He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

egy - egy gyertya égjen...

2011.11.01. 08:03 guma

 Eltávozott szeretteink, barátaink, ismerőseink emlékére...

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr853332923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Horizont 2011.11.01. 11:29:23

Sziasztok! Nem szeretem a halottak napját. Egyre több emberért fáj a szívem akiknek a hiányába beledöglök!!! Nem csak ezen a napon.

@¦卍®Ξ™: Na meglepődtem volna ha TE másmilyen számot teszel be:))) Nem írtam jó sokáig ide, csak olvasgattam, mert annyira megbántottál a múltkor, na jó nem annyira csak simán, idáig adtam időt magamnak, hogy kiheverjem:DDDDDDD

guma 2011.11.01. 12:03:22

sziasztok!

@Horizont: csatlakozom :) én is a nem szeretők táborába tartozom.
nálunk azért feloldja szülinap is, ami azért lényegesen elterelő.:)
és a számok nagyon jellemzőek a sok színű kocsmára, én ezért nem is raktam most semmit...

no igen @¦卍®Ξ™: ő aki hozza a halloweent, és a "kemény" műfajt. D
vedd szó szerint, nem is tud megbántani. talán azért mert mindig kíváncsi a gondolatainkra (aztán vagy eltudjuk mondani tisztességesen vagy nem DDD), rá is fázunk sokszor, főleg műszaki zsenialitásunk esetén...
van valami elementális vágy a szövegében mindig a "megértetésre", ezért stílusa lehengerlő amibe bujkál sokszor az irónia.
(írtam máshol, mennyire megrökönyödtem amikor szinte szövegünkkel találkoztam egy műsorban. ez segített megérteni mennyire más szemszög is dominál nálunk alkalmanként. igen : van amiben nem az ész vezet bennünket - legalábbis engem. ezt viszont hiba besorolni máshova.)

Marcellusca 2011.11.01. 12:21:07

@Horizont: @guma: Csatlakozom a nemszeretők táborához.
Utálom, mint minden olyan "ünnepet", mely egyetlen naphoz köt valaminek a megünneplését/megemlékezését.
Nem egyetlen napokból áll az élet!
Mindennapokból.
Amikor szeretünk, gyűlölünk, emlékezünk, siratunk, miközben peregnek a dolgos, szürke hétköznapok.

guma 2011.11.01. 12:26:46

@Marcellusca: de jól leírtad a lényeget. :)

nem egy nap a világ!
bár ezt a számot szeretem :

www.youtube.com/watch?v=0Me3c2pt78g

Horizont 2011.11.01. 12:33:20

Bár hozzáteszem a "nemszeretem" dolgokhoz, hogy történnek azért szívemnek kedves történetek is. Tegnap kimentünk Édesapám sírjához, mindnyájan!! Az összes gyermekem és még a párjaik is:) Na ez nagyon jó volt, ahogy ott álltunk és a Papáról meséltünk egymásnak, emlékszel.... kezdetű mondatokkal. Nagyon szerették őt!Ez szívmelengetős volt. De tavaly amikor 2 nap múlva ellopták a mécseseket, na az nem volt az!

Horizont 2011.11.01. 12:34:51

Nem viszek virágot,
nem ejtek könnyet,
régen sírtam már,
hidd el, nagyon,
nincs értelme, hogy
zokogva üljek
márványtáblád előtt
egy kopott padon.
Nem vagy ott, jól tudom;
nem vagy sehol
- hitem szerint nincs is túlvilág -
nem hiszek mennyben,
újjászületésben,
csak azt tudom, itt
bennem élsz tovább.

¦卍®Ξ™ 2011.11.01. 13:03:56

@Horizont:
én ugyanúgy vagyok ezzel a halottak napja mizériával is, mint a karácsonnyal. felesleges, értelmetlen képmutatás.
szerintem elég pontosan leírja a betett szám miről is szól a valósága halottak napjával kapcsolatban.

másrészt a halottak napja vallási ünnep. azért van, hogy ilyenkor lehet imádkozni a halottakért, hogy a tisztitó tűzben minél kevesebb ideig kelljen lenniük.
én meg elég kevéssé vagyok vallásos, így nem igazán érint meg a dolog.

miként a karácsonyi jézuska dolog sem. az viszont megérint, hogy olyankor mennyire szereti mindenki egymást. nagyjából a hányinger szintjéig megérint.
kb. egy hajszál választ el attól, hogy fejbe ne rugdaljam a sok álszent faszt.
ahogy marcellusca írta: nem a halottak napja (és a karácsony) az élet. ha a többi napon szarsz a dologra, a nagy mindenkit szeretésre, meg az elhaltak emlékére, akkor bizony ezzel a két napos ömlengéssel csak azt bizonygatja az ember, hogy mekkora rakás szar a jelleme. ha meg a többi napon is ennek megfelelően élsz, akkor mi a bánatos fasznak ünnepelgetni ilyenkor?

tévedés, ha azt hiszi bárki, hogy az elhunytakról szól a halottak napja. lófaszt. a saját lelkiismeret megnyugtatásáról. miként a karácsony is.

Horizont 2011.11.01. 13:19:27

@¦卍®Ξ™: Teljesen igazad van,meg @Marcellusca: -nak is. Csak tudod ez se fehér és fekete mint ahogy semmi. Az én Anyukám, szertartásos vagy nem is tudom minek nevezzem, neki fontos ez, és mi meg szeretjük annyira, hogy megtesszük érte. Én többször kijárok a temetőbe Apukám sírjához.Az elején még nagyon sokszor, most már kevesebbet. De én életében is szerettem ugye együtt is laktunk. De jó volt kimenni. Láttam mennyi sír elhanyagolt egész évben, aztán halottak napja előtt kiglancolták a sírt, mert mit szólnak mások. És hát a virágárusok. Én egyetlen szál virágot többre értékelek mint egy több ezer forintos bokrétát. De hát a világ mindig képmutató volt. A karácsonyról más a személyes véleményem, bár igaz amit leírtál, de nekem arról szól, hogy összejön a család és együtt vagyunk. Én soha nem lihegtem ajándékügyben.

Marcellusca 2011.11.01. 14:34:51

@Horizont: Óóóó, igen, a képmutatás, a másoknak megfelelni vágyás, "jajmitmondanakaszomszédok" ...
Abszolút igaza van @¦卍®Ξ™: -nak, hogy másoknak akarunk megfelelni. Főleg az ilyen ünnepekkor.
Azt nem látja a "szomszéd", hogy mindig, mikor megyünk vidékre, viszünk friss virágot a Mama sírjára, hogy A Főnök lelkesen le- és körbe söprögeti a sírt. De ezen a napon ki kell tenni magunkért, meg kell mutassuk, hogy mennyire szerettük.
Igaz, azt nem tudjuk mutatni, látható bizonyítékát adni annak, hogy naponta gondolunk halott szeretteinkre, mindig eszünkbe jut egy-egy sztori velük kapcsolatban.
Ezért (is) képmutatás ez (is).

És az is igaz lehet, hogy van akinek fontos, hogy ezeken a napokon megemlékezhessen.
De - szvsz - ez is neveltetés kérdése. Így nevelték, ezt nevelték bele. (Vallásosság, papok???)

És elhunyt, szeretett, imádott, tisztelt Nagyapám gondolata jut eszembe: "Ha a Jóisten mindent lát, akkor minek járkáljak templomba, hallgassam a papok szentbeszédét, ha a Teremtő azt is látja, ha csak az ágyam mellett letérdelek és hallja, hogy elmormolok egy imát."

bandika gazdája 2011.11.01. 18:51:37

Hát ezt nem gondoltam volna! Egyetértés van.
Ma reggel elhatároztam, hogy ma este ezt ideírom nektek:
Dédikém fekete fejkendős falusi asszony volt, nagyon okos. Ő mindig azt mondta: az élőkkel kell törődni angyalom, nem a temetőt cicomázni. Aki túl sokat jár oda, annak nem tiszta lelkiismerete.
Mondta ezt úgy, hogy minden este a halott fiának (büszkeségének)a nevével feküdt le!
süti beállítások módosítása