He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

szeptember 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Iványiék diákjainak három napja van, hogy új iskolát találjanak a kormányhivatal döntése után + Megszólaltak a szülők Iványi Gáborék iskoláinak bezárásáról: az ajánlott intézmények többsége nem fogadja őket

2024.08.28. 20:30 guma70

300 gyermeknek, valamint 50-60 pedagógusnak és iskolai munkatársnak van három napja arra, hogy új óvodát, iskolát, munkahelyet keressen, miután a fővárosi kormányhivatal törölte a nyilvántartásból Iványi Gáborék iskoláit és óvodáját. Főként sajátos nevelési igényű és rászoruló gyerekekről van szó, akik már valamilyen intézményből eljönni kényszerültek, úgy kerültek a MET intézményeibe.

Sajtótájékoztatót tartott a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) az általuk fenntartott iskolák működési engedélyeinek visszavonásával kapcsolatban. A Sára Botond vezette Budapest Főváros Kormányhivatala kedd este adott ki közleményt a döntésről, ebben arra hivatkoznak, hogy a MET a közműszolgáltatóknál és az adóhatóságnál is jelentős tartozást halmozott fel, ezzel veszélyezteti az óvodások és iskolások folyamatos és biztonságos nevelését.

Két intézmény érintett: a MÁV Telepi Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium, valamint a 18. kerületi Wesley Kincsei Általános Iskola és Gimnázium.

Pizarro-Iványi Júlia a MÁV telepi intézmény vezetője arról beszélt, hogy az iskolaigazgatók e-mailben, az érintett gyerekek szülei kedd este 6 és 9 óra között személyesen kapták meg azt a levelet a kormányhivatal munkatársaitól, amiben közölték velük, hogy szeptember 2-ig, azaz jövő hét hétfőig gondoskodniuk kell az új iskolába való beiratkozásról. Minden levél tartalmazott egy listát azokról a lehetséges intézményekről, ahol fogadnák a gyerekeket. Sokszor olyan települések ezek, amelyek 2-3 órára vannak a család lakóhelyétől, felmerült Nyíregyháza, Győr, Pilis és Ózd is például.

Az iskolákban ekkor már javában készültek a tanévkezdésre, egész nyáron azon dolgoztak, hogy minden hatóságnak megfeleljenek: felújítottak, festettek, rengeteg támogatást kaptak a szülőktől és különböző cégektől is. A szünidőben is dolgozó tanári kar már készült a hétfői ünnepi megnyitóra.

Az intézményekben egyelőre úgy készülnek, hogy akik nem tudják három nap alatt megoldani a gyerekük átíratását, azok bejöhetnek az iskolába

– mondta az eseményen Gazdig Róbert, a Wesley Kincsei Általános Iskola és Gimnázium igazgatója. Ebéd lesz, és játékos, beszoktató foglalkozásokkal próbálják majd átvészelni az első hetet, ennek költségeit és feltételeit biztosítja az iskola és a MET. Remélik, hogy a gyerekek minél kevesebbet sérülnek.

A központi nyilvántartásból is törölt intézmények vezetői azonnal megteszik a jogi lépéseket a döntés ellen, és gyorsított eljárást kérnek.

Iványi Gábor, a MET vezetője (címlapképünkön) elmondta azt is, hogy valószínűleg az abaújkéri iskolájuk is „hasonló módon szűnik meg” az elkövetkezendő napokban, ebbe az intézménybe 40 településről járnak gyerekek. Ördöginek nevezte, hogy az iskolakezdés előtt kevesebb mint egy héttel kényszerülnek új iskolát, óvodát keresni a szülők.

Arra a kérdésre, hogy mi a kiút a jelenlegi helyzetből, Iványi azt mondta: az, ha azok, akik nem kormányzásra használják a pozíciót, amit ez a státusz biztosít a számukra, sürgősen és gyorsan távoznak arról a helyről, mert ez az ország másfajta vezetést érdemel.

„Nem ezért váltottunk rendszert” – mondta Iványi, aki felidézte, hogy már több mint 10 évvel ezelőtt elkezdődött a MET vegzálása, kezdve a 2011-ben elvett egyházi státuszukkal.

https://hvg.hu/itthon/20240828_Ivanyiek-diakjainak-harom-napja-van-hogy-uj-iskolat-talaljanak-a-kormanyhivatal-dontese-utan

Megszólaltak a szülők Iványi Gáborék iskoláinak bezárásáról: az ajánlott intézmények többsége nem fogadja őket

2024. augusztus 28. 18:54

Bezáratja Iványi Gáborék iskoláit a fővárosi kormányhivatal a tanévkezdés előtt néhány nappal – az adótartozásaikra hivatkoznak. A főként sajátos nevelési igényű gyerekek szülei kétségbe vannak esve, mert a kormányhivatal sokszor több száz kilométerre lévő intézményeket ajánl nekik, vagy olyanokat, ahol nem fogadják őket. Az iskolákat fenntartó Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség azonnali jogvédelmet és soron kívüli eljárást kér a határozat végrehajtása ellen.

https://rtl.hu/hirado/2024/08/28/ivanyi-gabor-iskola-bezaras-szulok

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr7518477381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jaegtoer 2024.08.29. 07:42:51

A kormányhivatal indoklása alapján a kórházak felét is haladéktalanul be kellene zárni, működési engedélyüket bevonni, helyüket felszántani és 1 méter vastagon sóval beszórni.

s 2024.08.31. 01:56:26

Mi a probléma? Erre szavaztatok, nem? Demokrácia van, barátom. Bár ahhoz mondjuk ész is kellene, az meg ugye nektek nincsen, de majd belejöttök, ha elunjátok a szarevést. A feladat egyébként viszonylag egyszerű. Bemész a szavazófülkébe, és kifejezetten nem orbánra szavazol. Nem sírni kell, hanem szavazni. Jól.

taga20 2024.08.31. 16:35:29

@s:haver, te kire szavaztál?

gondolom nem a gecire! és sikerült?

olyat kérsz számon másokon, amit te sem tudsz elérni.

u.i.: egyébként bírlak.

s 2024.09.01. 18:27:32

@taga20: "amit te sem tudsz elérni"
A demokrácia nem egyszemélyes játék. Az a pasziánsz, vagy a sakkfeladvány fejtés. Ha valamit nem lehet elérni egy embernek, az a többiekkel összefogva elérhető lesz. A magyarokra bámulatosan jellemző az együttműködni nem tudás. Rád is, ha meg nem haragszol érte. Én nem érem el? Másvalakin kérem számon? Ugyan! MI NEM ÉRJÜK EL. EGYÜTT. Ezt kellene felfogni végre. Viszont én legalább nem visítozok, mint a szopós malac. Bezárják a sulit? Szarok rá! Postát is? Leszarom! Van mindenem, ami kell. Késik a vonat? Majd megmondom, hogy később érkezem. Egyébként többnyire saját kocsival megyek nagyobb távokra. Városban taxi (cég kifizeti). Tehát ixeljen máshova az, akinek jobban fáj. Nekem nem fáj, mégis jófele húzom azokat a kurva vonalakat. Az nem fog működni, hogy éljen a fidesz, de azért gecire megszoptuk. Ez így ellentmondás, viszont hülyének lenni alkotmányos jog.

BiG74 Bodri 2024.09.03. 08:07:31

@s: Bammeg! Nem kell rá szavazni? Ez még oké. Senkinek sem? Na ezt hogy csinálod meg, nem egyszemélyesen?
Az együttműködni tudást, hogy kéred számon egy olyan politikai rendszerben, melynek minden aktív politikusa ez ellen játszott, és a rendszer is erre épült ki?
Az ország fele aktívan nem akarja a fideszt, ami ahhoz nem volt elég, hogy ne legyen kétharmada.
Itt a normálisan gondolkodó állampolgár került lehetetlen és reménytelen helyzetbe. Talán a TISZA képes lesz koncentrálni az erőket, és ha nyer, talán nem baszunk rá.

s 2024.09.03. 11:41:42

@BiG74 Bodri: "Az együttműködni tudást, hogy kéred számon egy olyan politikai rendszerben, melynek minden aktív politikusa ez ellen játszott, és a rendszer is erre épült ki?"

Nincsen politikus. Jobbat mondok. Rendszer sincsen. Te vagy, ti vagytok csak egyedül. A fidesz addig marad, ameddig szavazója van. Azért szavaztak rá néhányan, ezt ne vitassuk. A világ számos választási rendszere olyan, hogy egy enyhe többséget is durván felerősít a stabil kormányozhatóság érdekében. Ez a fidesz esetében azt jelenti, hogy ha egyszer leváltják (választáson), akkor nagyon leváltják. Onnan nem lesz visszaút számukra, mert kifejezetten erős többség kell az eltakarításukhoz az általuk generált, kissé torz (körzethatárok ész nélküli módosítgatása) választási rendszer miatt. Ha ennél is makacsabbak, és elmennek a falig (és azon túl), akkor a szokásostól némiképp eltérő leváltásukat (ásó, kapa, nagyharang, stb...) kockáztatják. A korrekt választás tehát nem jófejségi kérdés kizárólag. A vezető pozícióból ép bőrrel történő távozás egyetlen kulturált lehetősége ez. Persze egy türhő bugrisnak ezt nem lehet elmagyarázni, szóval várjuk ki a végét, hogy mi lesz vele. Mindenesetre egy komoly pszichiátriai kezelés máris benne van a pakliban, de van ott túlsúly, magas vérnyomás, sztrók kockázat és még ki tudja, mi minden.

BiG74 Bodri 2024.09.04. 08:54:44

@s: De látható, hogy mindent feltettek, és fel is fognak tenni tétként a hatalom megtartásáért. Gyakorlatilag a szavazó bázisuk Magyarország agyilag igen gyenge része, melyből meglepően sok van. Míg a másik felét csak szét kellett forgácsolni, megosztani saját vezetőik révén.
Ez egy konkrét rendszer, mely a különbözőségeket felerősítve megosztásra használja, nem pedig az együttműködés érdekében, tompítaná, kezelné azokat. Mondjuk egy demokratikus választási rendszerrel. Az egész "kormányzásuk" ezen alapszik. el fognak menni a falig.

látjátok feleim szümtükkel 2024.09.04. 12:25:05

@BiG74 Bodri:

A vicc is azt mondja, hogy nem vak ez a kó, csak vakmerő.

s 2024.09.04. 17:07:10

@BiG74 Bodri: Minden igaz, amit mondasz. Azért nem lehet (látszólag) a fidesz dominanciáját megrendíteni, mert az ellenzéke túlságosan liberális. A megosztás stratégiája csak addig sikeres, ameddig az ellenzék egy normál országot feltételez, ahol a sokszínüség erény. Most nem ezt kell csinálni. Be kell állni egyvalaki mögé, és azt támogatni. A fidesz hatalma annyira hirtelen omlana össze, hogy öröm lenne nézni. Az eltűnésükkel gyorsan javulna a helyzet, jönnének az eu. pénzek, a költségvetés nem egy romhalmaz lenne, stb . . .
Ha a népek megízlelik a jólétet, onnan a fidesz már többé nem jönne vissza. Mindez csak az ellenzéki szavazókon múlik, a fideszesekhez nem is nyúltunk. Ennyire egyszerű. Én sem gondolom, hogy a Tisza párt, és leginkább a vezetője egy gáncs nélküli lovag, mert élvezte ő is a fidesz gyümölcsöseinek édes nektárját. De leszarom. Ha ez az ár, akkor megadom, mert bármi jobb, mint a jelenlegi kormányzás.
Egyébként sem vagyok annyira fatalista, hogy elhiggyem, hogy most már minden odavan, orbán marad a végkimerülésig + örökkévalóság. Dehogy! Tenni kell, és én megteszem, amit lehet. Az ellenzék szavazzon egyfelé. Ez a megoldás, különben minden marad így, ahogyan van.

BiG74 Bodri 2024.09.05. 10:12:30

@s: Ezt nem is lehetett volna jobban megfogalmazni! tökéletesen egyetértek!
süti beállítások módosítása