He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Hallottál a "láthatatlan" olasz falúról?

2015.07.31. 08:02 guma

Furore község Olaszország Campania régiójában, Salerno megyében. Az Amalfi-part többi településével együtt 1997 óta része az UNESCO Világörökségének. Wikipédia

Régen a település csak a hegyoldalban szétszórt házakból állt, Kilátással a tengerre, és a festői tengerparti útra. Nem volt központi tér, csak a szűk utcák. Az utak és lépcsők közvetlenül a házaktól vezetett le a partra, így Furore gyakorlatilag láthatatlan maradt az erre utazó idegenek szeme elől.  Innen ered a beceneve is: a falu, amelyik nem létezik.

furore italy amalfi coast

Furore fő attrakciója az úgynevezett fjord vagy Fiordo. Ez valójában egy ria, vagyis egy szűk szurdok, amelyet a tenger vágott a Schiato-patak medréből. A falu legrégebbi része azok a házak, amelyeket szinte a fjord oldalára ragasztottak. Az új falu 300 méterrel magasabban van a hegyen, amelynek neve Vallone del Furore.

A fjord felett egy híd feszül, amelyen egy állami út halad. A 30 méter magas híd is az egyik helyszíne a minden nyáron megrendezett Nemzetközi Búvárbajnokságnak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr707657888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása