He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Nem felkapott, rejtett, 10 csodálatos strand Európában

2014.11.16. 08:04 guma

ISOLA DEI CONIGLI Ó, a Földközi-tenger ... A festői falvak, fesztelen életmód és világhírű konyha, akkor nem csoda, hogy a térség máris célpont a nyári utazóknak évek óta. Mivel gyakran előfordul, hogy a népszerűséggel jön egy áradat, és egykor álmos halászfalvakból rikító turista hely lesz.

Azonban mégis büszkélkedhetünk hihetetlen strandokkal, amelyek közül sok félreeső "sarkokban" vagy szigorúan őrzött a helyek. Átfésültük ajánlásokat a több ezer utazó és a helyiek véleménye az, hogy ez a lista a Földközi-tenger legjobb rejtett strandjai, amelyek mindegyike csak egy rövid kirándulás a nagy fővárostól.

Isola dei Conigli, Olaszország - Just partjainál Olaszország Lampedusa-sziget, Isola dei Conigli (Rabbit Island, a szó szoros értelmében) egy mediterrán ékszer, amire sokan azt mondták, hogy a legszebb strand Olaszországban. Tekintettel arra, hogy viszonylagos elszigeteltség, valamint a védett státusz, amit a cserepes teknősök helye indokol, Isola dei Conigli a megszokott burjánzó turizmus kapcsolatos hátrányok elkerülik. Ezenkívül számos olasz szárazföldi partszakasz is kínál lenyűgöző strandokat az utazók számára. (Fotó: Lucio Sassi)Európában.2013-05-06-CabodeGataSpain.jpg
Cabo de Gata, Spain - Míg a spanyol száraz délkeleti Almeria tartományban arról híres, hogy a hátteret adott a klasszikus spagetti western filmeknek, sőt otthont ad az ország egyik legérdekesebb és távoli nemzeti parkjának a: Cabo de Gata. A csavargóknak javaslom az álmos tengerparti város, San Jose-t, és innen elindulni felfedezni a hosszú mérföldeken át érintetlen tengerpartot és a kristálytiszta vizet amit, Cabo de Gata kínál. (Fotó: Lola Pic S)
2013-05-06-CalanquedEnVauFrance.jpg
Calanque d'En Vau, France  Calanque d'En Vau, Franciaország - Eltekintve attól, hogy a csillogó üdülőhelyek és filmfesztiválokon, a francia Riviéra ad otthont a Földközi-tenger egyik leglátványosabb rejtett strandjának, ami: En Vau. Cassis és Marseille között található, ez paradicsomi öböl fehér homokkal és a türkizkék tenger és a fölé tornyosuló védett gránit sziklák, amin kalandvágyó utazók túrázhatnak, hogy csodálatos kilátást élvezzék ami szemük elé tárul a francia partoknál. (Fotó: Paulinette)2013-05-06-CalaMacarelletaSpain.jpg
Cala Macarelleta, Spain Bár ez még mindig nem a turistatérképen szerepel, de Menorca Cala Macarelleta már hírnévre tett szert ez a sziget amely a helyiek szerint, az egyik legszebb strand Spanyolországban. Míg sok utas megáll a nagyobb (és zsúfolt) testvér a, Cala Macarella, strandjain a piheni vágyóknak utalnak csak egy rövid túra a fenyveseken át és máris ott vannak a félreeső és bájos Cala Macarelleta strandján. (Fotó: Nacho Miravalles)
2013-05-06-TsigradoCoveGreece.jpg
Tsigrado Cove, Greece Először is, azt kell elmondani, hogy nem könnyű eljutni Tsigrado: mert mindenhol meredek sziklák ölelik és a sekély öbölben, hajóval egy kicsit trükkös az odajutás. De a rettenthetetlen utazók, akik mernek leereszkedni a sziklákon a kötél létrákon azoknak a díja egy érintetlen mediterrán paradicsom, nyugodt smaragd vizek és rengeteg a béke és nyugalom. (Fotó: Naxos)2013-05-06-MaddalenaArchipelagoItaly.jpg
Maddalena Archipelago, Italy - A Maddalena szigetcsoport egy kis sor sziget Szardínia északi partján, amelyeket kijelölt védett tengeri part övez. A szabályozás nem csak védi a tenger életét, hanem; ez a folyamat a szigeteket is védi. Ezért mindig  "tiszta" strandok várnak, távol mindentől és a nyári tömegtől ezen az eldugott természeti édenben. A fő város Maddalena egy jó kiindulási pont, hogy megragadj egy mopedet vagy charter hajóra szállj, és elindulj, hogy felfedezd a tiszta strandokat és világszínvonalú búvárkodás helyszínét ami itt található a szigetek partjai mentén. (Fotó: Naxos)2013-05-06-LiCossiBeachItaly.jpg
Li Cossa Beach, Italy - Szardínián van elbújva a találóan elnevezett Costa Paradiso, Li Cossa Beach egy félreeső csodaország a vízi sport és a fürdőzés szerelmeseinek, mindentől távol. Bár van egy lakópark, ahol az utazóknak lehet parkolni, de a hozzáférés ehhez a kiváltságos öbölhöz még mindig egy 300 yardos túra a civilizációból. (Fotó: Noe_Bc)

2013-05-06-ScaladeiTurchiItaly.jpg
Scala dei Turchi, ItalyA csillogó fehér sziklák, és mély smaragd vizével, Scala dei Turchi határozottan a a Földközi-tenger egyik legszebb strandja, valamint Olaszország egyik legjobban őrzött titka. Nem csak a Scala dei Turchi gyönyörű látvány, de a tápanyagban gazdag mészkő iszap is kimondottan jótékony hatást gyakorol a fürdőzők egészségére. (Fotó: Elena C. Burgueño)2013-05-06-CalaLunaItaly.jpg
Cala Luna, Italy - Olaszországban Golfi di Orosei büszkélkedhet Európa legcsodálatosabb öblével, és nem utolsósorban az a félhold alakú Cala Luna, egy kis, idilli strandot vesz körül, ahol sziklák, barlangok, és, természetesen, a barlangokban a Földközi-tenger kristálytiszta kék vizét megtalálhatod. Egy igazi akadály lehet csak a strand csupán hajóval megközelíthető. Viszont szerencsére az utazóknak ezért az egyik megfizethető túrája lehet a közeli város La Caletta-ból. (Fotó: Simone Cammili)

2013-05-06-MaliBokBeachCroatia.jpg
Mali Bok Beach, Croatia- Miközben Horvátország büszkélkedhet több száz strandjával és szigeteivel, Mali Bok a Cres-szigetet, egyike azon kevés hibátlan "nem"fejlesztett, természetes formában meghagyott strand ami gyönyörű és a nyári tömegtől mentes. Az idelátogatóknak javasoljuk a jól felszerelt utipakkot, élelmiszer tekintetében is, mert mérföldre van a legközelebbi büfé. Természetesen, egy pár jó szemüveget se felejtsenek otthon, hogy maradéktalanul élvezni tudja a tengeri csillagokkal teli zátonyokat is fürdőzés közben ezen a romantikus tengerparton. (Fotó: Simone Rossi)

http://www.huffingtonpost.com/minube/the-mediterraneans-10-bes_b_3223681.html

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr786736553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

guma 2014.11.16. 12:50:02

elnézést mindenkitől!
már megint nem ellenőriztem le a poszt szövegét. igyekszem javítani.

Horizont 2014.11.16. 19:12:59

@guma:
Margaríta jön a tél a héten állítólag és te ilyen csodálatos tájakkal fájdítod a szívünket? :)))

guma 2014.11.17. 11:52:36

@Horizont: :))))))

pont ezért! legyen hol pénz nélkül "melegednünk".
:D

Knósszosz 2014.11.20. 12:24:05

Szthamán volt Mílosz szigete (Tszigrádho), akkor kicsit lejjebb az Égei-tengerbe oda van pottyanva Kréta, oszt a nyugati végén van a Tigáni félsziget aminek a csúcsán lehet megtanánni Gramvússzát a Bálosz öböllel. A fentiek se semmik, de itt legalább vótam:
4.bp.blogspot.com/-IWBt6vA7Sts/T0KR9c_pJQI/AAAAAAAAMAI/301AM6pmNmo/s640/balos+blue+Lagoon.jpg

Oszt a helyszínen csak bámulsz mint egy giccsfestő alkotására, hogy nemá.. hát, télleg ilyen kék meg fehér?!
Az.
süti beállítások módosítása