbe, ekkor a kopaszok főnöke belép elé és félretaszítja. Nyakó felháborodik, de később ő is bejut.

Ezeket a felvételeket a Nemzeti Választási Bizottság február 29-i ülésén, amikor a kérdésekről döntöttek, nem engedték lejátszani.

http://444.hu/2016/03/18/elokerultek-a-felvetelek-nyakoek-majdnem-egy-oraval-korabban-ott-voltak-az-nvi-nel-mint-erdosine

Az oligarcha háborút indított Orbán ellen

Lengyel kommentár a Simicska-Orbán kapcsolatról

A Gazeta Wyborcza című lengyel lap egy egész kommentárt szentelt a Simicska-Orbán viszálynak, kettőjük kapcsolatát feltárva és a végkimenetelét latolgatva. A cikkhez a fotón nem Simicska, hanem Andy Vajna szerepel,, mint az újabb oligarcha példája.

Simicska Lajos, a legnagyobb magyar oligarcha, aki kiesett Orbán Viktor kormányfő kegyeiből, kijelentette, hogy „vagyonának jelentős részét” arra fordítja, hogy megdöntse Orbán kormányát. A hatalom tehát rohamtempóban állítja össze a hozzásimuló gazdagok új kasztját – írja Michal Kokot.

„Alaposan figyelem az ellenzéket. A kormányzó Fidesz emberei meg a párton belüli legkisebb egyet nem értésről is beszámolnak” – dicsekedett nemrég Simicska a Népszabadságban. Ebben az interjúban azt sugallta, hogy mérlegeli a szélsőségesen jobboldali Jobbik támogatását, amely az ország második politikai ereje.
Arról, hogy a Jobbikot pénzügyileg Simicska támogatja, maga Orbán beszélt a parlamentben nemrégiben. A párt politikusai azonban ezt tagadják, Simicska meg azt állítja, hogy még korai lenne anyagilag támogatni őket. – A Jobbik vezetője, Vona Gábor kissé emlékeztet a fiatal Orbán Viktorra. Hozzá hasonlóan még nem kész a kormányzásra – mondta Simicska.

Az ügy Magyarországon hatalmas érzelmeket kelt, mert ha Simicska valóban támogatná a Jobbikot, ez azt jelentené, hogy nyílt politikai harcba kezdene régi barátjával, Orbán Viktorral. Még a nyolcvanas évek elejéről ismerik egymást, amikor katonák voltak, majd a jogi egyetemről. Orbán azt tartotta Simicskáról, hogy pénzügyi zseni, ezért a Fidesz pénzügyi építőjévé tette.

Simicska gyorsan megtöbbszörözte a párt vagyonát, és egyben a sajátját is. Néhány év múlva az ország legnagyobb oligarchája lett. Építő cége, a Közgép évente milliárdos üzleteket kötött a kormánnyal, amelynek élén Orbán állt. Ennek fejében számos média, amely Simicskáé volt szakadatlanul befeketítette az ellenzéket és támogatta a kormányt, különösen intenzíven minden választás előtt.

Simicska a magyar gazdaság egyre nagyobb részét ellenőrizte, cégei az uniós dotációknak köszönhetően nőttek, erről a fejlesztési minisztériumba – amely az uniós pénzeket osztja – delegált emberei gondoskodtak. S noha egyetlen Orbán-kormányban sem töltött be jelentős funkciót (csak egy kis idő kivételével, amikor az adóhivatal élén állt), mindenki számolt vele. Simicska ezt szívesen ki is használta. „Gyakran az ajtaja előtt váratta a minisztereket, amíg befejezte az alkut más milliárdosokkal” – idézi a szerző a Figyelőben megjelentet. A miniszterek ugyanakkor kimerülten távoztak az oligarchával való találkozókról, mert Simicska követelései gyakran ellentétesek voltak azzal, amit tőlük Orbán várt el. A miniszterelnök végül úgy döntött, véget vet a kettős hatalomnak és megszabadul Simicskától. 2014 őszén sokéves barátságuk ellenségességgé alakult át.

Simicska cégei a múlt év elején kezdték elveszteni jövedelmező kormány megrendeléseiket. Erre való válaszként a kormányhoz eddig hű média kezdte megváltoztatni szerkesztési irányát. Hogy kiegyensúlyozza az oligarcha hatását, Orbán parancsba adta kormányhű média alakítását. Így jött létre 2015 nyarán a Magyar Idők című napilap, amelynek tulajdonosa Sánta János üzletember, aki nem sokkal korábban a kormány protekciójának hála a dohányáruk eladásának monopóliumát szerezte meg az országban.


Ezek után a TV2 kereskedelmi adót az „új” magyar oligarcha, Andy Vajna, a régi hollywoodi producens, és kaszinó-hálózat tulajdonos vette át, aki a pénzügyőrök barátságának örvendhet és semmilyen adót nem fizet. A részvényekért még saját pénzét sem kellett adnia – az állami Eximbank kölcsönözte neki, amelynek tulajdonképpen nem kellett volna ezt tennie, mert ez az intézet kizárólag az exporttal foglalkozó cégeket támogatja. Ez a bank 16,5 milliárd forint hitelt adott egy másik oligarchának, Garancsi Istvánnak arra, hogy Budán vonzó területeket vegyen meg. Garancsi a tulajdonosa a Videoton FC labdarúgó klubnak Székesfehérváron, ahol középiskoláját végezte Orbán és ezek alatt az évek alatt ott is lakott.

A Fidesz körüli politikusok és üzletemberek gyakran a fociklubok vezetőségében ülnek. A kormány által bevezetett jogszabálynak köszönhetően az azokat támogató cégek ezt az adományt leírhatják adójukból, a kluboknak viszont nem kell az adományozók listáját nyilvánosságra hozni. A Transparency International néhány hónapja figyelmeztetett, hogy ennek titkolt célja lehet – a nem tiszta forrásból származó pénzek tisztára mosása. Szerintük a magyarországi korrupció folyamatosan mélyül, és magasabb volt 2015-ben, mint egy évvel azelőtt.

Orbán kormánya az ilyen értékelésekkel nem foglalkozik. Hogy a közvélemény ezek helyett más témákkal foglalkozzon, a felelős Habony Árpád, akit az Orbán-kabinet szürke eminenciásának tartanak, s aki a média-kép ügyben a kormányfő tanácsadója. Ugyanakkor Orbánnak komoly gondjai vannak vele. A média feltűnő életvitellel vádolja és számos állami hivatalnokkal való nem átlátható kötődéssel. Hangosan beszéltek lakodalmáról, amelyet ingyen szerveztek a budapesti Szépművészeti Múzeumban, és az onnan „kikölcsönzött” mintegy millió dollárt érő festményekről.

Habonyt Orbán egyik legközelebbi munkatársának tartják az új nemzedékből, amely a Fidesz főnöke által kiszorított régi, a párt alapítása idejéről való elvtársakat helyettesíti. Ugyanakkor a kormányfő állhatatosan tagadja, hogy Habony kormánytanácsadó lenne, noha nem hiányzanak azok a fényképek, amelyek őket együtt mutatják. A többi Fidesz politikus egyáltalán nem akar Habonyról beszélni, és az erre a témára vonatkozó minden újságírói kérdéésről nem vesznek tudomást – írja elemzésében Michal Kokot.

http://www.lengyelnet.hu/lengyelrolunkirjak/orban-az-oligarchak-uj-nemzedeket-epiti-143723.html

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr278507606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sarolta.tth 2016.03.21. 07:32:17

Szép jó reggelt.

Midjárt hányok.:)

Jól összeszedtétek a lényegét az elmúlt hétnek. Köszönet.

Miért nem vagyok fenn a Facebookon is?
süti beállítások módosítása